2013. április 10., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 27.

Nem olyan rég olvastam Marieluise Von Ingenheim-től a Sissy sorozatának első 3 részét. Ennek az egyik kötetében az írónő kitért a a neuschwansteini kastélyra, ami már nagyon rég óta rajta van a bakancslistámon. :o) Egyszer mindenképp szeretném élőben is látni.
Innen adódik a kérdésem:
Van olyan valós helyszín, amiről könyvben, könyvekben olvastatok és szeretnétek élőben is látni?

Márti
Igen nekem ilyen volt a kanadai Prince Edward-szigeti Avonlea az Anne sorozatból. De Gödöllő is nagy szerelem Sissi miatt, illetve az Egri csillagok alapján vonzott már gyerekként is Eger. Szeretem, ha valós helyszínekre kalauzol az író.

Ani: Rengeteg ilyen helyszín van :) Távoliak és közeliek egyaránt. A Prince Edward-sziget nálam is az elsők között van, de emellett Új-Zéland, India és egy csomó más hely is - csak hogy a legközelebbieket említsem :)

Timi: Nekem is Új-Zéland jutott eszembe, A fehér felhő földjén miatt.  De örök szerelem Skandinávia, mondhatnám, hogy Andersen miatt, mert már ültem a szobra ölében és jártam A kis hableánynál Koppenhágában :) De sok olyan hely van itthon is, ahol olvasmányélményeket felidézve valami nosztalgikus hangulat fog el, mintha már a regényben is jártam volna ott. A Margitsziget a Boldog Margit miatt, Látrány környéke A koppányi aga testamentuma miatt, és így tovább


SzaMárti: Nekem az a legnagyobb problémám, hogy túl sok lenne az ilyen hely, fel se tudnám sorolni, de nem az olvasnivalóim sokasága miatt, hanem amiről olvasok és valós hely, oda mindig szeretnék eljutni. A legközelebbi hely,  ami vonz az Erdély , a Maros völgye, a  Funtineli boszorkány miatt. A legtávolabbi az Amazonas partvidéke Molnár Gábor Kalandok a braziliai őserdőben című útleírása miatt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates