2017. május 12., péntek

Soman Chainani: Itt nincsenek hercegekKiadó: TWISTER MÉDIA KFT.
Oldalszám: 544 oldal
Megjelenés: 2016. június 15.
Méret: 210 mm x 140 mm x 12 mm
ISBN: 9786158041546

Soman Chainani első regénye, a New York Times bestseller Jók és Rosszak Iskolája folytatásában Sophie és Agatha visszatér Gavaldonba, és boldogan élnek saját világukban, ám az élet nem olyan tündérmese, amilyennek képzelték...
Agatha már úgy érzi, bárcsak más boldog befejezést kívánt volna a mesének, ám ekkor véletlenül megtalálja és kinyitja a Jók és Rosszak Iskolájának kapuját. A lányok azzal szembesülnek, hogy az a világ, amit az első tanévben tapasztaltak, megváltozott.
A boszorkányok és a hercegnők a Lányok Iskolájában laknak. Elhatározták, hogy kirekesztik életükből a hercegeket. Tedros és a fiúk a Rossz Iskolája régi tornyainak lakói lettek. A két iskola között háború van kitörőben. Vajon Agatha és Sophie helyre tudják állítani a békét? Vajon Sophie jó tud maradni úgy, hogy Tedros állandóan üldözi? És kihez húz Agatha szíve? A barátnőjéhez vagy a hercegéhez?
Soman Chainani különleges világot teremtett. A Newbery-díj legutóbbi jutalmazottja, Ann M. Martin "páratlan mesének" nevezi, amely "csupa romantika, varázslat, humor és rejtvény. Legszívesebben egyhuzamban olvasnánk végig."

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

2016-ban  jelent meg a Twister Media jóvoltából hazánkban is Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája című sorozat 2. része, Itt nincsenek hercegek című regény.

Több ember ajánlotta nekem ezt a könyvet, akiktől persze nem egyforma véleményt kaptam erről. Egy idő után úgy éreztem, hogy ha már ennyire sok ajánlást kaptam egy ennyire megosztó könyvről, ideje nekem is elolvasnom.

A könyv borítója azonnal megfogott, nagyon szép, részletgazdag és figyelemfelkeltő. Úgy gondolom, hogy nagyon illik a belső tartalomhoz.
Agatha és Sophie története happy enddel ért véget. Viszont egy kósza kívánság, és a mese tovább folytatódik.
Hasonlóan az első kötethez, ebben a műben az eseménydús történet teli van fordulattal és izgalommal.
Itt nincsenek hercegek című regény érdekes erkölcsi témákat feszeget úgy, hogy miközben egy elvarázsolt, lehengerlő világba csöppen az olvasó. Amennyire humoros a könyv, olyannyira komoly is, mert akad a történetben néhány kiélezett szituáció is. Nagyon jól össze volt vonva a komoly témák a mesevilággal.
Igaz, most ebben a kötetben a történet kicsit lassan indult el és lehetett volna könnyebben is érthető a cselekményszál, de a könyv végig képes volt a fantáziámat megmozgatni, mert izgalmas és kalandos volt a történet. Egy különleges témát dolgoz fel Soman Chainani e regényében, ami tanulságos és elbűvölően romantikus is egyben.
Ez egy olyan mese, ami egy elvarázsolt erdőben játszódik, teli rejtéllyel és varázslattal. Egy nem szokványos, egyedi és nagyon izgalmas történet volt, mégis csupa klasszikus elemet is találhattunk benne.
A szereplők személyisége nagyon jól ki vannak dolgozva, egyediek és nem lehet érzelem nélkül elmenni mellettük. Mindenkinek megvolt a saját személyisége, hibája és motivációja.
Nagyon jól ki van dolgozva az egész könyv, ami teljes egészében engem lenyűgözött és elvarázsolt, mert megvolt a maga mondanivalója: nem minden az, ami elsőre látszik.
Nagyon várom, hogy elolvassam a következő részt.


Ajánlom e könyvet azoknak, akik szeretik a meséket és a rejtélyes, eseménydús és izgalmas történeteket!
A sorozatot minden gyermeklelkű felnőttnek ajánlom, aki szeretne kicsit kiszakadni a mindennapok világából. És természetesen azoknak a fiataloknak, akik szeretnének egy különleges helyet megismerni, és megtudni, hol is kezdték a kedvenc mesehőseik. A könyvet köszönjük a Twister Media Kft.-nek!


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése