2017. május 3., szerda

Soman Chainani: Jók és Rosszak IskolájaKiadó: Twister Media Kft.
Oldalak száma: 579
Borító:PUHATÁBLÁS
Súly: 630 gr
ISBN: 9786158029414
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve: 2015
Illusztráció: IACOPO BRUNO ILLUSZTRÁCIÓIVAL
Fordító: Bozai Ágota

Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Gavaldon legszebb lánya, Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán, és dicséretes mesekönyv-hercegnő bizonyítványa lehetne. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül.

Amikor azonban a két lány a Végtelen Erdőbe kerül, azt tapasztalják, hogy sorsuk a remélttel éppen ellentétesen alakul, és hamar rájönnek, hogy egy tündérmeséből a leggyorsabb kivezető út az, ha... végigélik.


◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

2015-ben  jelent meg a Twister Media jóvoltából hazánkban is Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája című regénye. A regény már hat kontinensen megjelent, 23 nyelvre fordították le és hamarosan film is készül belőle.
Több ember ajánlotta nekem ezt a könyvet, akiktől persze nem egyforma véleményt kaptam erről. Egy idő után úgy éreztem, hogy ha már ennyire sok ajánlást kaptam egy ennyire megosztó könyvről, ideje nekem is elolvasnom.
Igaz, több ismert mesére való utalás is van benne, de  az eseménydús történet teli van fordulattal és izgalommal, egy komplex világot, valami újat teremtett az író. Nagyon ki volt dolgozva a történet is, ami néha viccesre, rejtélyre és kicsit meseszerűre sikerült.
A könyv borítója azonnal megfogott, nagyon szép, részletgazdag és figyelemfelkeltő. Úgy gondolom, hogy nagyon illik a belső tartalomhoz.
A szereplők személyisége nagyon jól ki vannak dolgozva, egyediek és nem lehet érzelem nélkül elmenni mellettük.
Nagyon jól ki van dolgozva az egész könyv, ami teljes egészében engem lenyűgözött és elvarázsolt, mert megvolt a maga mondanivalója: nem minden az, ami elsőre látszik.
Nagyon várom, hogy elolvassam a következő részt.

Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a meséket és a rejtélyes, eseménydús és izgalmas történeteket! 

 A könyvet köszönjük a Twister Media Kft.-nek!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése