2013. május 10., péntek

# könyves hírek-megjelenések

Amazon eladási listák (2013)



A napokban böngésztem az Amazon 2013-as (angol nyelvű) könyveladási listáját, merő kíváncsiságból. Keresgéltem a nálunk oly népszerű könyveket, vajon amazonos viszonylatban milyen helyen állnak. 
És a következőre jutottam: A lélekbúvár-dolog világviszonylatban is elég népszerű, Gary Chapman könyve szeretet öt nyelvéről a 7. helyen áll. Nálunk is dömping van a "találd meg önmagad", "valósítsd meg önmagad"-stílusú önsegítő könyvekből, az amazon-listán is az élbolyban vannak. Dan Brown legújabb kötete, az Inferno jelenleg a 12., George R. R. Martin sorozata a 16. hellyel büszkélkedhet, mögötte szorosan a Szürke ötven árnyalata következik. És az első negyvenben diétás, fogyókúrás kötetek is szép számmal találhatók - jól tükrözve a fejlett világ problémáit: a fogyókúra és az önérvényesítés.
És persze ki ne hagyjuk A nagy Gatsbyt, hiszen pár nap választ el bennünket a mozipremiertől* - nyilvánvalóan F. Scott Fitzgerald regénye az eladási listák élmezőnyébe került, jelenleg a 8.

*Egészen pontosan ma, azaz május 10-én mutatják be a kiváló marketinggel a köztudatba került mozifilmet Leonardo DiCaprioval a főszerepben, hazánkban a premier május 16.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates