2017. március 9., csütörtök

Eleanor H. Porter: Az élet játéka (2) - Az öröm játéka örökÍrta: Eleanor H. Porter

Fordította: Horváth Andrea

Illusztrálta: Fazekas Attila

Kiadó: Szent Gellért, 2013

Oldalszám: 260 

"Tegyük fel, hogy ez az ember játssza a játékot. Ha azzal foglalkozott volna, hogy mindenben, ami történik vele, megtalálja azt, aminek örülhet, egyszerűen nem maradt volna ideje morgolódni és zsörtölődni a rossz dolgok miatt. Így mindenképpen nyert volna. Ráadásul nem csak neki, de a barátainak is sokkal boldogabb lett volna az élete. Ez az ember még a sajtban is a lyukat nézi, nem annak örül, hogy van mit ennie. Pedig ha a sajtnak örülne, és nem a lyuk miatt panaszkodnia, attól igazán nem lenne rosszabb az élete! Sőt, még könnyebb is lenne, mert a sok keserűség nem okozna neki gyomorfekélyt. Én mondom neked, nagy butaság folyton a bajokat emlegetni! Túl sok tüske áll ki belőlük."

Pollyanna örömjátéka folytatódik ebben a fordulatos, eseménydús, meglepetésekkel teli regényben. Az élet játéka című regényből megismert kislány lassan felnő, de a világhoz és az emberekhez való hozzáállása nem változik: egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató. Pollyanna és játéka a derűs, boldog, kiegyensúlyozott élet receptjét kínálja mindannyiuknak.


A regényt Fazekas Attila grafikusművész, számos klasszikus képregény híres rajzolójának illusztrációi díszítik. (A bejegyzés megírásában segítségemre volt a http://olvasovanevels.gportal.hu/)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése