2012. december 22., szombat

# Gyereksarok # gyermekirodalom

Gyereksarok 12.

Marék Veronika- Görög Júlia: Játsszunk utazást!

Kiadta: Móra Könyvkiadó (2009.)
Oldalszám: 22
Ára: 1790
A Játsszunk utazást! egy nagyon szuper kis kötet. Játékosan bemutatja az összes közlekedési eszközt, így a gyerkőcök észre se veszik, milyen gyorsan megtanulják, hogy mikkel lehet utazni és ezek a járművek hol "járnak".
Továbbá a könyvecske amolyan felelgetős kötet, vagyis párbeszédszerűen kell előadni, ezzel segítve a kicsik beszédfejlődését is.



 

írta: Niki


Mihail Pljackovszkij: A sün, akit meg lehetett simogatni
  
Egy bűbájos mesekönyvet szeretnék figyelmetekbe ajánlani, amely gyermekkorom nagy kedvence volt! Ez pedig nem más, mint A sün, akit meg lehetett simogatni. Most új kiadásban megvásárolható a Móra Kiadó gondozásában.
A mesék szereplői mind állatok, és minden mesének van valamilyen tanulsága. Hasonlít a Vidám mesékre (szintén gyerekkori kedvenc), főleg, hogy ezt a könyvet is Vlagyimir Szutyejev illusztrálta.

Kislányom a hétvégén, a negyedik születésnapjára kapta meg a könyvet, és már többször is el kellett neki olvasnom neki az elejétől a végéig! Nagy kedvence a két struccfióka, Fuj és Pfuj története, akik nem szeretik a tejbegrízt. Kedvence még az Egy darabka hol a háztetőn is, amely Csahosról, a kiskutyáról és Fehértappancsról a cicáról szól.
De az összes mese bűbájos, hol vidámabb, hol meghatóbb befejezéssel. 
Az állatok nevei is beszédesek,  pl. a csacsit Ábécének hívják, az egeret Morzsának, a kacsát Hápisápinak, a teknőst pedig Nekem-Aztán-Nem-Sürgős-nek. 

Ajánlom minden gyereknek és szülőnek ezt a kedves kis könyvet!

írta: koalány

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates