2013. október 9., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncs Szerda 51

Aki olvasta az Összetört glóriák című könyvet biztosan emlékszik arra a szép illusztrációs oldalra, amely a vége felé bukkant fel. Én még A három ufó-ban találkoztam a szerző sok-sok rajzával. Aztán ezeken kívül nem is tudok más szépirodalmi művet mondani az utóbbi időkből, amelyikben lett volna illusztráció. Pedig én nagyon szívesen találkoznék többször velük.
Szerintetek is hiányoznak az illusztrációk a szépirodalmi könyvekből, vagy nem olyan fontos, mert a szöveg a lényeg úgyis?
És tényleg eltűntek az illusztrációk, vagy csak az én kezembe nem akad ilyen könyv mostanában?

Eszter: Én pedig még egyáltalán nem is találkoztam illusztrált szépirodalmi könyvvel egészen a múlt hétig. Isaac Marion - Warm bodies c. könyvében :) Szerintem attól is függ, hogy milyen könyvről van szó, például a Szürke ötven árnyalatához nem tudnék kiadható illusztrációt elképzelni, de vannak olyan könyvek, amik szinte kiáltanak egy jó kis rajzért. Szerintem feldobja a könyveket, de nekem nem hiányzik.

Adri könyvmoly:
Én is hiányolom. Nagyon kevés könyvben van. Pedig egy olyan könyvet, mint Joanne Harris könyve, vagy A Nyarak könyve, nagyon feldobná az illusztráció. Legyen szó képről vagy akár egy kézi rajzról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates