2017. április 9., vasárnap

Nigel Hinton:Buddy
 Írta: Nigel Hinton

Kiadó: Ciceró Könyvstúdió, 2007

Oldalszám: 200

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Jóslat ​vajon a név, amit a szüleinktől kapunk? A kérdés szöget üt a tizennegyedik évét hovatovább betöltő Buddy fejében, akit rock-and-roll rajongó apja kedvenc énekeséről, a huszonkét évesen elhalálozott Buddy Holly-ról nevezett el. Persze kár olyan tragikusan venni, csak hát Buddynak egyébként is sok baja van a szüleivel, a világgal és főleg önmagával. Otthon zűrök, az iskolában cikizés, de legjobban a tulajdon kényszeres bolti lopkodása nyomasztja. És egy szörnyű reggelen meg is történik a baj, robban az időzített bomba. Hogyan tovább? Mihez kezdjen az ember, ha az anyja elhagyja, és kettesben marad az apjával, aki nem akar felnőni, és bűnös üzelmekbe keveredik? Hová legyen, ha ráadásul mindennek ellenére még szereti is a szüleit?
De lehet-e minden reménytelen számára, ha olyan belevaló, igaz barátokra akadhatott, mint a Rybeero ikrek, egy lány és egy fiú? Velük közösen játék felfedezni a kísérteties házat a Croxley street 56-ban. Izgalmas, borzongató játék, ki tudja, mit hoz a jövő, mi lesz a vége…
ŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸ
ŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸŸ
Mihez kezdjen az ember, ha az anyja elhagyja, és kettesben marad az apjával, aki nem akar felnőni, és bűnös üzelmekbe keveredik?...
A tizenhárom éves, jó szándékú Buddyt az ág is húzza. Apja állástalan, szülei állandóan veszekednek, anyja egyik napról a másikra elköltözik. Az iskolában sem népszerű: társai nem írják a javára, hogy nehéz körülményei ellenére jól fog az agya.
Jóslat vajon a név, amit a szüleinktől kapunk?
A kérdés szöget üt a tizennegyedik évét hovatovább betöltő Buddy fejében, akit Rock-and-Roll rajongó apja kedvenc énekeséről, a huszonkét évesen elhalálozott Buddy Hollyról nevezett el. Persze kár olyan tragikusan venni, csak hát Buddynak egyébként is sok baja van a szüleivel, a világgal és főleg önmagával. 
Otthoni zűrök, az iskolai cikizés, a tulajdon kényszeres bolti lopkodása nyomasztja. És egy szörnyű reggelen meg is történik a baj, robban az időzített bomba. Hogyan tovább? 
A fordulatos, életszerű könyv feltehetően elsősorban kamasz fiúkat érdekli.

(A bejegyzés megírásában segítségemre volt a http://olvasovanevels.gportal.hu/)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése