2010. december 17., péntek

# szórakoztató irodalom

David Safiner: Pocsék karma

Sűrű napjaim közepette esti levezetőnek valami vicces és nagyon "lájtos" olvasmányra vágytam. Mivel erről a regényről több blogban is írták, hogy nagyon poénos, gyorsan ki is kölcsönöztem kedvenc könyvkölcsönzőmből.
Valóban egy vicces, ám ugyanakkor képtelen történetről van szó.

A sztori röviden:
Kim Lange tévébemondónő életének legboldogabb napján megnyeri a Német Televízió Díját. Sajnos azonban ugyanazon a napon egy orosz űrállomásról levált roncs maga alá temeti, és a halálát okozza.
A túlvilágon fejére olvassák bűneit: elhanyagolta a lányát, megcsalta a férjét, összességében túl sok rossz karmát gyűjtött be élete során, így valódi megértésre nem számíthat. Büntetésül hangyaként születik újjá, és ahhoz, hogy feljusson a reinkarnációs létrán, egy nagy adag jó karmára is szüksége lesz…
Az „átmeneti hangyaság” után elhízott sültkrumpli-árusként tér vissza az életbe. Épp időben ahhoz, hogy megakadályozza legjobb barátnője és volt férje egymásba szeressenek… 

Kim, a halála után tehát megkezdeni hangyaként az életét, ami nem fenékig tejfel, akarom mondani, gumicukor. Ami érdekes, hogy többszöri reinkarnálódása során mindig emlékszik előző életére, éppen ezért, akármilyen "lényként" is, de megpróbál családja közelébe férkőzni. Mert nem csak hangyaként születik újjá, hanem aranyhörcsög, tehén, kiskutya stb. képében is. Végül, mivel sok jó karmát gyűjt, újból ember lehet. De pont elhízott sültkrumpliárus?
A könyv nagyszerűen rámutat arra, hogy a siker nem minden, és hogy a szépség belülről fakad. Vajon sikerül az új Kimnek visszaszereznie férjét és a kislányát?

Kedves, vicces történet, könnyen és gyorsan olvasható, és  talán egy picit el is gondolkodik az ember utána - pont olyan, mint amilyennek a szórakoztató irodalomnak lennie kell.

A könyv szerzője, David Safiner sikeres, többszörösen díjazott forgatókönyvíró hazájában, Németországban. Másik magyarul megjelent műve: Jézus szeret engem.

Niki is írt már erről a könyvről a blogban, elolvashatjátok ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates