2012. szeptember 20., csütörtök

# romantikus # szórakoztató irodalom

Melanie Gideon: Mindörökre behálózva

Mikor megláttam a borítóját ennek a könyvnek, arra gondoltam, hogy na, egy újabb szenvedős-csöpögős-családanyás regény. Ami miatt mégis kivettem a könyvtárból az a következő mondat volt a borítón ajánlóján:
Regényében Melanie Gideon nem csupán a dolgozó családanyákhoz szól; arra is rávilágít, hogy az internetet térhódításával egyre inkább elhanyagoljuk azokat, akik igazán megérdemlik figyelmünket: a szeretteinket.

Ez milyen igaz a mai világban! Tényleg hajlamosak vagyunk virtuális életünkbe menekülni, jobban érdekel minket, ki kommentelt nekünk a facebook-on, mint hogy épp mivel foglalkoznak körülöttünk családtagjaink, akikkel a beszélgetések is megritkulnak. 
Alice (a főszereplő, 45 éves családanya) is ilyen: facebook-ozik meg "guglizik" - mondjuk ez szerintem még annyira nem internetfüggőség. A gond ott kezdődik, hogy részt vesz egy internetes házasságkutató felmérésben, ahol a 22-es feleség elnevezést kapja, és beleszeret az ismeretlen 101-es kutatóba, akivel egy idő után már nemcsak a kérdőívről emaileznek. Közben, a való életben, férjének, Williamnek az állása veszélybe kerül, és azért a kamasz lányára és fiára sem árt odafigyelni. Mondjuk néha engem idegesített Alice, amikor mindenféle képzelgései voltak a gyerekeiről (pl. hogy a fia meleg), szóval néha kicsit túldimenzionálta a dolgokat (nemcsak emiatt), de megbocsátottam neki. Szerencsére nem csak virtuláis életet él, mert igazándiból drámatanár, és iskolai színdarab bemutatójára készül a diákokkal - több-kevesebb sikerrel. Emellett barátnőzik, férjével vendégségekbe jár, vendégeket fogad. De ugye ott a titkos élete. Vajon ki lehet ez a 101-es kutató? Sikerül vele személyesen találkoznia? Vagy sikerül visszatérnie a való életbe, a férjéhez?
A regény témája tetszett, nem árulok el nagy titkot, ha leírom, hogy a kérdőív kérdéseit elolvashatjuk a könyv végén (a regény közben csak Alice válaszait látjuk); szóval jó volt, titokzatos volt, még ha kb. a regény közepe után már picit sejteni is kezdtem "bizonyos dolgokat". ;)

A szerzőről:
Melanie Gideon Rhode Islanden született az Egyesült Államokban, újságíró, több sikeres gyerekkönyv szerzője. Házasságom története című, első, felnőtt közönséghez szóló regénye 2010-ben jelent meg az Athenaeum Kiadó gondozásában. Férjével és kisfiával San Francisco környékén élnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates