2010. március 5., péntek

# szórakoztató irodalom

Vass Virág: Vulévu

-
Vegyes érzelmekkel vettem a kezembe a regényt, attól féltem, túl „gagyi” lesz - korábban ugyanis olvastam róla elég lehúzó kritikákat is. Nos, összességében kellemesen csalódtam. Jó, nem egy szépirodalmi alkotás, és ne várjon senki túl nagy történetet. Emellett jó időbe telt, míg „fel tudtam venni” a könyv stílusát.

Ez egy igazi csajos könyv, amelyet egy hűvös délután a kanapén elnyúlva croissont majszolgatva-forró csokit iszogatva kell olvasgatni, vagy el kell merülni vele a habokkal teli fürdőkádban. (A könyv azért maradjon szárazon :)))
Romantikus, párkapcsolatos regény, amely a média és a divat világába is bepillantást nyújt. A Louvre-béli divatbemutatós nyüzsgés leírása igazán érdekes. És az is, hogy egy Magyarországon ismert médiasztár külföldön egy ismeretlen senki (ld. mikor a főszereplő iskolába jelentkezik).

A karakterek közül az egyik mellékszereplőt, Kárment emelném ki. Ő a "haverbarátnő", aki minden nő ellensége. A pasik eléggé "egy kalap alá" vannak véve a könyvben, mind menekülnek a felelősség elől, bepánikolnak, lelépnek... Kedves Vass Virág! Azért nem mindenki ilyen. Jó, tudom, akkor nem született volna meg ez a regény :) A befejezés pedig nekem túl elkapkodottnak tűnt. Nem akarom elárulni, hogy mi a végkifejlet, de annyit azért elmondhatok, hogy a Szonja pasijai (pasi-jelöltjei?) közül én Kristófnak drukkoltam :)


Az ajánló: Török Szonja sikeres és bájos harmincas nő, akinek tévés karrierje is felfelé ível. Főnöke, a minden hájjal megkent médiaguru „edzőtáborba” küldi, hogy legyőzze lámpalázát, és végre képernyőre kerüljön. Eközben egy titokzatos udvarló vázát és virágszirmokat küld a lánynak, azzal a kéréssel, hogy akkor randevúzzanak, ha a váza már megtelt szirommal. A romantikus széptevő azonban hol felbukkan, hol eltűnik, mintha csak szédítené a lányt, akit egy váratlan lehetőség ment meg a kétségbeeséstől. Egy híres és sármos fiatal fotós meghívására Párizsba utazik, ahol lenyűgöző világ tárul fel előtte, azzal az elsöprő szerelemmel, amire talán mindig is vágyott, és ami persze mindig a legrosszabbkor jön…

A szerzőről: Vass Virág újságíró.
A Nők Lapjánál rovatvezetőként, majd főmunkatársként dolgozott.

2000-ben elnyerte a Magyar Újságíró Szövetség legjobb 35 évnél fiatalabb újságíróknak járó Flekk díját.

2001-ben alapító-főszerkesztőként indította útjára a negyven országban megjelenő Elle magazin magyar kiadását, amelynek munkájában ma már kreatív tanácsadóként vesz részt, hogy visszatérhessen régi szenvedélyéhez az íráshoz.
A Vulévu első regénye.

(Forrás: romantikusregenyek.hu)

1 megjegyzés:

Follow Us @soratemplates