2010. szeptember 30., csütörtök

# szórakoztató irodalom

Carole Matthews: A csokoládéimádók klubja

Felejtsd el a gyémántot - a lányok legjobb barátja a csokoládé ☺

Már régóta vágytam egy könnyed, csajos olvasmányra, ezért is vettem ki a könyvtárból Carole Matthews regényét. (Korábban Nixyke ajánlotta, igazából akkor tettem fel a listámra, hogy ezt a könyvet el kell olvasnom.)

A történet alapja nagyon tipikus: van négy jó barátnő: Lucy, a főszereplő, Autumn, aki drogosokon segít, Nadia, a kisgyermekes anyuka és Chantal, a  gazdag lány. Ők négyen, akárcsak a Szex és New York sztárjai, gyakran összejönnek kedvenc törzshelyükön, a Csokoládé Mennyországban - megvitatni szerelmüket-bánatukat, forró csokit kortyolgatni és magukba tömni az ínycsiklandó édes csemegéket. Mert igen, sok-sok finom csokoládé szerepel a könyvben, tehát csak úgy lehet olvasni, ha közben te is bekészítesz magad mellé egy-egy kockával vagy táblával.

Természetesen, ahogy a csajos regényeknél lenni szokott, itt is előfordulnak a jól bevált sablonok: a barát, aki megcsal majd visszakönyörgi magát, a férj, akivel nem működik a szex, a mindenkin segítő lány és a drogos kisöccse, meleg barátok, helyes főnök... stb stb. De! Annak ellenére, hogy ezek a szinte minden hasonló regényben előforduló motívumok itt is előjöttek, a történet értékén ez egyáltalán nem rontott. Sőt! Néha hangosan kacagtam olvasása közben. Főleg Lucy kétbalkezességén és változatos munkahelyein, Chantal szerencsétlenül végződő pasizásán a hotelban, a "nagy bűntényen" és még sorolhatnám.
Ám akármilyen örömök és bánatok érik a csajokat a regény során, egy valami sosem maradhat el: a mindennapi csokoládé!

Carole Matthews regényei szinte minden földrészen fergeteges sikert aratnak, páratlan humora több millió olvasót szerzett szívhezszóló történeteinek, számos művéből film készül.
További ismert, magyarra lefordított könyveinek címe: Jóban-rosszban, A csokoládéimádók diétája.
Hivatalos honlapja: http://www.carolematthews.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates