2011. október 6., csütörtök

# romantikus # szórakoztató irodalom

Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Katie Fforde "rajongásom" úgy kezdődött, hogy kolléganőm áradozott a Hív Amszerdam c. könyvről, ám mivel az épp kölcsönben volt másnál, a Tökéletes ajánlatot hozta be nekem. Ő egy éjszaka alatt kiolvasta, nekem két estébe meg pár villamosozásba telt (de nekem gyerekem van, legyen ez a mentség :p).
Hogy mitől olyan jó könyv? Egyrészt mert romantikus lányregény, és olyan jó néha "csöpögni", másrészt mert tényleg olvastatja magát és nem lehet letenni.

Maga a sztori a következő:
Sophie Apperlyt, a fiatal angol lányt nyomasztja, hogy túlzottan intellektuális, ám szegény családtagjai lekezelően bánnak vele, és gyakorlati képességeit sem becsülik semmire.
Amikor legjobb barátnője, Milly meghívja magához New Yorkba, él a lehetőséggel.
Hamarosan úgy érzi, mintha egy romantikus kalandfilm kellős közepébe csöppent volna, és úgy dönt, minden percét kiélvezi. Ismeretsége Matildával, a dúsgazdag idős hölggyel és annak vonzó, ám kissé arrogáns unokájával, Luke-kal, nem várt események sorát indítja el. (moly.hu)

Bár ez is egy olyan regény, amikor is előre lehet sejteni a végkifejletet, azért elég szövevényes utat jár be Sophie, míg célba nem ér. Holott eredetileg azért megy ki New York-ba a barátnőjéhez, hogy pénzt keressen és Eric bácsikájának segítsen nyomozni, semmi sem úgy történik, ahogyan eltervezte. Főleg, miután bekerül a gazdagok világába, azaz megismerkedik az idős hölggyel, Matildával. (Kicsit mondjuk meseszerű volt ez a megismerkedés, hogy az idős hölgy a segítségnyújtás és egy rövid beszélgetés után, mikor is kiderül, hogy mindketten angolok, rögtön a családjába fogadja és meghívja hálaadásra.)
Luke-ról pár szót: engem baromira idegesített, iszonyú ellenszenves figura volt az elején. Főleg, hogy Sophie-t kihasználta, egy szerep eljátszására kényszerítette, csak hogy lerázza a nem kívánatos nőket magáról. Később, mikor Angliában kutakodtak a nagymama háza után, szimpatikusabb lett, majd aztán megint ellenszenves, szóval elég vegyes érzelmekkel voltam iránta.
Egy biztos: kicsit túl hirtelen lett lezárva a történet, olvastam volna még tovább egy pár oldal erejéig!
"Nyálas lányregény" mivolta ellenére tetszett a könyv, főleg az angliai részek, a tájak, kis tengerparti falvak leírása.

Katie Fforde, a romantikus vonalat képviselő brit írónő, 1952-ben született. Gloucestershire-ben él a férjével, három gyermekük van.  (romantikusregenyek.hu)
Magyar nyelven megjelent regényei: Ház kilátással, Hív Amszterdam, Száz boldog esküvőm, Szerelmes levelek.
Angol nyelvű honlapja: http://www.katiefforde.com/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates