2010. július 28., szerda

# szépirodalom

Polgár András: Hüje zsiráf


Hüje történet egy 191 cm magas lányról (Hédiről), aki magasságából adódóan örök vesztes típus. A számítógépéről életre kel a hőn áhított férfi, aki csupán az álmaiban olyan, mint amilyennek elképzeli, ugyanis a valóságban azelőtt csak egyszer látta és nem épp egy kellemes szituációban találkoztak.
Szóval elég abszurd, hogy ez a nem létező virtuális figura lesz a szerelme, aki a gépén sportfogadásokat köt, és ezáltal Hédi és a beavatott kis köre egyre gazdagabb lesz. Miközben az igazi hapsi, akiről Hédi szerelme mintázódott, szintén létezik, csak jelenleg épp egy távoli helyen tölti idejét.

Tudom, most kissé kuszának tűnik ez az ajánló, nekem is annak tűnt a regény, közben abba is akartam hagyni, mert hogy milyen hüje könyv már. Ám végül nem bántam meg, hogy elolvastam, mert szomorúan tanulságos. A tanulság pedig nem más mint:
1. Aki lúzernek született, az is marad örökre.
2. Amelyik nőt át lehet verni, azt át is fogják verni a férfiak.
Akit érdekelnek a részletek, olvassa el ennek a szegény zsiráfnak a képtelen történetét.

Polgár András, a könyv írója a saját regényéről:
A hÜje zsiRáf tizenhetedik regényem, az Apuka, a Nyolcvankilenc nap, az Anna, Te vagy?, A didergő nyár, a Csendkúra, a Tolókocsi, a Kéjgyilkos és egyéb könyvek után.
... (A hősnő) Egész életében, megszállottan keresi a szerelmet, amíg álmai lovagja kilép számítógépe monitoráról. Ott áll előtte, egy lakásban él vele, és még sincs közel. Sőt, egyre távolabbra kerül. Mit jelenthet ez a szerelem? Ki ez a férfi? Mi történik Hédivel, ezzel a magas lánnyal, aki sikeres, boldog és győztes szeretne lenni, mint mindannyian.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates