2018. november 13., kedd

# humor # könyv

Romhányi József:Szamárfül

       Képtalálat a következÅ‘re: „romhányi józsef szamárfül”                    Emlékeztek a Rímhányóra?

Napok óta lüktet a fejemben A teve fohásza (Monoton üget a süppedő homokban a sivatag lova,a tétova teve tova....). Gyermekkorom tábortüzeinek biztos szórakoztató etűdje. Milyen büszkén hazdartuk versengve! És csak ennyi? Egy vicces vers semmi több? Esetleg jó szavalóverseny mű a kicsiknek?
Szerintem az egész kötet szépen becsomagolt fricska az emberi természetről, élethelyzetekről. Önmagunkról. Nyitott lélekkel olvasva a kínai bölcsességet is felfedezhetjük benne. Mégsem kell minden mondata mögött rejte üzenetet keresni. Ha úgy tartja kedvünk, elég csak élvezni a rímeket és az ügyes szókapcsolatokat. Mástól nem láttam ilyen megfogalmazást még.
Manapság divat panaszkodni, kritizálni, morgolódni. Tehetnénk ezt mívesen! Tanuljunk tőle bosszankodni, és hagyjuk a negatív érzelmű szavakat az enyészetnek!
Vasárnap kerestem meg a polcon és ütöttem fel újra a Szamárfület. Először csak magamnak olvastam, majd a családdal is megosztottam pár rímet. Kacagtunk, fintorogtunk felváltva, attól függően, hogy ki mikor ismert magára, társaira, esetleg szituációkra.

"A halhatatlan verseknek a közönsége halhatatlan."

Íme a fülszöveg:

"Mert mi a fül? Egy hasáb csacskaság,csenevésszé összeaszalt esszé,olvasótoborzó tartalmi torzó.(Az szól mellette,hogy csak az olvassa,aki már megvette.)A fül feltétlenül előlegezett közvélemény-keresztmetszet.Hogy tetszett,megtudhatod belőle,ha elolvasod előre.Vagy futólag utólag,így arra késztet,mit elméd már félig megemésztett,kérőzd fel akarva,nem akarva,mint egy kiló silót a marha.Ám mit sem tehetek ellene,állatmeséimet ajánlanom kellene,remélve,hogy meglelik itt-ott benne az emberit."
                                                                                                              (Zseniális!)


Romhányi József
(1921-1983)
Zenésznek készült,írt és fordított operalibrettót,forgatókönyvet és verset,de nevét a MEKK MESTER,a MÉZGA CSALÁD,a MÉZGA ALADÁR KALANDJAI,a DOKTOR BUBÓ című rajzfilm sorozatok tették halhatatlanná.Ő magyarította FRÉDIT ÉS BÉNIT.

 Humorából töredéknyit kívánok mindannyiunknak életünk mindennapjaihoz !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates