2011. július 20., szerda

Az olvasás 7 hete - 3.

Mi alapján választja ki a következő olvasmányát?
Jó kérdés. Az egyik döntő szempont az, hogy mit olvastam előtte. Nyilván egy komolyabb, szépirodalmi mű után valami könnyedebbre vágyom, ill. egy nyomasztó krimi után is jól jön valami egyszerűbb. Szóval szeretem váltogatni a stílusokat. Egy kis romantikus, egy kis krimi, egy kis életrajzi, egy kis ifjúsági stb.
Másrészt, attól is függ, épp milyen időszakom van. Egy húzós munkanap végén nyilván nem kezdek bele egy mély lélekábrázolású műbe, inkább egy szórakoztató olvasmánnyal vezetem le a napom.
A harmadik, ami befolyásolja következő olvasmányomat, azok természetesen a könyves blogok - és  ezzel meg is válaszolom a Van-e hatása egy-egy könyves blognak az olvasásra? kérdést. Igen, van hatása, mert ha egy könyves blogban találok egy olyan ajánlót, ami felkelti az érdeklődésemet, én is el akarom olvasni minél előbb az adott művet.
Az egy másik kérdés, mi van, ha több elolvasandó könyv is sorakozik a polcomon. Ilyenkor komoly dilemma, melyikkel kezdek, van, hogy beleolvasok mindegyiknek az elejébe, aztán az már adja magát, melyikkel folytassam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates