2010. február 8., hétfő

# életmód-nevelés-társadalomtudomány-tudomány

Gállné Gróh Ilona: RINGATÓ – Énekeljünk és játsszunk a legkisebbekkel!


Egy nemrégiben megjelent kiadványt szeretnék nektek bemutatni. Biztos mindenki hallott már az országszerte ismert és egyre népszerűbb Ringató foglalkozásokról. (Bővebb info: www.ringato.hu) A foglalkozások „anyagát” (dalok-mondókák-játékok) most összegyűjtötték egy könyvben. Érdekessége, hogy nemcsak dalszövegek találhatók benne, hanem leírások is, hogyan zajlik az adott játékocska, valamit a dalok nagy része le is van kottázva, tehát furulyával, zongorával, gitárral mi is kísérni tudjuk az énekeket!

A kiadvány nagyon igényes, sok szép képpel tarkítva, amelyek a különböző foglalkozásokon készültek.

A könyvhöz cd melléklet is tartozik. Bevallom őszintén, ez a cd picit csalódás volt nekem. Azt hittem, hogy „énekelve” lesznek rajta a dalok (mint pl. egy gyerekdalos cd-n), de „csak” furulyaszóval/hegedűszóval szólalnak meg (Hodos Szilvia énektanár előadásában), és sajnos elég röviden. (Tehát ha kíséretnek használjuk a cd-t, sem nagyon lehet ismételgetni, olyan gyorsan vált a következőre.) Bár igazából a cd azt a célt szolgálja, hogy aki nem ismeri a dalokat és nem tud kottát olvasni, az is kapjon egyfajta „képet” az esetleg ismeretlen dalokról.

Amit még fontos tudni a kiadványról: Nem „gyerekkönyv” – Felnőtteknek szól a könyv. Szülőknek, nagyszülőknek, gondozónéniknek, óvónéniknek. Bőséges gyűjtemény, mindenki talál benne kedvére valót. – olvasható a bevezetőjében is.

Szeretettel ajánlom tehát mindenkinek: annak, aki jár Ringatóra gyermekével és már jól ismeri a dalocskákat, illetve annak is, aki még nem találkozott ezzel a zenés-énekes mókázással.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, nagyon jó, hogy erről írtál, nem is tudtam, hogy van ilyen könyvben is. :O)

    VálaszTörlés
  2. Igen, most jelent meg, anyukámék vették Dorka névnapjára, bár igazság szerint inkább én kaptam... :)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates