2013. október 16., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 52.

Az irodalom szeretetéhez nálam mindig hozzátartozott a versek szeretete is. Gyerekkoromban megfertőződtem a szavalóversenyeken és a mai napig nem sikerült kigyógyulnom a versimádatból. (No persze nem mintha bánnám. :)) Szinte nincs olyan nap, hogy ne olvasnék el egy-egy verset. Akár a polcomon lévő verseskötetek egyikéből, akár a neten barangolva. Ti szoktatok verseket olvasni? Van esetleg kedvenc költőtök?

Niki: juj, most nagyon zavarban érzem magamat, de én nem szoktam verset olvasni manapság. :o( Anno még gimiben, természetesen sok verset olvastunk, tanultunk, elemeztünk, kedvencem is van (Radnóti), de az az igazság, hogy nem olvasok verseket.

koalány: Inkább gimnazistaként voltam nagy versolvasó. Ady Endre volt az abszolút kedvencem! Érettségin teljesen véletlenül pont őt húztam, ami iszonyú mázli volt - persze ötöst is kaptam. :) Mostanában sajnos ritkábban olvasok verseket, a kortárs költőkkel nem is nagyon vagyok képben. Illetve gyerekverseket olvasok a kislányommal.

Eszter: Igazából én nem nagyon szeretem a verseket, nekem valahogy túl rövidek. Persze nagyon tetszenek, főleg a rímek bennük, de a könyvekben is jobban szeretem a hosszabb, terjengősebb történeteket, mert a rövideknél mire beleélem magam, már vége is. Mostanában nagy divat lett a megzenésített vers, ami szerintem remek, mert sok emberhez eljuttatja az alkotást, még akkor is, ha az illető csak a zenét szereti, olvasni nem. A kedvencem Radnóti Miklóstól a Bájoló, amit a Suhancos nevű zenekar zenésített meg. Szerintem érdemes meghallgatni. :)

SzaMárti: Nagy vers rajongó vagyok, ha nem is minden nap,de néha-néha benézek kedvenc verseim közé.A kedvenceim pedig a klasszikus költőink versei.
A mai napra találtam egy annyira jellemző szép Petőfi idézetet:

Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem.
Kiülök a dombtetőre,
Innen nézek szerteszét,
S hallgatom a fák lehulló
Levelének lágy neszét.

Adri könyvmoly:
Bevallom nagy olvasó létemre nem igazán vagyok verses. Inkább lánykámnak olvasok fel néha rövid versikéket, hátha ő megfertőződik majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates