2016. szeptember 8., csütörtök

Elizabeth Adler

Egyik kedvenc írónőm Elizabeth Adler. Az első tőle olvasott könyv után eldöntöttem, hogy igen, akarok még tőle más könyvet is olvasni.

Elizabeth Adler a romantikus krimik  nagyasszonya.

„Imádom az olasz konyhát és a francia pezsgőt… életem legnagyobb szenvedélye, a családom, a macskáim és az írás után, az utazás…”

Elizabeth Adler élete olyan, akár egy romantikus regény. 
Az észak-angliai Yorkshire-ben nevelkedett, alacsony, cingár, szemüveges és végtelenül félszeg kislány volt. Talán ezért választotta később önkifejezés-formájául az írást.

Londonban egy tehetségkutató cégnél dolgozott, és több lánnyal osztozott az albérleten, mikor a szomszédjukba költözött egy jóképű amerikai fiatalember. Egymásba szerettek, de Richard nemsokára egy amerikai televízió-társaságnál kapott munkát Brazíliában, és elutazott. Ám néhány hét múlva első osztályú jegyet küldött a lánynak Rióba, és Elizabeth a didergető angol télből elrepült a forró brazil nyárba. Három évet töltöttek el egy szubtrópusi paradicsomban. Azóta is, immár negyven éve házasok Richarddal. Egy lányuk van.

A telet kaliforniai otthonukban töltik, Palm Springsben, tavasztól őszig viszont Európában utazgatnak, és ezek, a főleg Itáliában és Franciaországban tett látogatások adják az ihletet Elizabeth Adler nagysikerű, többek közt Velencében, Capriban, Amalfiban, Provence-ban játszódó romantikus regényeihez. Szereti a kék színt, legkedvesebb olvasmányai közé tartozik Francesca Marciano Szerelmem, Afrikája és Rebecca Wellstől a Vagány nők klubja.


(A bejegyzés megírásában segítségemre volt a libri.hu.)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése