2010. július 3., szombat

# romantikus

Susan Elizabeth Phillips: Csak te kellesz!; Várom a párom; Latin szerető

A Se veled, se nélküled után megrohamoztam a könyvtárat, és 3 Susan Elizabeth Phillips regénnyel távoztam.
A Se veled, se nélküled annyira heves, szexi volt, hogy azt hittem, ugyanezt fogom érezni a többi könyvénél is. Jól ír, élvezem a sorait, szórakoztat, romantikus, néhol humoros, de ami a hevességet és a szexiséget illeti, kicsit ezeket lagymatagnak találtam.

Őszintén szólva, örülök, hogy nem a Csak te kellesz! c. regényével indítottam, még ha ez a széria első kötete is, mert annyira nem nyerte el a tetszésemet. Valahogy más volt a hangulata, nem olyan heves, romantikus, és a szereplők se kerültek olyan közel hozzám, mint a 2. kötetben.
Mindenesetre érdekes volt olvasni Bobby Tom feltűnéseit a történetben, azzal a tudattal, hogy már olvastam mi lesz a sorsa. ;o)
Egyáltalán nem bánom, hogy nem ezzel kezdtem, mert bizony nagy valószínűséggel, akkor nem rohamoztam volna meg a könyvtárat a könyveiért, hanem csak megjegyeztem volna a nevét, és ha úgy adódik, hogy belebotlom egy könyvébe, akkor lehet, hogy kivettem volna.

Az első kötetben megismerhetjük Phoebe Sommerville-t, aki megörökli az amerikai focicsapatot.
Phoebe tipikus cicababa, akinek a láttán a férfiak csak egy dologra tudnak gondolni, és ő még rá is játszik erre a szerepre.
Dan Calebow a csapat edzője, aki épp szeretne búcsút inteni a cicababáknak, és végre olyan nőt találni magának, akit el tud képzelni maszatosan a leendő gyerekeivel, nem pedig tipi-topiban.
Természetesen a kettőjük kapcsolata izgalmasan, hevesen kezdődik, és az ágyban folytatódik. De Phoebe korántsem cicababa, ez csak az álca, fájdalmas rejtegetnivalója van a múltjából. ....

"Cal Bonner (Apafogó; Álom, édes álom), Kevin Tucker (Törékeny szív) és Dean Robillard (Született csábító) mind-mind révbe értek már a Susan Elizabeth Phillips tollából megjelent Chicago Stars-os széria köteteiben. A magyar olvasók nem ismerhetik viszont még a csapat edzőjének, Dan Calebow-nak és tulajdonosának, Phoebe Somerville-nek viharos és szenvedélyes szerelmi történetét, akikkel epizódszerepekben már többször találkozhattunk, például A várom a párom vagy a Törékeny szív című könyvekben. Nos, ezt a hiányt igyekszik pótolni a sorozat következő megjelenő regénye, Csak te kellesz! címmel, mely igazi, hamisítatlan Susan Elizabeth Phillips gyöngyszem."



Megjelenés: 2009/1994
Eredeti cím: It had to be you

"Annabelle belefáradt abba, hogy ő legyen a család fekete báránya. Az eljegyzése felbomlott, a munkája fölösleges. Még a haja is leginkább egy szénakazalhoz hasonlít! De most minden meg fog változni, mivel átvette néhai nagyanyja társkereső vállalkozását. Csak annyi a dolga, hogy megnyerje ügyfelének Chicago legszexisebb agglegényét, s akkor ő lesz a város legkapósabb házasságközvetítője. Semmi és senki nem fog az útjába állni - sem a kocsija alatt részegen heverő hajléktalan, sem a saját családja, de legkevésbé egy vakvágányra futott szerelem utózöngéi... Heath Champion az ő dollárzöld szemével és számítóan csepegtetett vonzerejével a város legjobb sportmenedzsere. Vagyonos, munkamániás és jóképű. De akkor minek neki egy házasságközvetítő, különösen egy olyan vörös hajú kétbalkezes, mint Annabelle Granger? Szó, mi szó, szórakoztató és van benne valami báj. De Heath azt keresi, aki sikereire felteszi a koronát - a tökéletes feleséget. S egy különleges házassághoz különleges házasságközvetítő kell, nem igaz? A nádszáltermetű és gazdag Portia Powers arra tette fel az életét, hogy mindenki számára megtalálja a megfelelő társat, s ez csupán saját magának nem sikerül. Mit számít, hogy több ellensége van, mint barátja, és egy hajszál választja el az idegösszeomlástól, ha az övé Chicago legmenőbb társkereső cége? Sem egy olyan feltörekvő amatőr, mint Annabelle Granger, sem Bodie, Heath Champion ijesztő külsejű testőre nem akadályozhatja meg abban, hogy megszerezze, amit akar... Amikor Annabelle azt ígéri, hogy bármire képes lenne a sztárügyfele boldogságáért, tényleg úgy érti, hogy bármire? Ha Annabelle nem vigyáz, szemtől szembe találja magát a város legkeményebb tárgyalópartnerével - a férfival, aki egyre gyakrabban kérdezgeti önmagától: pontosan milyen tökéletesnek kell lennie a tökéletesnek?"


Valahogy ez se jött be jobban, mint a Csak te kellesz!

Ez a széria utolsó előtti kötete, 12 év telt el az első kötet cselekménye óta. Kicsit fura volt olvasni, mert itt már Molly nem 15 éves, férjhez ment Phoebe sógorához, akiről a Törékeny szívben lehet még olvasni, már gyerkőceik is vannak, és ez a szál totál sötét egyelőre nekem, de azért követhető volt, már csak azért is, mert nem ők a főszereplők.

Hanem Heath Champignion, a menő (és természetesen szexi) sportmenedzser, aki meg akarja szerezni ügyfelének az új amerikai foci reménységet. Közben leszerződik 2 házasságközvetítő céggel is, mert amilyen elfoglalt, nincs ideje ismerkedni.
Így ismerkedik meg (a természetesen teljesen átlagos, vörös, göndör hajú) Annabelle-lel, aki az egyik házasságközvetítője és amúgy Molly és Phoebe barátnője.
Igen, természetesen egymásba habarodnak, de már megint a pasinak esik le ez később. ...

Igaz, még csak 3 könyvét olvastam a sorozatból, de azonos sémákra épül.
Ebben a kötetben is vörös, göndör hajú a főszereplő nő, aki teljesen átlagos, kicsit ügyetlen, és olyan 164-168 cm közötti, mint a Se veled, se nélküledben. És a 30-as évei elején jár.
Természetesen a főszereplő férfi itt is szívdöglesztő, sportos, dagadó izmokkal rendelkező, akiért bomlanak a nők. Micsoda csapat lehet!
A női főszereplő szinte azonnal szerelembe esik, de a férfinak nem sokkal a könyv vége előtt esik le, hogy időközben ő is beleszeretett a nőbe.
Ugyanakkor itt is van egy mellékszál, ahol egy másik romantikus kapcsolatot olvashatunk. Ezen a szálon a nő 40-es (a Se veled, se nélküledben 50-es) és valahogy kapcsolódik a főszereplőkhöz. Szexi, de amolyan jegecske, akit meg kell olvasztani. Az előző olvasott regényében az illető Bobby Tom édesanyja volt, ebben pedig a másik házasságközvetítő.
Szóval, ezek a hasonlóságok. ;o)


Megjelenés: 2006/2005
Eredeti cím: Match me if you can

A Csak te kellesz!-nél zavart, hogy ripityára volt esve a könyv, én még ilyet ritkán láttam, ennél pedig az utolsó 12 oldal fordítva volt befűzve. Nagyon érdekes volt fordítva tartva, és jobbról balra olvasni a könyvet. ;o)

"Egy csodálatos szerelmi történet, melynek színhelye Toscana napsütötte hegyvidéke. Egy olvasmányos, romantikus regény tele érzelemmel, bölcsességgel és kellemes humorral, ami méltán tette Susan Eizabeth Phillips-et sokak kedvencévé."


Azt hiszem, ezután a könyv után jött el az ideje, hogy pihentessem egy kicsit Susan Elizabeth Phillips regényeit.
Túl nagy hévvel estem már nekik, és ez pedig egyáltalán nem nyerte már el a tetszésemet.

Gondolkodtam azon, vajon min múlik, hogy egy romantikus történet kinek jön be, és kinek nem? Tán attól függ, hogy mely szituációba tudnánk "elképzelni" magunkat, mely szituáció fog meg?
Engem ez az egész híres pszichológus vagyok, aki adócsalás miatt lehúzhatja a rolót (természetesen nem ő a hibás), majd Olaszországba menekülök pihenni, ahol megismerkedem a híres szívtipró színésszel, nem fogott meg.
Nem tartottam izgalmasnak, nem voltak szimpatikusak a szereplők, az egész nem jött be.
(Nem része a Chichago Stars szériának.)


Megjelenés: 2004/2002
Eredeti cím: Breathing Room

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates