2017. augusztus 3., csütörtök

Leila Sales: This song will save your life- Éld az életed!Menő Könyvek, 2017
  • 264 oldal
  • Kötés: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  • ISBN: 9789634033769
  •  
Azt hiszitek, hogy olyan könnyű megváltozni.
Azt hiszitek, hogy könnyű, pedig nem az.

Elise Dembowski nem riad vissza a kemény munkától. Sőt, kimondottan élvezi. Kivéve talán azt, amikor az addigi legfontosabb feladatra vállalkozik: népszerű lánnyá akar válni. Csakhogy rettenetesen mellélő, és minden a darabjaira hullik körülötte.
Elise helyzete még rosszabb, mint azelőtt - ha ez egyáltalán lehetséges. Egészen addig, amíg be nem téved egy underground szórakozóhelyre, és ezzel kinyílik előtte egy ajtó egy világba, amelyről azt sem tudta, hogy létezik. Egy olyan világba, ahol úgy tűnik, egy népszerűtlen középiskolásból egyik napról a másikra felkapott DJ válhat. Elise végre megkapja, amire mindig is vágyott: elfogadást, barátságot és talán a szerelmet is. Ám a valóság ismét fenyegetően közbelép.

Leila Sales üdítően eredeti és vicces stílusban mesél az egyéniségről, kapcsolatokról és a zene erejéről, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.

14 éven felülieknek ajánljuk


◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

A Könyvhétre érkezett a Menő Könyvek jóvoltából Leila Sales különleges regénye, a This Song Will Save Your Life, ami már tízezreket hódított meg világszerte. Egy különleges stílusban megírt minőségi regényről van szó.

A Menő Könyvek kiadónál jelent meg idén májusban a This Song Will Save Your Life c. könyv. Akármennyire is jellemzi a történetet egyfajta fanyar humor, azért mégiscsak nehéz témát dolgozz fel, a felnőttéválást.

Mikor válik valaki felnőtté? Vajon hányan mondhatjuk el igazán, hogy a szerepünkhöz mérten felnőttként viseltetünk a mindennapokban?
Tizenévesen még azt gondolnánk akkor, ha majd betöltjük a 18. életévünket. Amikor a szüleink majd nem mondják meg, mit hogyan csináljunk, mikorra érjünk haza, milyen jegyeket hozzunk haza az iskolából és még sok minden egyebet ide lehetne sorolni. Úgy gondoljuk, amikor majd senki nem fog beleszólni abba, hogyan éljük az életünket, akkor válunk igazán felnőtté. Jól hangzik és egyszerűnek, pedig nem az.
Amikor a szüleinkkel élünk, még terhesnek gondoljuk, hogy van beleszólásuk a dolgaink alakulásába. Sokszor nem vesszük észre azt a tényt, hogy ők csak jót akarnak nekünk. Nem kioktatás céljából teszik ezt, hanem azért, mert ők már felnőttek és rendelkeznek annyi élettapasztalattal, amivel mi még nem. Nagyobb rálátásuk van az életre. Sokkal bölcsebbek és megfontoltabbak, mert sok mindent átéltek már. Tapasztaltabbak az élet azon területein, ami még, csak az után vár ránk igazán, hogy kirepültünk a fészekből.
Úgy gondolom, nem életkor függő, hogy mikor is válunk igazán felnőtté. Nem akkor, ha majd 18 évesek leszünk, nem is akkor, amikor elköltözünk otthonról. Nem feltétlenül az első munkahely megszerzése után, amikor már nem a szüleink tartanak el minket, hanem a saját lábunkon meg bírunk állni. Majd akkor, amikor beleütközünk az első komolyabb akadályokba. Mikor érkeznek majd a pofonok, a csalódások. Ezek azonban mind erősíteni fogják a jellemünket, a kitartásunkat.

Az Éld az életed! című regény története nekem sokkal jobban tetszett, mint vártam volna. A felnőtté válás nem könnyű, az ember nem is gondolná, hogy mennyi negatív gondolat férkőzhet egy kamasz fejében, emellett viszont micsoda apróságok teszik őket boldoggá. Nehéz kor, de megvannak a szépségei, és ezeket nagyon jól bemutatja a könyv. A 14-es korhatár azért nem véletlen.


(A könyv elolvasása után, a bejegyzés megírása után elolvastam a http://www.noiportal.hu/main/npnews-32636.html és a http://tejszinhabzsolo.blogspot.hu/2017/06/leila-sales-this-song-will-save-your.html oldalakat.)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése