2010. február 5., péntek

# szórakoztató irodalom

Anna Godbersen: Luxe Girl


A témája és a történet ideje egyik kedvenc regénytípusomhoz tartozik, azaz szeretem az olyan regényeket, amik a 18-19. századi világot mutatják be. Niki egyik korábbi bejegyzésében olvastam erről a könyvről (amely itt olvasható) és ez alapján kedvet kaptam e könyv elolvasására.
A könyv közel 500 oldalas. A könyv terjedelme szerint azt hihetné az ember, hogy egy nagyon eseménydús történet olvasható ebben a könyvet (pl. egy Harry Potter könyv alapjáraton ennyi és ott történik valami) De valahogy ebben a könyvben ezen az 500 oldalon alig tötént
valami, azt hittem, kicsit izgalmasabb, eseményesebb lesz... De alapjáraton jó, érdekes a témája.



"A Luxe Girl című új tiniköny írónője Anna Godbersen még csak huszonéves, tehát nem meglepő, hogy ennyire jól ismeri a tinédzserek életét. Az viszont nem megszokott, hogy az általa írt könyvsorozat nem a mai New York elitjéről szól, hanem Blair és Serena elődjeiről, 1899-ben.
Anna Kaliforniában született, majd Manhattanbe járt egyetemre, és azóta is New Yorkban él. Saját bevallása szerint azért választotta a XIX. századot, mert a valódi luxusról akart írni, ami a mai kor számára már elérhetetlen, tehát nagy hatással van az olvasóra. Természetesen ez nehézségeket is jelent, hiszen hiába ciki egy helyzet, ezt a szót akkoriban még senki sem ismerte, tehát nem szerepelhet a könyvben. Az írónő ezért számtalan órát töltött kutatással, a beszédmód, az illem és a divat tanulmányozásával, hogy a könyv amellett, hogy szórakoztató, hiteles is legyen. És hogy Anna melyik szereplővel azonosul a legjobban és melyik pasi jön be beki? Linára és Dianára hasonlít, és természetesen Henryt választaná, hiszen őt azon fiúk alapján alkotta meg, akik a gimnáziumban tetszettek neki. "
(Forrás Anna-ról: romantikusregények.hu)

2 megjegyzés:

  1. Te olvasod a második részét is? ;o) Ha igen, akkor az is olyan, mint az első, amolyan egyszer elolvashatós?

    VálaszTörlés
  2. Igen, én olvasom. Már majdnem a végén járok, de eddig se volt valami eseménydús... :-(

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates