2012. április 3., kedd

# könyves hírek-megjelenések

Várható áprilisi megjelenések

Cerkabella Könyvkiadó
2012. április 4.
52 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789639820289
Margery Williams: A bársony nyuszi avagy a játékok életre kelnek

Margery Williams (1881. július 22. - 1944. szeptember 4.) gyerekeknek, kamaszoknak írt. Legismertebb könyve, „A bársony nyuszi, avagy hogyan lesz valódi a játék” (The Velveteen Rabbit or How Toys Become Real), gyerekek és szülők hosszú sorának kedvence lett. A könyv most jelenik meg először magyar nyelven, Keszeg Ágnes vidám illusztrációival. Vajon milyen IGAZINAK lenni? kérdezte a Nyuszi. Kell hozzá valami, ami benned zakatol, ami rugóra és kulcsra jár? Nem attól leszel igazi, hogy ebből vagy abból készítettek, válaszolt a Lovacska. Az egyszerűen csak megtörténik veled. Amikor egy kisgyerek hosszú, hosszú ideig szeret, és nem csupán azért, mert veled játszik, hanem mert IGAZÁN szeret, akkor te is igazi leszel. És az fáj? kérdezte a Nyuszi. Néha igen, válaszolt szelíden a mindig őszinte Lovacska. De amikor igazi vagy, nem bánt, ha kicsit fáj.


XXI. Század Kiadó Kft.
2012. április 20.
300 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9789638937933
Nagy Szilvia, Szabó Anna Eszter: Egyetemista lány támogatót keres
 
Lányok a szomszédból. Diákok. Csinosak és fiatalok. Diplomára, jó életre, boldogságra vágynak. Olyanok, mint bármelyik „húszas csaj”. Másfelől nagyon is mások. Lili, Zsófi, Heni és Frida prostituáltak. Egyetemista lányok, akik a szexből élnek. Függetlenek, okosak és megválogatják, kivel fekszenek le. De ettől még prostik. A szerzők, akiknek sikerült elnyerniük a lányok bizalmát, bevezetik az olvasót különös világukba, végigkövetjük útjukat a kezdeti bizonytalan lépésektől a vidéki masszázsszalonig, a pesti swinger klubig és a svájci „kiküldetésig". Fájó társadalmi jelenség? Egy újfajta életforma fiatal lányoknak? Döntsék el Önök! Két fiatal újságírónő: Nagy Szilvia, a Velvet.hu szerkesztője és Szabó Anna Eszter, a Színház és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója hónapokat töltöttek olyan, velük majdnem egykorú lányokkal, akik tanulmányaikat vagy éppen az áhított életszínvonalat így finanszírozzák. A megdöbbentően őszinte, szókimondó, olykor leplezetlen szexualitást tartalmazó könyvet csak felnőtt olvasóinknak ajánljuk. 

Libri Könyvkiadó2012. április 4.
368 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9789633100974
Lene Kaaberbol, Agnete Friis: Gyerek a bőröndben

Nina Borg, a Vöröskereszt ápolónője megszállottan küzd az elesettekért. Nem képes nemet mondani, mikor a segítségét kérik, még akkor sem, ha ennek végül a férje és a gyermekei isszák meg a levét. Mikor régi barátnője, Karin elküldi neki a koppenhágai pályaudvar egyik csomagmegőrző szekrényének a kulcsát, még nem sejti, hogy élete legveszélyesebb bűnügyébe bonyolódik. A csomagmegőrzőben egy bőröndöt talál, a bőröndben pedig egy hároméves fiút. Valaki elkábította, de még él. Gyerekkereskedők áldozata? Mit tennének vele a hatóságok? Egyszerűen visszaküldenék a feladónak? Mikor Nina megtudja, hogy Karint brutálisan meggyilkolták, rájön, hogy nemcsak a kisfiút, de őt és családját is halálos veszély fenyegeti. Nincs más lehetőség: menekülniük kell... LENE KAABERBØL fantasy-szerzőként, AGNETE FRIIS pedig gyerekkönyv-szerzőként érte el első sikereit Dániában. Együttműködésük eredményeként megszületett a legújabb skandináv krimi siker: Nina Borg esetei tucatnyi nyelven olvashatók világszerte. A sorozat első kötete, a "Fiú a bőröndben" 2008-ban az év krimije lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates