2012. június 26., kedd

Bartos Erika: Anna, Peti, Gergő

Bartos Erika meséi, versei megosztják a közvéleményt, és a gyermekekkel, irodalommal foglalkozó szakembereket. Én azokhoz tartozom, akik szeretik és a gyerekeim első könyvélményei közé tartoznak Bogyó és Babóca meséi, pl.: a karácsonyi történet
Az Anna, Peti, Gergő sorozatokból először a Peti könyvet olvastuk el. Az elmúlt egy év alatt rongyosra lapozgatta a három csemete. Igazából arra nem is nagyon volt szükség, hogy én olvassak belőle, mert rögtön lecsaptak a képekre és "meséltek" Ők a saját maguk módján egymásnak, nekem. Ebben a könyvben 16 történet van, az én tetszésemet az nyeri el bennük a legjobban, hogy életszerűek. A kicsi gyerekekről szó, hogyan élik meg ha anyuci a kis testvér körül sürög-forog, hogyan ismerkednek meg a természettel, hogyan játszanak. Bartos Erika szerintem gyönyörűen kihasználta azt az időszakot, amit minden anyuka ajándékba kap a gyermekétől - az első 7 évet. Egy édesanya ekkor élvezheti leginkább a gyermeke bizalmát, és csak rajta múlik mennyire merül el az Ő különleges világában. Az írónőnek sikerült belemélyülni, és ezt a lelkes gyermek közönség meg is hálálja.
Mostanában került terítékre nálunk az óvoda téma, duplán is - természetesen igyekszem hozzákapcsolódó kisgyermek irodalmat szerezni. Beugrott az Irány az óvoda, amiről már Evodia is írt. Ez számorma kicsit csalódás volt, mert a könyv alcíméből óvodai történtekre számítottam. De persze nem nekem kell megfelelnie ezeknek a bájos történeteknek, hanem a kis gyerekeknek, Ők pedig élvezettel lapozgatják ezt a könyvet is. Egyébként Anna negyedik évét mutatja be, amikor Peti megszületik, majd ahogy óvodába kerül (ez egy fejezet) és miden másról is szó van benne, ami egy hasonló korú kislányt érdekelhet: bábszínház, vizibicikli, hinta, vidámpark, kert, stb.

2 megjegyzés:

  1. Nálunk is nagy siker Bartos Erika. A nagy fiaim kiskorában még nem léteztek, a kicsi lányomnál ismertem meg én is. Az életszerűségük szuper. Most a Hoppla meséit vettem meg, ami Pécset mutatja be.Nyáron oda fogunk kirándulni. Viki érdeklődését felkeltette, így már türelmetlenül várja a nyarat.

    VálaszTörlés
  2. Igen, az is meg van :) és hasonlóan várják, főleg a legnagyobb, hogy egyszer eljussunk oda, hamarosan írok arról is:)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates