2010. február 17., szerda

# gyermekirodalom

Mesekönyveink 1.

Boldizsár Ildikó, Elek Lívia - Esti Állatmesék
Egy olyan mesekönyvet kerestem, amiben rövid, de élvezhető mesék vannak. Tanulságosak. Képekkel szolidan teli tűzdelt, hogy az óvodás gyermekem talán majd szívesen lapozza. Az épp tanuló gyermekem pedig szívesen olvassa majd. Ez a mesekönyv ilyen. Tetszik benne, hogy sokféle állat szerepel, nem csak a házunk könyékén és a "sablon" állatfigurák (farkas, róka, medve, stb.), hanem jaguár, elefánt, tigris, majom (lsd. fülszöveg). Gyakran előforduló mesetémák találhatók benne a becsapásról, a nagyravágyásról, a lustaságról és még sok minden másról.
Fülszöveg:
Kutya, macska, szamár, tücsök, egér, róka, farkas, kecske, kakas, gólya, nyúl, holló, szarka, bagoly, fecske, ökörszem, varjú, csóka, csibe, tyúk, szúnyog, ló, sündisznó, jaguár, krokodil, elefánt - íme néhány állat azok közül, akik az Esti mesék sorozat harmadik kötetében meseszereplőként lépnek elő. Az állatmeséket már 3-4 évesek is szívesen hallgatják, a náluk nagyobbak pedig élvezettel fejtik meg, hogy az állatok karaktere mögött milyen emberi tulajdonságok rejtőznek. Az állatmeséket jó szívvel ajánlhatjuk minden korosztálynak.

Azoknak ajánlom,akik olyan mesekönyvet keresnek, ami nem minden csapból folyik.

Klasszikus Mesék - Napaforgó sorozat

Ez egy igazán szép képes könyv. Gyönyörű grafikákkal, lerövidítve meséli el a klasszikusokat. Minden lapra pár sor jut, így az örökmozgó kisgyerekek is ki tudják váni,  hogy lapozni lehessen a következő oldalra.
A sorozat négy kötetében két-két meseklasszikussal találkozhatnak a gyerekek: Pinokkió, a három kismalac, Bambi, Csipkerózsika, Szépség, Hófehérke, Hamupipőke és Maugli története olvasható a gazdagon illusztrált, bélelt borítójú, kellemes formátumú könyvekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates