2010. május 26., szerda

# szépirodalom

Nicholas Evans: A csapda


Azt hiszem, elmondhatom, hogy Nicholas Evans az egyik kedvenc külföldi íróm lett. Izgalmas, érdekes történeteket ír, amelyekben a természet szépségei és az emberi érzelmek (szerelem, gonoszság) kihagyhatatlan alkotóelemek.
A csapda című regényében a farkasok a "főszereplők", akik a Sziklás-hegység Hope nevű kis falucskájában tűnnek fel és okoznak nem kevés bosszúságot.

"... amikor széttépnek egy kutyát, amely a városka legtekintélyesebb polgárának kisunokáját próbálta megvédeni, majd egyre több marhát ölnek meg a környékbeli legelőkön, a település felbolydul. Bika Calder, az öntörvényű gazda társaival együtt legszívesebben kiirtaná a farkasokat, az állam viszont odaküldi Helen Ross fiatal farkasbiológust, hogy az országos vadvédelem ottani szakértőjével együtt figyelje az állatok mozgását… Helennek váratlan segítőtársa akad Calder tizennyolc éves fiának, a dadogó, kisebbrendűségi komplexusban szenvedő Luke-nak a személyében. El is kél a segítség, mert közben egy vén farkasvadász, a régi farkasirtók utolsó mohikánja Bika megbízásából ördögi csapdáival mészárolni kezdi az állatokat."

Helen, akit a háta mögött csak "farkasasszonynak" hívnak, komoly kutató munkába kezd tehát. Persze a váratlan szerelem őt sem kerülheti el, még ha "ellenségének" a fiáról is van szó.
A fiatal fiú szerelme, a gonosz vadászok kegyetlensége mind nagy kihívást jelentenek a nő számára. De ő persze nem adja fel, cél, hogy a farkasok megmeneküljenek.

A történet nekem nagyon tetszett, mert tele van fordulattal, ugyanakkor nagyon szép tájakra kalauzol minket.... egyszóval jó volt olvasni, az ilyen könyveket szeretem!

Nicholas Evans életéről, munkásságáról és könyveiről hivatalos honlapján olvashattok:
http://www.nicholasevans.com
A hasonlóan megragadó A suttogó című könyvről pedig itt írtam.
(És azt hiszem, amint tudok, nekikezdek a Viharhegynek is...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates