2011. április 15., péntek

# könyves hírek-megjelenések

Újdonságok a Könyvfesztiválra

Mint koalány már felhívta a figyelmeteket az előző bejegyzésben, tegnap kezdetét vette a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. A kiadók több könyvük megjelenését is erre a programra időzítették.
Nézzük, mikre számíthattunk. A lista persze nem teljes és nem tér ki minden kiadóra. Megjelenésekről, várható megjelenésekről olvashattok még ITT is:

"Marie Claire egy különleges, vagány kamaszlány, aki bátyjával, Bobbal és édesapjával él. Az apa halála után a két testvér New Yorkba indul, hogy felkutassák sosem látott nagybátyjukat. A Central Parkban töltik az éjszakákat, és a legpuccosabb szállodába lógnak be kávézni. Megismerik a környéken lakó hajléktalanokat, új barátságokat kötnek, s a kalandok közben életre szóló tapasztalatokat szereznek. Bizony, azzal is szembe kell nézniük, hogy jó és rossz embereket egyaránt az útjukba sodorhat az élet, és nem biztos, hogy az utazás ott ér véget, ahol eredetileg tervezték..."

Alexandra Kiadó, 336 oldal, 1999 Ft



"Ha Minát, a hatéves kislányt egy rémséges éjszakán meg nem harapja az apja ingéről ismerős kicsi, zöld krokodil, talán nem is kerül sor a veszélyes expedícióra. Akkor nagyapa és négy unokája talán sohasem másszák meg a Három Barlang Hegyét, nem mentik meg a sebesült anyafarkast és kölykét, nem látják a harmadik barlangban tanyázó medvét, nem találkoznak orvvadászokkal, nincs lábtörés és nem kell rendőrségi mentőhelikoptert hívni - egyszóval elmarad a nagy KALAND, amelyről ez a történet szól. De akkor lehet, hogy Mina még ma is félne az álombeli krokodiloktól, és nem volna az a bátor nagy gyerek, akivé röpke három hét alatt vált.
A világhírű svéd író első - s mindjárt remekbe szabott - gyerekkönyve fordulatos, humoros és bölcs mese, amelyet a felnőttek is éppolyan önfeledten olvashatnak, mint a kisebbek."

Európa Könyvkiadó, 136 oldal, 3000 Ft

"Londonban vagyunk, 1896-ban: szinte naponta áll elő a tudomány valami újabb csodálatos felfedezéssel, és H. G. Wells népszerű regénye, "Az időgép" hatására már az is elképzelhető, hogy az ember utazzon az időben. Sőt a Murray Időutazások nevű cég már éppen szervezi az első ilyen utakat; bár egyelőre még csak a 2000. évbe lehet elutazni, amikor az emberek és az addigra értelmes lénnyé fejlődött gépek vívnak élethalálharcot egymással. Andrew Harrington, a dekadens aranyifjú azonban a múltba szeretne utazni, hogy megakadályozza élete szerelmének, egy whitechapeli prostituáltnak a halálát, akit Hasfelmetsző Jack gyilkolt meg bestiális kegyetlenséggel..."

Európa Könyvkiadó, 588 oldal, 3900 Ft

"Az "Elveszett mesék könyve (I-II)", a magyar olvasók által a "Szilmarilok" címen megismert mitológia ciklus legelső, immár majdnem egy évszázaddal ezelőtt született változatát tartalmazza. Az író fia által összeállított, komoly jegyzetapparátussal ellátott kötet új elemekkel, fontos részletekkel egészíti ki a "Szilmarilok"-ban megismert világot."

Cartaphilus Könyvkiadó, 736 oldal, 3990 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates