2017. június 22., csütörtök

Joss Stirling: Angel


Kiadó: Menő Könyvek
Oldalak száma: 265
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 298 gr
ISBN: 9789634033486
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2017
Sorozat: LÉLEKTÁRSAK
Fordító: Halmai Gergely

Angel lobbanékony természetű. Nehezére esik palástolni azt a képességét, amellyel uralni tudja a vizet. Ám ahogy összetalálkozik a borongós, de jóképű Marcusszal egy nyári fesztiválon, ahol mindketten fellépnek, úgy érzi, mintha a hullámok őt is elsodornák: a fiú énekétől az ő lelke is dalra fakad. Kölcsönös vonzalmuk feltartóztathatatlanul tör előre, akár a dagály; ám Marcus bizalmatlansága Angel adottságával szemben még erősebbnek bizonyul. Hogy maradhatnak együtt, ha Marcus képtelen elfogadni Angel valódi énjét, és mit jelenthet ez kettejüknek? És ahogy a hurok egyre jobban szorul a savant közösség körül, legfőbb ideje eldönteni, hogy ki melyik oldalon áll.

A nagysikerű Lélektársak-sorozat savantjainak szövevényes története ezzel az izgalmakkal és humorral átszőtt regénnyel folytatódik.

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

Joss Stirling ismét a savantok különleges világába kalauzol el bennünket, ezúttal Angel történet ismerhetjük meg a Manó Könyvek jóvoltából. 

A savantokra jellemző képlet: egy vagy néhány különleges tehetség, például briliáns memória, fejszámolás, művészi adottságok, miközben az egyén sok szempontból visszamaradottnak tűnik. Az igazán kiemelkedő savantok ritkák, a világon még 100-nál is kevesebbet tartanak számon. Képességeik azonban annyira eltérnek attól, amit emberileg lehetségesnek tartunk, hogy ellenállhatatlanul magukhoz vonzzák kíváncsiságunkat. És kísértésbe esünk, hogy azt higgyük: ezek az elmék merőben másként működnek, mint saját, többnyire nagyon is mindennapi gondolatokat produkáló tudatunk.

Joss Stirling nem kínál világmegváltó gondolatokat, szépirodalmi minőségű szöveget, vagy olyan fordulatokat, amikbe az ember beleszédül. Nem, ő néhány órányi felhőtlen kikapcsolódást, szeretetet, cukiságot, boldogságot nyújt, olyat, ami átjárja a könyvmoly szívét-lelkét. És részben ez az, amiért annyira szeretem. Mert tudom, mit kaphatok.

Összességében tehát nem rossz ez a rész, a fiatalabb, 12-15 éves korosztály számára például tuti nyerő - pusztán számomra nem hozza az előző kötetek színvonalát. Bár az is lehet, hogy én lettem öregebb és komorabb.

Vannak nagyon jó részei, mint a backstage élet és maga a fesztivál; a konfliktus is kellően izgalmas, mi több,  a Benedict fiúk szerepe is kielégítő, csak hát Angel és romantikus szál - főként a regény első felében - döcög.

Elsősorban a fiatalabb olvasóknak ajánlom, ez a kis kelekótya, bohókás regény ideális lehet tanulás közbeni lazításhoz, hétvégi pihenőnek, vagy szünidei kikapcsolódásnak... netán fesztiválra hangolódáshoz.
Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a vidám, akciódus, izgalmas de közben szerelmes történeteket.(A bejegyzés megírásában segítségemre volt a http://tudomany.blog.hu/2014/09/08/a_mindenkiben_ott_rejlo_savant és a http://dreamworld-books.blogspot.hu/2017/03/joss-stirling-angel.html )

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése