2017. február 15., szerda

Jill Tomitson: A cica, aki haza akart menni

Illusztrálta: Anna Laura Cantone
Kiadó: Pozsonyi Pagony, 2013
Oldalszám: 84
6-9 éveseknek


Szuzi csíkos kiscica, aki Franciaországban lakik. Szereti kergetni a pillangókat, és szereti, ha visszafelé simogatják. Szuzi egyetlen dolgot nem szeret: eltévedni...
De egyszer elalszik egy légballon kosarában, és átrepül a Csatorna felett...
Hogy tud egy kismacska hazajutni a gazdáihoz a tengeren át? Szuzi mindent megpróbál: gumicsónakra és szörfdeszkára száll, úszik és hajózik, míg végre hazatalál.

Jill Tomlinson meséjében Szuzi, a kismacska legyőzi a nagy vizet és megmutatja, hogy egy macska is ragaszkodhat a gazdájához.


Szuziról fontos tudni, hogy származását tekintve francia és egy halász házában él a tengerparton. Mint a macskák általában, szeret csavarogni, ám nagy pácba kerül, amikor elalszik egy légballon kosarában és átrepül a Csatorna felett. Szuzi hiába talál gazdára Angliában is, ő visszavágyik a halász házába és meg is próbál mindent, hogy hazajusson. A csíkos cica gumicsónakra és szörfdeszkára száll, úszik és hajózik, mert arra vágyik, arra van szüksége, ami az otthont jelenti.
"Szuzi csíkos kiscica. Franciaországban lakik. Szereti kergetni a pillangókat, és szereti, ha visszafelé simogatják. Szuzi egyetlen dolgot nem szeret: eltévedni…"
Szuzi úgy hódítotja meg az olvasót, ahogy a macskák szoktak: kitartóan és örökre. Jill Tomlinson nagyon jó ritmusú mesét írt, olyat, ami nem csak egy cicáról szól, de magának a mesének is macskajelleme van. Már ha lehet egy mesének jelleme… Anna Laura Cantone rajzai pedig még különlegesebbé teszik a könyvet.
(A bejegyzés megírásában segítségemre volt: http://olvasovanevels.gportal.hu)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése