Nyár van, és nagyon meleg...az emberről szakad a víz, és mintha a számítógép és az internetszolgáltatás is haldokolna ettől a magas hőmérséklettől. Valahogy - bár vírusom nincs - a gépem mégis lassú, alig tölt be, a net is szakadozik már egy hete, úgyhogy alig bírtam bármit is csinálni itt a gép előtt. Így viszont kicsit több időm maradt magára a kedvenc tevékenységemre, az olvasásra.
Jártam könyvtárba, jutottam hozzá új könyvekhez is, nem mondhatom, hogy nincs mit olvasnom. Lassan úgy járok, hogy a random.org segítségével sorsolom ki, hogy mit olvassak. Mert rá kell jönnöm, hogy úgy, hogy egyszerre hatszáz kötetet olvasok, nem nagyon jutok előbbre. Pedig ezt csinálom...jelenleg kb. 20 könyvemben van könyvjelző, és majdnem minden nap előveszem majdnem mindegyiket...Beteges...tudom.
Mindenesetre most vissza kell, hogy térjünk az új kedvencemre...ja, hogy még nem mondtam, hogy ez a könyv az lett? Hát akkor most mondom. Frances Mayes Napsütötte Toszkánája nagyon megfogott...kedvem lenne egy Toszkán barangolásra, egy házikó vásárlására az olajfaligetek között.
:-)
Engem mindig is vonzott a vidék...főleg a külföldi vidék, legyen szó Toszkánáról, vagy másról. Imádom olvasni az olyan köteteket, amelyek nem csak az útleírásról, vagy a főzésről szólnak, hanem a könyv helyszínén folyó életről, a mindennapokról. Mayes könyve épp ezért volt telitalálat a számomra, és most mondom, hogy az összes általa írt művet el szeretném olvasni mielőbb.
Erre a könyvre egyébként a könyvtárban bukkantam rá, és persze jött velem haza. Akkor még úgy éreztem, hogy elég, ha elolvasom...Most már úgy érzem, hogy nem akarom visszavinni...vagy inkább akarok magamnak egy sajátot....Remélem lesz módom rá, hogy beszerezzek egy példányt.
Szóval a könyv főszereplője egy amerikai pár, akik nem túl régen vannak együtt. (A szerzőről és a párjáról Edről beszélek.) Közös erővel sokat utaznak, egyébként San Fransisco a lakhelyük, ott dolgoznak az egyetemen. Már évek óta keresnek egy megfelelőnek tűnő nyaralót az olasz vidékeken, de sehol semmi...majd megpillantják Bramasole-t, melybe azonnal beleszeretnek, ám úgy tűnik, hogy álmaikból semmi sem lesz. Végül aztán sikerül szert tenniük rá, és megkezdődnek a felújítások, a kalandok az olívaolajjal, a munkásokkal, és végeredményben önmagukkal is.
Először nyaralónak szánták a birtokot, majd egyre több időt töltöttek ott... a helyükben én örökre ott ragadtam volna. :-) (Bár valamikor dolgozni is kell...és a munka őket Amerikához kötötte)
Mindenesetre imádtam a könyv minden egyes sorát, s nagyon várom a szerzőnő többi könyvét is. Jelenlegi terveim pedig azok, hogy a Napsütötte Toszkánában leírt recepteket kipróbálom. :-)
A könyv adatai:
Eredeti cím: Under the Toscan sun
Kiadás ideje:2002
Oldalszám: 331
ISBN: 9789638453532
Fogyasztói ár: 2970 Ft
Forrás: könyvtár, remélem nem sokára magánkönyvtár. :-)
A szerzőnő további köteteit is kereshetitek a kiadónál:
- Napsütötte Szakácskönyv
- Mindennapok Toszkánában
- Vigyük haza Toszkánát
- Egy év a világban
- Szép Toszkána
- Édes élet Itáliában