2009. november 19., csütörtök

Görög Ibolya: Protokoll az életem


Egy csapatépítő tréningen találkoztam először Görög Ibolyával, aki a protokollról tartott nekünk előadást. Nem volt kérdés, hogy amint lehet, megveszem a könyvét.
Mi szükségünk protokollra? Kérdezhetnétek. Ám ha jobban belegondolunk, a protokoll kitölti mindennapjainkat. Hiszen találkozunk emberekkel, akiknek köszönünk (jobb esetben
), akikkel talán kezet is fogunk; vendégségekbe is járunk, ahová ajándékot is viszünk, és a társasági események alkalmából (akár egy buli, egy színházi látogatás, vagy egy hivatalos tárgyalás) is figyelünk például arra, mit veszünk fel. Főleg mi, nők ☺ És azt hiszem, titeket is zavar, ha egy előadás alatt megszólal egy mobiltelefon. Ez mind mind protokoll-kérdés.

Görög Ibolya könnyed, olvasmányos stílusával foglalja össze azokat a helyzeteket és viselkedés-formákat, amelyekkel mind hétköznapi életünkben, mind hivatalos alkalmakkor találkozhatunk. Az egyes fejezeteket az ún. "szörbet"-ek teszik még színesebbé, pl. olvashatunk Michael Jackson látogatásról is a Parlamentben.



"A könyv szerzője, Görög Ibolya 1987-től 1999-ig dolgozott a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályán. 1992-től mint protokollfőnök irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit. Elméleti felkészültségét jelenleg a viselkedéskultúráról, a protokollról, a rendezvényszervezésről tartott előadásokon, írásokban hasznosítja, melyekben megosztja közönségével a - számos próbán szerzett - gyakorlati tapasztalatait is."


Én mindenki könyvespolcára ajánlom ezt a könyvet, akár csak néha-néha belelapozgatni, akár az egészet végig olvasni.

1 megjegyzés:

Follow Us @soratemplates