2009. november 17., kedd

# szórakoztató irodalom

Rebecca Ekler: Felcsináltak! Egy modern kismama vallomásai



Niki könyvajánlójának köszönhetően kaptam kedvet ezt a könyvet kiolvasni. Nagyon tetszett nekem. Régebben kicsit elzárkóztam a gyerekvállalástól, de ennek a könyvnek köszönhetően nyitottabb lettem egy-két dologban. Pl. elgondolkodtam azon, hogy milyen jó is lehet programozott császármetszés...

A könyvről:
"Egyes nőkre folyamatosan mosolyog a szerencse. Rebecca "Beck" Eckler, Kanada egyik legismertebb újságírója például igazán irigylésre méltó módon keresi a kenyerét: azért fizetik, hogy partikra és bárokba járjon, megvegye a legtrendibb új cuccokat, hírességekkel találkozzon, és írjon róluk. Még irigylésre méltóbb, hogy kedve szerint hol a szingli lányok szabad életét éli, hol a párkapcsolat előnyeit élvezi, vőlegénye ugyanis egy távoli városban lakik. A pazar eljegyzési (a továbbiakban "foganási") bulira virradó kapatos hajnalon azonban "baleset" történik: Beck teherbe esik. És pánikba. Hogyan fogja kibírni, hogy ne mondja el rögtön mindenkinek, továbbá ne igyon és ne dohányozzon? Azt mindenesetre eltökéli, hogy ez a váratlan várandósság nem fogja felforgatni az életét: nem fog terhesruhát és óriási alsóneműt hordani, babaholmik láttán nem fog óóó!-zni meg ááá!-zni, és főleg nem fog meghízni. Vagy mégis? Ki hitte volna, hogy eljön a nap, amikor a zokniját sem tudja felhúzni! És akkor ott van még aggodalomnak a Szexi Fiatal Gyakornok, aki bizonyosan ki akarja túrni az állásából, és a Cuki Szingli Férfi, hovatovább az egyetlen ember, aki megérti, milyen nehéz egy terhes nő élete (de mit fog szólni a vőlegény?).

Ahogy végigkísérjük Becket élete "három leghosszabb hónapján", "a kövér hónapokon" és "a még kövérebb hónapokon", sajátos szempontokból ismerkedhetünk meg egy modern kismama viszontagságaival. Mintha a terhes Bridget Jones naplóját olvasnánk.

Rebecca Eckler több éve a kanadai National Post egyik rovatvezetője. Olyan magazinoknak is ír, mint az Elle, Fashion, Canadian House and Home és a Mademoiselle. Televíziós háziasszonyként és riporterként szintén népszerű."

Forrás: bookline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates