2017. június 2., péntek

Nicolas Barreau: Egy este Párizsban

Kiadó:PARK KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma:311

Súly:334 gr

ISBN:9789633551967

Nyelv:MAGYAR

Eredeti megjelenés: 2013.

Hazai megjelenés: 2017. február

Fordító:Fodor ZsuzsaAlain Bonnard, egy kis párizsi művészmozi tulajdonosa, javíthatatlan álmodozó. Feltűnik neki, hogy szerdánként az esti vetítésen gyakran ott ül egy csinos, piros kabátos fiatal nő, aki a 17. sornak mindig ugyanarra a helyére vesz jegyet. Alainnek megtetszik a lány, és meghívja vacsorára. Csodálatos estét töltenek el, ám a szépséges idegent ekkor látja utoljára. Hova tűnhetett? Alain mindent elkövet, hogy a nyomára bukkanjon, s közben filmbe illő kalandokban lesz része.

"Ha a szerelmet keresem, mindig a Cinéma Paradis-ba megyek."

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦
2017 februárjában a Park Könyvkiadó gondozásában jelent meg Nicolas Barreau legújabb regénye, az Egy este Párizsban.

A könyv borítója nagyon szép, jó ránézni, nagyon olvasásra csalogat.
A történet Párizsban játszódik, a romantika és a fények fővárosában, ami nagyon magával ragadó. A klasszikus filmek világába vezet be a könyv, amiben egyaránt megjelenik a tipikus francia hangulat, az elegancia, az álmodozás, a hamisítatlan művészmozi.
Az egész könyvre az jellemző, hogy könnyed, bájos, olvasmányos. Szerethető szereplők jellennek meg előttünk egy könnyed, érzelmes, kissé titokzatos, régimódi, kedves szerelmi történetben. Nagyszerű kikapcsolódást biztosít.
Összességében egy nagyon igényes regényhez volt szerencsém, ami a választékos nyelvhasználatnak, a könnyed, kellemes hangulatú történetnek és a szerethető szereplőknek volt köszönhető.

Ajánlom e könyvet azoknak, akik egy kellemes kikapcsolódás gyanánt egy igényesen megírt könyvre vágynak.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése