2016. augusztus 21., vasárnap

Danielle Steel: Naplemente Saint Tropez-ban

Kiadó: MAECENAS KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma:302
Kiadás éve: 2006
Borító: KARTONÁLT
ISBN: 9789632031422
Nyelv: MAGYAR

Danielle Steel ötvenötödik regényében három, életreszóló barátságban élő házaspár történetét meséli el, akik St Tropez-i nyaralásra utaznak. Vakációjuk azonban meglepetéseket tartogat mindannyiuk számára. Amikor a hat jóbarát a szilveszteri pezsgőt kortyolgatva arról beszélget, hogy nyáron majd közösen bérelnek egy villát Dél-Franciaországban, még minden olyan szépnek tűnik. Ám a sors közbeszól. A düledező udvarház, amelyet bérbe vettek, még csak nem is hasonlít arra a villára, amelyet a prospektusból szemeltek ki. Pókhálók lógnak a mennyezetről, az ágyak leszakadnak alattuk, házvezetőnőjük leopárdmintás bikiniben parádézik közöttük. És a roskatag bútorok és tündökletes naplementék díszletében egyikük oldalán váratlanul megjelenik a színésznő... Danielle Steel bölcs és megható, szívszorító és pimaszul mulatságos új regénye is emberi gyarlóságainkról szól. És a barátokról, akik segítenek felejteni, megbocsátják hibáinkat, és kibékítenek bennünket önmagunkkal.
◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

Férfiak, nők, idősek, fiatalok egyaránt olvassák 47 országban 28 nyelven.

Sokak szerint az írónő rég kiírta magát, az utóbbi pár évben megjelent regényeiben már nem tud semmi újat mondani.

Közel 30 regénye van már meg nekem, és akadt 1-2 kötet, ami nagy hatással volt rám.


E könyvön már érződik az írónő kicsit modernebb, újszerűbb stílusa, de a régiekre jellemző hangulat itt is érződött.

 A könyv története hétköznapi, bármikor megeshet bárkivel. Személy szerint én szeretek olyan könyveket olvasni, amiben olyan dologról írnak, ami a mai világban gyakran megtörténik.


A könyv témája az emberi gyarlóság és a segítőkész barátok.
Danielle Steel ebben a regényében arról olvashatunk, hogy a nyaralásunk során nem az utazási iroda által ígért szolgáltatásunkat kapjuk. A rossz minőségű külföldi üdülést a barátok segítségével vészelik át.

A külföldi nyaralások sosem veszélytelenek, hiszen az ördög nem alszik, ott van mindenhol. Nem szabad azért átesni a ló túloldalára. Gyűjtsünk kellő információt a célállomásról, és készüljünk fel, de nem szabad túlóvatoskodni mindent, hiszen akkor az utazást nem fogjuk élvezni.
Vannak olyan veszélyforrások, amiktől nem igazán kell tartani, de bizony akadnak olyanok is amik, az egész nyaralást derékba törhetik, mert egy esetleges fertőzés miatt a szálloda fürdőszobáján kívül mást nem láthat….

Az, hogy a nyaralás alatt keletkezett helyzetet hogyan tudják kezelni, a könyv végére kiderül! :-)

Kellemes hétvégi olvasmány Danielle Steel kedvelőknek!

(A bejegyzés megírásában segítségemre volt a sarti-info.hu.)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése