2010. február 3., szerda

# életmód-nevelés-társadalomtudomány-tudomány

Ingeborg Stadelmann: Bevált aromakeverékeim


Illóolajokkal élni, szülni, meghalni.
Ingeborg Stadelmann nevével szülés előtt találkoztam. A Bába válaszol könyvét, ami ép hiányzott a könyvesboltokból vadásztam a könyvtárakban. Ismeri a kérdésekre a választ. Elsősorban homeopátiával, aromaterápiával segíti át az embereket, és mivel egy bábáról van szó, a babás családokat nehézségeiken.

Új könyve az aromakeverékekről, hiánypótló. Egészségcentrikus rendezvényeken ugyan találkoztam már aroma- és más olajokkal, és rövid egy-egy növény olaját leíró fénymásolatokkal, de így összeszedve, kategorizálva, használatra szerkesztve egyedülálló a maga nemében. Olyan növényismeretet, bölcsességet, tapasztalatot ad át ezzel, ami páratlan. Ennek a könyvnek ott a helye a polcon, és ott a helye az aromaterápiának a gondolatok között. A természet adta anyagokat, egyszerű, egészséges módszereket ismernünk kell. Ez az az út ami járható, ez a fejlődés útja. Ez az egyik legkíméletesebb megoldás bajainkra. Az egészségünkért.

Néhány példa az aromaterápia alkalmazására.

Hazaérkezés olaj:
Gyümölcsös-édes, balzsamos, nőies illatkeverék, amely lazító, nyugtató, engesztelő hatású. Hogy lazítson kikapcsolódjon és jól érezze magát.
Alkotó anyagok: ilang-ilang, narancs, szantálfa, tonkabab
narancs - gyümölcsös üdvözlőillat
szantálfa - jó érzés, ellazulás, megnyugvás
ilang-ilang - erotikus illat, életre hívja a vágyat kedvesünk iránt
tonkabab - meleg jegyű, kellemes gondolatok, szép álom
Ajánlás:
1 csepp jázmin és rózsaolajjal csodálatos kényeztető fürdőt készíthetünk belőle. 2 csepp muskotályzsálya-olaj hozzáadásával az illatlámpában vagy a fürdőkádban hormonkiválasztást serkentő hatásúvá válik, amely a szülés előtt vagy a ciklus eleji mélypontnál olykor nagyon jól jön. Az unokák ezzel és a hozzáadott pirosmandarin-olaj illatával nagyon jól fogják érezni magukat a nagyszülőknél.

Revansara - Revansara aromatica
"tisztaság testnek és léleknek"

Illatprofil
Szagláskor friss, kissé csípős illat csapja meg az orrunkat. A ravensara más néven szegfűdió általában Madagaszkárról származik, leveleit és ágait desztillálják. Ez az illóolaj tiszta fejjegy, és erősen emlékeztet az enyhébb Eukalyptus radiatára és az ismert teafaolajra.
90 kg levélből 1 kg illóolaj készül.

Tulajdonságok és hatások

A ravensaraolaj erősen antivirális, antibakteriális és gombaölő hatású. Herpeszmegbetegedéseknél, bárányhimlőnél és övsömörnél használják, de felső légúti megbetegedéseknél, valamint szellemi és testi kimerültség esetén is alkalmazható.

Tapasztalataim
A ravensaraolajat gyengéd és mégis jó hurutoldóként ajánlják. Olyan nyugtató olajok keverékében, mint amilyen a levendula, citromfű és linaloefa. Gyerekeknek megfázás elleni olajhoz is hozzá mertem adni. Önmagában azonban jobb,ha kisgyermekek és várandósok nem használják. Szívesen használom szaunában és megfázás elleni fürdőben is.

2 megjegyzés:

Follow Us @soratemplates