2016. szeptember 16., péntek

Danielle Steel: Egy tökéletes élet

Kiadó: MAECENAS KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:336
Borító: KARTONÁLT
Súly:232 gr
ISBN:9789632032733
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve:2015
Fordító: F. Nagy Piroska

Az okos, energikus és egzotikus szépségű Blaise McCarthy a tévés hírműsorok világszerte ismert, ikonikus alakja. Szakmájának szerelmese, a közönség szemében ő a tökéletes tévésztár, akinek az élete is maga a tökély.
Pedig ez koránt sincs így. Blaise tizenéves lánya, Salima, cukorbetegsége miatt kisgyerekként megvakult, és azóta egy bentlakásos iskolában él, ahol megkap minden segítséget. Ám az iskolát egy tragikus haláleset miatt átmenetileg be kell zárni, ezért Blaise kénytelen hazavinni a lányát New York-i otthonukba.
Velük tart az intézmény kiváló tanára, Simon Ward is, hogy Blaise távollétében felügyelje Salimát. A határozott nevelési elveket valló Simon önállóságra tanítja a lányt, és ablakot nyit számára a világra. A kezdetben kényszerű együttélés során mindhármójuk élete gyökeresen megváltozik: Salima hirtelen felnő, anya és lánya közelebb kerülnek egymáshoz, mint azt valaha is remélték, Simon és Blaise pedig egymásba szeret.
Ám amikor a tévécsatorna egy szexis és ambiciózus huszonéves lányt szerződtet azzal a nem titkolt szándékkal, hogy Blaise utódja legyen, Simont pedig hazahívja régi szerelme, Blaise tökéletesnek hitt élete egyszeriben összeomlik.

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

Férfiak, nők, idősek, fiatalok egyaránt olvassák 47 országban 28 nyelven.
Sokak szerint az írónő rég kiírta magát, az utóbbi 3-4 évben megjelent regényeiben már nem tud semmi újat mondani.
Közel 30 regénye van már meg nekem, és akadt 1-2 kötet, ami nagy hatással volt rám.

E könyvön már érződik az írónő kicsit modernebb, újszerűbb stílusa, de a régiekre jellemző hangulat itt is érződött.
 A könyv története hétköznapi, bármikor megeshet bárkivel. Személy szerint én szeretek olyan könyveket olvasni, amiben olyan dologról írnak, ami a mai világban gyakran megtörténik.
A könyv témája az, hogy a külsőleg tökéletesnek vélt élet milyen hétköznapi dolgokkal jár. Danielle Steel ebben a regényében arról olvashatunk, hogy amikor egy közismert nő egyedül neveli a vak gyermekét és feltűnik egy kiváló, fiatal tanára, akivel az anyuka közelebb kerül.
A könyv megával ragadó, mély mondanivalóval és érzelmekkel.
A tökéletes élet relatív. Mindenkinek más jelent. Senki sem egyforma, mindenkinek saját, egyéni céljai vannak.  Ha te jól érzed magad a bőrödben úgy, ahogy vagy, akkor ez egy sikeres élet. Szerintem mindenkinek az a természetes és jó, amit ő úgy gondol, hogy az jó neki. Nem lehet meghatározni a tökéletes életet. Nem egyformák az igényeink.

Az, hogy a könyvben szereplők élete hogyan alakul tovább a fiatal férfi felbukkanása után, a könyv végére kiderül! :-)

Kellemes hétvégi olvasmány Danielle Steel kedvelőknek!0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése