2013. szeptember 29., vasárnap

# krimi-thriller

Georges Simeon - Maigret és a gengszterek


A világhírű, 55 nyelvre lefordított Maigret-sorozat (amelyből filmadaptáció is készült) legújabb, 2013-as kiadású része a Maigret és a gengszterek címet viseli. Noha még nem volt szerencsém a sorozat korábbi részeihez, ez a mű meghozta a kedvem ahhoz, hogy bepótoljam a hiányosságomat. Georges Simeon legújabb, hosszúnak nem mondható műve az 50-es évek Franciaországába kalauzol el minket, ahol nem is gondolnánk, de egyre gyakoribb lesz a szervezett bűnözés, és a kisstílű lopásokat és visszaéléseket felváltja az emberölés és a megfélemlítés. Kedvenc nyomozónk egy véletlen során keveredik bele az ügybe, ám nem tudja, hogy ez az ügy sokkal nehezebb és kockázatosabb, mint amilyenekkel eddig volt dolga.

A kedvenc szereplőm a regényben a két-ballábas Lognon felügyelő, aki az egész cselekmény elindítója, és később kiderül, hogy nem olyan fából faragták, mint ahogy mindenki gondolta. Ilyen rövidke műről többet nem is n
agyon tudok írni, de remélem, hogy felkeltettem pár ember érdeklődését, és elolvassák ezt a könyvet. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krimiket és a gengszter-történeteket.





Fülszöveg: Chicagói gengszterek az 50-es évek Párizsában! Leszámolás a nyílt utcán, autóból kidobott áldozat, levitézlett bokszolók és mindenre elszánt maffiózók a párizsi amerikai kolónia törzshelyein. Maigret ugyan jól ismeri a tengerentúli alvilág módszereit, eleinte mégsem talál fogást a brutális módszerekkel dolgozó bűnözőkön.Ám azt már mégsem engedheti meg a főfelügyelő, hogy a gengszterek helyben hagyják Lognont, a mindenki által rossz pénzként ismert Balfácán felügyelőt, és Párizs sikátoraiban lődözzenek a helyi rendőrökre…
Maigret persze nem az erőszak embere. Bár ezúttal kivételesen fegyvert vesz magához, mégis szívesebben folyamodik jól bevált békebeli módszereihez: borjút vacsorál firenzei módra a gyanús alakok törzshelyén, sörözget, vizsgálódik, elbeszélget, bárpultokat támaszt, és benéz még egy whiskyre a Manhattan bárba is. Miközben lassan összeáll a kép, egyre jobban éleződik a feszültség, hogy időben rátalál-e a főfelügyelő a két körözött gyilkosra, a gátlástalan Charlie-ra és Cinagliára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates