2011. április 18., hétfő

# riportkönyv # történelem

Claudia Joseph: Kate- Hercegnő születik


Mivel nagyon szeretem a történelmet és a királyi családokról szóló történeteket, így alig vártam, hogy elolvashassam ezt a könyvet. A könyv első feléből megtudhatjuk, hogy milyen utat jártak be Kate ősei, hogy aztán késői leszármazottjuk ilyen közel kerülhessen Anglia trónjához. Kate és Vilmos felmenői az 1800-as években a társadalom két végpontján voltak. Míg Vilmosnak ugye királyi, uralkodói felmenői voltak, addig Kate sokadik ük-nagypapája – még Viktória királynő uralkodása alatt – bányász volt, ahogy a család összes férfitagja egészen az 1800-as évek végéig.

Alapos kutatómunka gyümölcse ez a több mint 180 évet felölelő kötet. Kate és közvetlen környezetének leírása exkluzív interjúk alapján született meg. Közelről követhetjük végig. A kötetben eddig máshol nem látható fotók is találhatók.

Vilmos herceg és Kate találkozásának, kapcsolatuk lassú és finom bimbózásának néhol már-már viharos történetét, hogy aztán 8 év után, 2010. november 16-án végre eljegyezzék egymást. Nekem az tetszett Vilmos és Kate kapcsolatában, hogy ha nem lenne Vilmos királyi sarj, akkor még egy átlagos kapcsolatnak is tekinthetnénk, hisz náluk is voltak olyan se veled- se nélküled időszak, a rózsaszín felhő és társaik.

Kate Middleton-ról egy szimpatikus kép alakult ki. Nem hiába mondják róla, hogy minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, melyet elvárhatunk Nagy-Britannia eljövendő királynőjétől: tökéletes kiejtés, gyönyörű haj és természetesen könnyed megjelenés, sokoldalú tehetség, neves iskolák, kifinomultság és érettség. Sokan a modern Diana hercegnőként emlegetik, szerintem nem alaptalanul. Bár nem tudom, hogy mennyire van hatással Kate-re, mennyire érzi ezt elvárásnak.

Az biztos, hogy Anglia életében egy jelentős nap lesz 2011. április 29., az esküvő napja, amit remélhetőleg én is meg tudok majd nézni.


Claudia Joseph: Kate- Hercegnő születik

Fordította: Bihari György és Sóvágó Katalin

A fordítás alapjául szolgáló mű: Claudia Joseph: KATE: THE MAKING OF A PRINCES

Magyarul kiadta: ATHENAEUM Kiadó 2011-ben

Ár: 2990 Ft

Oldalszám: 264 oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates