2017. június 23., péntek

C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő

Kiadó:Twister Media Kft.

Oldalak száma:416

Borító:FÜLES, KARTONÁLT

Súly:384 gr

ISBN:9786155631313

Nyelv:MAGYAR

Kiadás éve:2016

Illusztráció:TÉRKÉPPEL

Fordító: Bozai Ágota

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket? Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire. A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét. A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját.

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

2016-ban jelent meg hazánkban is a Twister Media gondozásában C. J. Redwine regénye, Az Árnyékkirálynő.
A könyv borítója nagyon szép, ötletes, jól jellemzi a történetet.
Olyan regényhez volt most szerencsém, amiben még minden mellékszereplő jelleme jól ki volt dolgozva. Igaz, kedvenc karaktert nem tudok kiemelni, mert mindegyik szereplő a szívéhez nő az olvasónak, mind zseniális.
A regény az ismert Hófehérke történetet dolgozza fel. E kötet az alaptörténetnek egy kissé keményebb, összetettebb, vagányabb, akciódúsabb feldolgozása, de azért teli van romantikával is. Nem egy közismert feldolgozása a Hófehérke történetnek, de zseniálisra sikerült. Egy csavarokban, kalandokban, izgalmakban gazdag, jól felépített, gördülékeny, pörgős fantasy.
Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a klasszikus mesék feldolgozásait, mert ez nagyon jól sikerült.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése