2015. június 30., kedd

Janne Teller - Semmi

14:07 0 Hozzászólás
„Semminek sincs értelme, ezt régóta tudom. Ezért semmit sem érdemes csinálni. Erre most jöttem rá.”
Ezekkel a szavakkal hagyja el Pierre egy nap az osztálytermet. Osztálytársai erre elhatározzák, hogy nihilista társuknak bebizonyítják az ellenkezőjét. A terv szerint egy régi pajtában gyűjtenek össze mindent, aminek van értelme. De először csak egy fejetlen játékbaba, egy zsoltároskönyv, régi fényképek, elszáradt rózsaszirmok gyűlnek össze. Ezért a diákok azt találják ki, hogy mindenkinek valami számára különlegesen fontosat kell odaadnia. Olénak a bokszkesztyűjét, Hansnak a vadonatúj biciklijét, Hussainnek az imaszőnyegét. Minél nagyobb az áldozat, annál nagyobb az értelme. 
Ami ártalmatlan játéknak indul, hamarosan kontrollálhatatlanná válik: Rikke-Ursulának a copfjaitól, Gerdának a hörcsögétől kell megválnia. Kettejük még kegyetlenebb követelésekkel áll elő: Anna-Linek örökbefogadási bizonyítványa, a kis Emil koporsója, egy kutyatetem és egy Jézus-szobor is az „értelem hegyén”, a „Fontos Dolgok Halmán” végzi. Akkor vadulnak csak igazán el az események, amikor Sofie-nak az ártatlanságát, a tehetségesen gitározó Jan-Johannak meg az ujját kell feláldoznia. Ekkor lépnek közbe a szülők és a rendőrség. 
Csak Pierre marad flegma. Kineveti a kamaszokat, akik ilyen áldozatokra képesek, csak hogy megtalálják az élet értelmét. Ezért nagy árat kell fizetnie: a többi gyerek kegyetlenül bosszút áll.

2015. június 27., szombat

136. Gyereksarok

8:00 0 Hozzászólás
Lovász Andrea: Válogatós

Fülszöveg: 
Mit dudorásszon a kis óvodás öltözés vagy buszozás közben? Kellene egy igazán vicces állatos mondóka? Esetleg egy új kiszámolós versike? Mivel várjuk a Mikulást? Mivel köszöntsük az anyukákat? A kötetben mindez, és még sok más téma is megtalálható a magyar nyelvű gyerekköltészet legjavából: több mint 70 költő közel 300 verse.
A Válogatós költeményei az óvodai évkör jeles ünnepeihez és a gyerekek hétköznapi tevékenységeihez kapcsolódnak (család, foglalkozások, időjárás, játékok, napirend, fák, kert, fiúk-lányok, utazás, állatok stb.) – így az antológia kalendárium is. A néphagyományban megőrzött jeles napokhoz, a keresztény, a nemzeti és az újabb ünnepekhez is válogattunk verseket, így minden óvodai nap sokszínű nyelvi kalandjátékká változhat.
Olvassanak jó verseket, legyenek válogatósak!

Ha könyvtárban járunk nagylányommal, Dancival(4 éves) , mindig veszünk ki a mesék mellé valami verseset is. Általában megunja hamar vagy nem tetszik neki az adott könyv. Jelen esetben nem így történt.
Olvastuk a kocsiban, elalvás előtt, napközben, játék közben, csak a kádban nem szinte. Nem mondom, hogy mindegyik vers megfogott volna. Volt amit anya önhatalmúlag kicenzúrázott még. De jó volt ismerősként üdvözölni a régi, hagyományos verseket. Lecsúsztak a friss, még ropogós kis rímek is. Aranyos kis rajzok teszik emészthetőbbé a kicsiknek. Nincs egy oldalba beszuszakolva millió kis történet, hanem szép szellős. 
Nekünk kedvencünk lett. Danci kérte, hogy hosszabbítsunk még, mert ő is "olvasná". Azt hiszem ez a kötet nem hiányozhat majd a polcunkról:)
Olvassatok bele, mert jó. 
- Danci ajánlásával


Idézet: 
Virágosat álmodtam
Ágh István
Édesanyám,
virágosat álmodtam,
napraforgó
virág voltam álmomban,
édesanyám,
te meg fényes nap voltál,
napkeltétől
napnyugtáig ragyogtál.
Adri könyvmoly

2015. június 24., szerda

Kíváncsi szerda 140.

6:00 0 Hozzászólás

Gyakran ítélünk külsőségek alapján és szerintem szintén nagyon gyakori, hogy a mások által alkotott vélemény befolyásol minket az élet számos területén. Miért is lenne ez másképpen a könyvekkel.
 Titeket szokott befolyásolni a Molyon, Goodreads-en, vagy akár blogokon olvasott értékelés egy adott könyv esetében? Volt olyan, hogy a negatív értékelések miatt nem olvastatok el egy könyvet? Esetleg később megbántátok?







Törpilla: Velem olyan esett meg, hogy pozitív véleményeket olvastam egy könyvről a blogokban és a molyon is, ezen fellendülve bátorkodtam én is elkezdeni ezt a könyvet. Kár volt, megbántam, hogy elkezdtem olvasni. E. L. James: A szürke ötven árnyalata című könyv számomra az a könyv, aminek bárcsak ne olvastam volna, mert annyira nagyon borzalmasnak tartom.Nem értem, hogy miért lett ekkora siker. A könyv szerintem unalmas és idegesítő egyszerre.
A magyar megjelenése évében, 2012-ben olvastam ezt a könyvet, ami akkor és azóta is nagy sikernek örvend. Személy szerint nem értem, hogy miért lett ekkora siker. Ennek röviden az oka: szerintem egy nagyon borzalmas könyv. Olyannyira borzalmasnak, hogy végig se olvastam, hanem a 160. oldal környékén abbahagytam.

Adri könyvmoly:
Igyekszem nem adni más véleményére és magam eldönteni, hogy tetszik-e egy könyv vagy sem. Esetleg csak jó irányban befolyásol és kedvet kapok hozzá.

2015. június 23., kedd

Cecelia Ahern - Ahol a szivárvány véget ér

6:00 0 Hozzászólás





Rosie és Alex jóban-rosszban kitartanak egymás mellett, és életre szóló szövetséget kötnek az iskola és a felnőttek zord világa ellen. Az izgalmas órai levelezések alatt még nem sejtik, hogy életük következő jó néhány évét is így fogják eltölteni: egymással levelezve… A sors újra és újra elválasztja őket egymástól, hogy próbára tegye barátságukat, kitartásukat és őszinteségüket. A gyerekek komoly felnőtté cseperednek: mindketten dolgoznak, házasodnak, gyereket nevelnek, válnak, de a varázslatos kötelék, amely összeköti őket, életük minden öröme és bánata közepette is megmarad. 
Több van-e köztük puszta barátságnál? Ha kapnának egy utolsó lehetőséget, kockára tennének-e mindent az igaz szerelemért?

2015. június 21., vasárnap

Kovács Eszter Let's kifl

8:00 0 Hozzászólás


Van olyan könyv, amiről nehéz írni.
Hogy miért is?
Mert a gondolataim is csapongóak, mint a könyv maga. Oldalanként változott a nézőpontom és a könyvhöz kapcsolódó érzelmeim.
Egy kellemes esti könyv, ami remek kikapcsolódás. Könnyed, gyorsan olvasható. Akár fejezetenként fogyasztható. Nem agyalós. Történet és  fordulatokban gazdag, könyvnek sem mondanám.
Teljesen mégsem voltam elégedett vele.
Ugyanakkor mégis tetszett a finomsága. a lelkiállapot, amit ébresztett bennem néhol.
Inkább élmény és hangulat gazdag.
Főhősnőnk érzelmeiről, gondolatairól keveset tudunk meg. Igaz ő magáról is.
Kinézetéről és a körömlakkja színéről ne nagyon akarjunk tudni. Nem veszik el az apró részletekben, ami igazán üdítő.
Viszont számomra hiányoztak az igazi leíró részek. Nekem a könyv fő erősségét a hangulatán kívül a jó leírások, metaforák, a képek adják meg, amik megjelennek a lelki szemeim előtt.
Itt is lehetett volna hozzátenni, és rögtön tökéletes lett volna.
Viszont ahol játszódik(London) az tökéletesen vissza lett adva. Az emberek, a mentalitásuk, a forgatag.
Lefesti Londont a maga valójában szépségeivel és nehézségeivel egyaránt. Jártam már ott és a könyvön átérződik London igazi hangulata...



A történések apró láncolatának kuszasága. Szeretem a hangulat könyveket, mint Joanne Harris könyvei. Ez is ilyen, amiért szerettem.
Viszont nem tetszett, hogy ennyire kesze-kusza, ugrál térben, időben és történésekben. Túl sok. Egyszer itt, majd amott vagyunk. Nem függnek össze mindenhol a fejezetek, nincs kapcsolat köztük igazán.
Ez néhol kifejezetten jó volt. Néhol pedig nem.
A nyelvezetéről annyit, hogy nagyon puritánul kezdődött, majd szépen belejött a szerző az írásba és kidíszítette a mondatait.

Tetszett, hogy nem a szereplő építkezik és alakul a történet során, mint egy jól megírt mesében, hanem az író szóhasználata, stílusa csiszolódik, bele jön a mesélésbe.
Igazán kíváncsivá tett, hogy most hol tart, merre jár és kivel van. És legfőképpen, hogy mit ír, alkot most nekünk.
Ez vajon egy igazi, valódi történet vagy csak kitaláció? Nem tudom eldönteni, hogy minden így történt-e, de nagy valószínűséggel igen.

A könyvet köszönöm az Athenaeum kiadónak!

Fülszöveg:
Van egy lány. Londonban él, egy cukormázas városban, melynek színpompás felszíne csupa meglepetést rejt. Különös barátságok és édes-bús szerelmek szövődnek itt, a honvágy hazájában, a már nem is olyan új otthonban.
Egy kivándorlás ismerős, mégis líraian egyedi története egy lányról, no meg például a brit fiúról, aki hozzábújva félig magyarul, félig angolul azt suttogja a fülébe: let s kifli!
A kötet az Athenaeum Kiadó „Magyarok külföldön" sorozatának nyitó darabja, izgalmas élménykalauz mindenkinek, aki menni, vagy éppen maradni szeretne.

192 oldal
Athenaeum kiadó


2015. június 19., péntek

Oravecz Nóra - 99 léleksimogató gondolat

14:03 0 Hozzászólás


„Az írás hatalmas erővel bír. Idegenek szívét érintheted meg általa, kitörölheted magadból fájdalmat, színt vihetsz mások életébe.”


Oravecz Nóra közel 75 ezer rajongóját lelkesíti és motiválja nap mint nap a Facebook-oldalán. Blogját hetente közel félmillió ember olvassa, egyes posztjait több ezren lájkolják, bejegyzéseit sok magyar híresség is követi.

Most összegyűjtötte neked 99 legnépszerűbb gondolatát egy gyönyörű kis kötetbe, hogy magaddal vihesd bárhová, ott legyen mindig a kezed ügyében, ha szükséged van rá, és hogy odaajándékozhasd azoknak, akiket szeretsz!

2015. június 17., szerda

Kíváncsi Szerda 139.

7:30 0 Hozzászólás



Mi a véleményetek az antológiákról?
Olvastok rendszeresen ilyen műveket? Van kedvencetek?
Szerintetek mennyire sikerül egyensúlyban tartani a különböző művek szintjét, egymásutániságát?










Adri könyvmoly: Egymás után a harmadik antológiát olvasom most éppen. Eddig nem akadt egy sem a kezembe.
Egyrészt élvezem, mert sokszínű és sokrétű. másrészt pedig nem tetszik, mert némelyik történet gyenge lábakon áll, a másik pedig túl jó ahhoz, hogy csak ilyen kevés rész legyen megírva belőle.


Törpilla: Még nem olvastam kedvtelésből antológiát.
A kérdés alapján kicsit rá is kerestem az antológia fogalmára.
Az antológia több alkotó műveit tartalmazó válogatás, bizonyos szempontok (például nyelvterület, korszak, irányzat, műfaj) szerint válogatják össze a műveket. Lehet vers- vagy szöveggyűjtemény, de akár grafikák vagy hangfelvételek gyűjteménye is. A legkorábbi ismert antológiák latin nyelvű költészettel foglalkoztak, Janus Pannonius költeményei is ilyenekben maradtak fenn. A 19. században jelentek meg az első, magyar költészettel foglalkozó antológiák, melyek közül a legismertebb a Hét évszázad magyar versei. A magyar prózát tartalmazó első antológiák a 20. században jelentek meg. (Forrás: wikipedia.hu)
Mivel elég messze áll tőlem a magyar próza és a versek (nagyon nem szeretem őket olvasni, iskolában se szerettem róluk tanulni), így nem is áll szándékomban antológiát olvasni…..

2015. június 9., kedd

Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten- Ambórzy báró esetei 1.

6:00 0 Hozzászólás
Spoiler! 
1896-ban, a Milleniumi Ünnepségek forgatagában nyoma vész Hangay Emmának, a Marosvásárhelyről érkezett 16 éves leánynak. Négy évvel később titokzatos távirat érkezik tőle, amit jóval az elrablása után adott fel. Húga, a 17 éves Mili kisasszony azonnal a fővárosba utazik, ahol kezdetét veszi a rémálom, melyben egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró.

Megjelenés:  2014
Kiadó:            Könyvmolyképző
Oldal:            336




A Leányrablás Budapesten egy trilógia első részeként jelent meg, Ambrózy báró esetei alcímmel, magyar szerző, nevezetesen Böszörményi Gyula regényeként. 
Az 1896-ban Milleniniumi ünnepségeket szerveztek, mely Magyarország fennállásának ezredik évfordulója alkalmából ünnepségek sorozatával tartotta lázban az egész országot, így Budapestet is. 
Ebbe a felfokozott hangulatú időszakba helyezi a történetét Böszörményi Gyula. Úgy gondolom, nagyon ráérzett arra, hogy az adott korszak remek háttérként fog szolgálni a történethez. Már a fülszöveg alapján tudtam, hogy ezt a könyvet nekem el kell olvasnom, mivel egy izgalmas korszakba helyezett, remek alaptörténettel rendelkező nyomozós regénynek ígérkezett. A borító is nagyon jól sikerült, rögtön magára vonzza a tekintetet, könyv és borító most tényleg összhangba került.
Összességében már az első benyomás nagyon pozitív volt.




Gyermekpavilon


Morelli Gusztáv-Vasárnapi újság 1896/21


A szökőkút és a tér


Goró Lajos - Vasárnapi újság 1896/42




Véleményem


Állítom, hogy az egyik legjobb magyar regény, amit az elmúlt tíz évben olvastam. A cselekmény középpontjában Hangay Emília, azaz Mili áll, valamint nővérének, Hangay Emmának az eltűnése, tehát a fő vonalat a két marosvásárhelyi lány adja. Emma eltűnése után érkezik Mili a fővárosba, hogy a nővére nyomára bukkanjon, ehhez kap egy váratlan segítőt is Ambrózy Richárd személyében, mert ugye az 1800-as évek végén egy úri lány még nem bolyonghatott csak úgy egyedül az utcán és hiába talpraesett és művelt a mi Milink, a segítségre mégiscsak szüksége van. Persze nekünk is szükségünk van egy férfi főszereplőre is, mert nélküle nem lenne ennyire vibráló a történet. Sokszor csak a jelenlétével fokozza a hangulatot a báró, nem feltétlen a fondorlatos észjárásával, vagy a külsejével, hanem egyszerűen a jellemével és titokzatosságával.
Imádtam ahogy az ismerős utcákon mégis oly ismeretlenül kalauzol az író, mert hiába ismerem elég jól Budapestet, a regényből egy teljesen eltérő fővárost ismertem meg, remek élmény volt elröppenni Budapestre az 1800-as évek végén.

Szerettem a kidolgozott történelmi hátteret, végig érződött, hogy nagyon sok munka fekszik csak abban, hogy korhűen ábrázoljon az író a helyszíneket, embereket és eseményeket.

A karakterek mesterien kidolgozottak, nagyon kedveltem, vagy éppen utáltam a szereplőket, szinte egyik karakter sem volt számomra semleges, mert mindegyik megmozgatott valamilyen érzelmi szálat és remekül vegyült harag, szimpátia, kíváncsiság és még sorolhatnám, hogy mennyi-mennyi érzelem az egyes szereplőkhöz.



Nem is mennék bele jobban a részletekbe, mert úgy gondolom, hogy korosztálytól és nemtől függetlenül a könyv bárki számára kiváló olvasmány, ízes, magyaros szókinccsel megírt regény, egy lebilincselő történettel körbefonva.

2015. június 7., vasárnap

Tiffany Reisz A szent

8:00 0 Hozzászólás



Rengeteg érvet fel tudnék sorolni, hogy miért olvasd el!

- Jók a karakterek. 
Kidolgozottak, érzelmi szinten nem egy csiga színvonalán vannak, szerethetőek, utálhatóak,  hitelesek
Nora kedvenc női szereplőim egyike és ez a könyv főleg az övé. Jó volt olvasni, hogy hogyan vált olyanná, amilyen az eddigi részekben. Kaptunk sok apró utalást, elrejtett kis morzsákat, de nem vettem igazán a lapot, vitt a cselekmény. Most egyben olvasva a dolgokat, már jobban körvonalazódik, milyen is ő. És még jobban megszerettem.
Soren számomra a fekete ló volt eddig. Kifejezetten gyűlöltem, ha lehet kitalált szereplőt gyűlölni. Messze állt tőlem. Haragudtam rá, amiért így viselkedik, amiért ilyen Norával. Nem értettem meg a mozgatórugóit, cselekedeteit. 
Ez a könyv tiszta képet fest az igazi Sorenről. 
Nem tagadom megkedveltem őt is. Amit elképzelni sem tudtam, az első kötettől kezdve.
Reisz kisasszony nagyon tud manipulálni. Egy sorával megkedveltet vagy éppen meggyűlöltet valakit velem!


- Romantika...
Erotikus könyvben kevés a romantika, mint a szöcskében a lengéscsillapító! 
A bujaságnak normális esetben  jegyben kellene járnia a romantikával.
Ritka könyvek egyike, mikor nem kapok tőle gutát, sem nevetőgörcsöt és jónak találom.

- Jók a párbeszédek. 
Valóságosak, ironikusak, viccesek, érzelmesek, követhetők, bánattal telik...
Rengeteg érzelmet váltanak ki belőlem. Pedig más író a leíró részekkel éri ezt el nálam. Itt nem. A párbeszédekbe is rengeteg emóció van. Észrevétlenül csempészi bele a kellő érzéseket.

- Jók a leírások. 
Megfelelő egyensúlyban van a ruhájuk, a külső tér és minden egyéb bemutatása. Nem kapunk oldalakat feleslegesen a körömlakkjuk színéről, de azért tudjuk, ki és hogy néz ki, hol járunk éppen. A lényeget leírja és egy sorral sem többet vagy kevesebbet ad vele, mint kellene.

- Az erotikus részek.
Mivel erotikus könyv, fontos momentum. 
Jól kidolgozottak, részletekre menően kifejtenek minden fontos dolgot, izgalmasak, bizsergetőek, néhol brutálisak. Nem hallgatnak el semmit sem. Nem bugyuták és suták. Nem lelhető benne fel egy apróbb baki sem(mint mondjuk van olyan könyv, ahol leveszi a bugyit, majd ismét leveszi két oldallal később).
Az olyan dolgokat is egyszerűen, letisztultan képes előadni, amitől hanyatt homlok menekülnék leírva másképp. Kíváncsi vagyok, mivel fog még meglepni.





- Egy olyan világba enged betekintést, amitől megrettenünk/elítéljük/kipróbálnánk/titkos vágyainkban szerepelnek/vagy csendben, de űzzük(ide mindenki helyettesítse be a neki megfelelőt).
Nem misztifikálja. Nem degradálja. Nem magasztalja az egekig. Leírja elítélés és minden nélkül. Mi döntsünk, mit vált ki belőlünk. 
Én személy szerint a saját gondolataimat nem tárnám az olvasóim elé, ha nem gond ez ügyben. Pedig tudnék oldalakat megtölteni velük. De nem teszem.

- Maga a történet viszi az embert.
Lendületes, fordulatos, mozgalmas.
A cselekménye sodorja az embert rendesen. Nem hagy neki nyugtot még a villany leoltása vagy a könyv letétele után sem. A gondolataidba férkőzik.
Személy szerint, mikor nagy nehezen megváltam a könyvtől esténként, még tovább szőttem a fonalakat, emésztgettem a történteket, magamban felvázoltam a további lehetséges forgatókönyveket. Nem tippelek ezek szerint túl jól, mert írónőnk tudott meglepni.
Mikor holt idő van és nem pereg a cselekmény, nincs felfűtöttség, erotikus akció, akkor is jól esik olvasni. A vihar előtti csend, mindig a megfelelő pillanatban lett beleírva. Kellett a pihenés a léleknek vagy az érzékeinknek.


Most gondolkodnom kell, hogy van-e olyan rész, szövegkörnyezet vagy bármi, ami nem tetszett a könyvben...
Nos. nem találtam.
Jól megírt könyv. Szeretni fogjátok!


Köszönjük a könyvet az Athenaeum kiadónak!




Fülszöveg:
Eleanor Schreiber egy zavarodott, zabolátlan tizenéves lány, aki megesküszik, hogy soha többé nem lép templomba. A lázadó tini azonban találkozik Stearns atyával, aki örökre megváltoztatja az életét. Már semmi nem állhat annak útjába, hogy az legyen, amit a sorsa diktál neki: Nora Sutherlin, az ismert erotikus regényíró, egyben Manhattan legismertebb dominája…


Idézet:
Egy cselló egy téli éjszakán a fagyos város közepén – ilyen volt ennek a férfinak a hangja."




2015. június 1., hétfő

Várható megjelenések 2015. június

5:59 0 Hozzászólás
Várható megjelenések júniusban /Könyvhéttel egybekötött/

Várható megjelenés 2015.06.01. Allison Pataki: Sissi


Allison Pataki: Sissi1853-at írunk, a Habsburgok Európa leghatalmasabb uralkodó családja. Ferenc József birodalma Ausztriától Oroszországig és Németországtól Olaszországig terjed – a császár pedig fiatal, gazdag, és házasodni kész.
A tizenöt éves Erzsébet – Sissi – bajor hercegnő a Habsburg-udvarba utazik nővérével, aki a császár kiszemelt menyasszonya. De megérkezése után hamarosan váratlan dilemmában találja magát: végzetesen és ellenállhatatlanul beleszeret a nővére vőlegényébe, aki viszonozza érzelmeit. Ferenc József, akit elbűvöl Sissi nyitott természete, bájos, energikus szelleme, és persze lenyűgöző szépsége, megszegi adott szavát, és kinyilvánítja szándékát: Sissit akarja feleségül venni.
Európa egyik legalattomosabb udvarába csöppenve Sissinek fogalma sincs róla, milyen harcok, veszélyek – és kísértések – leselkednek rá. Alaposan felforgatja a politikai és családi viszonyokat, mert meg akarja nyerni – és tartani – a császár szerelmét, a népe és a világ szeretetét.
Allison Pataki regénye bepillantást enged a történelem egyik legérdekesebb uralkodó családjának hálószobáiba és tárgyalótermeibe, új megvilágításba helyezve a csillogó Habsburg-birodalmat és annak legigézőbb, megszeretettebb „tündérkirálynőjét”.

Várható megjelenés 2015.06.04. Jennifer L. Armentrout: Opposition-Ellenállás (Luxen 5.)

Jennifer L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Katy tudja, hogy a luxenek érkezésének éjszakáján a világ megváltozott. Nem hiszi, hogy Daemon örömmel fogadja a saját fajtáját, hiszen a luxenek azzal fenyegetőznek, hogy minden embert és hibridet kiiktatnak a földön. Azonban a jó és a rossz közötti választóvonal elmosódott, a szerelem pedig könnyen a végzetévé – mindannyiuk végzetévé válhat.
Daemon mindent megtesz, hogy megmentse, akit szeret – akkor is, ha ez egyenlő az árulással.
Egy valószínűtlen ellenséggel kell társulniuk, hogy esélyük legyen túlélni az inváziót…





Várható megjelenés 2015.06.04. Papp Dóra: Tükörlelkek (Tükörlelkek 1. )

Papp Dóra: TükörlelkekKriszti és Orsi nem is lehetnének különbözőbbek. 

A végzős Péterfi Krisztina mintadiák. Színötös mindenből, illemtudó, népszerű lány, a szülei szeme fénye. Legalábbis kívülről ez látszik. Olyan titkai és gondolatai vannak, amelyeket még önmagának sem mer bevallani, nemhogy a szüleinek vagy a környezetében bárkinek is. De, mint tudjuk, a titkok egyfolytában azért küzdenek, hogy előbb-utóbb felszínre kerülhessenek… 
Fekete Orsolyát úgy becézik: Tragédia. Ő az a lány, aki a saját rettenetes, kibírhatatlan stílusába és az üvöltő metálzenébe menekül a problémái elől. A lány, akinek mindenki ismeri a titkát, de a teljes igazságot csak ő és a legjobb barátja, Eszter tudja. A lány, aki verekszik, cigizik, káromkodik, és úgy általában háborúban áll az egész világgal, és aki hosszú évek óta küszködik az egyszerű emberi kapcsolatokkal. De ez változhat, csak kell valaki, aki segít neki ebben…


Várható megjelenés 2015.06.04. Arthur Madsen: Shamala bosszúja (Five 2.)

Arthur Madsen: Shamala bosszúja
Újra egy varázslatos kaland veszi kezdetét, amelyben harcok, cselszövések, titkok és árulások kísérik hőseink útját, de vajon a barátságok elég erősek ahhoz, hogy minden próbát kiálljanak?
A FIVE 2 egy csodálatos mese egy másik világról, ahol csak egy dolog biztos, és ezt a gyerekek is tudják: a sorsuk végérvényesen eldőlt, és már semmi nem lesz ugyanolyan, mint régen.







Várható megjelenés 2015.06.04 Moskát Anita: Horgonyhely

Moskát Anita: HorgonyhelyEgy birodalomban, ahol a föld oda köti az embert, ahová megszületett, csak azoknak van reménye a vándorlásra, a kereskedelemre és a hatalomra, akik várandósak. Ebben a nők uralta, különös mágiával átitatott világrendben három rendkívüli személy keresi a kitörés lehetőségét. 

A könyvtárhajójához kötött Vazil titokban az egyenjogúság eszméjét hirdeti és a nők vándorlásának okait kutatja, hogy egy napon mindenki szabad lehessen. Lánya, Helga azonban szabadulna a hajótól, ahová születése óta kötődik, ezt pedig csak egyféleképpen teheti meg: ha teherbe esik, minél előbb. Lars a föld férfiak számára tiltott mágiáját űzi, ami által különleges hatalomra tesz szert – ez pedig az egész világukat felforgathatja. 
Moskát Anita merész témát feszegető, lenyűgöző regénye felülbírálja az előítéleteket, és egy sötét és kíméletlen történeten belül keresi a választ a kérdésre, hogy mi a szabadság és a mások feletti uralom ára.


Várható megjelenés 2015.06.04. Neil Gaiman: Felkavaró tartalom

Neil Gaiman: Felkavaró tartalom
Új novelláskötetében Neil Gaiman a maszkjainkat lerántva próbálja feltárni sebezhető, igazi énünket. Finom humora és borzongató képzelőereje olyan novellákat eredményez, melyeket újra meg újra el akarunk olvasni.
A Fekete kutya című, eddig sehol máshol nem olvasható történet az Amerikai istenek világában játszódik, és Árnyék kalandjait szövi tovább. A gyűjtemény többi része is hasonlóan varázslatos: Gaiman számos stílust és műfajt – horror- és kísértettörténet, science-fiction és tündérmese, tanmese és vers – felvonultatva deríti fel az emberi érzések, élmények és tapasztalatok birodalmát. Egy novella az Óceán az út végén mellé, egy öregkori Sherlock Holmes-rejtély, egy közösségi média inspirálta kisprózafüzér és további húsz írás található a kötetben, mely méltó párja a Tükör és füstnek és a Törékeny holmiknak.


Várható megjelenés 2015.06.05. Brenda Joyce: Az ígéret

Brenda Joyce: Az ígéretAlexi de Warenne egy alkalommal rekordidő alatt teszi meg hajóján az utat Kínából hazafelé, ám öröme hamar szertefoszlik. A dicsőséges visszatértét ünneplő fogadáson elbűvölő gyerekkori barátnője, Elysse O'Neill flörtölni kezd Alexi tengerésztársával, amivel láthatóan őt akarja büntetni hosszú távolléte miatt. Később rajtakapja a párt, amint Elysse kétségbeesetten szabadulni próbál a férfi karjából, s bekövetkezik a tragédia. Alexi napokon belül feleségül veszi a lányt, hogy megmentse a becsületét, de nyomban el is hagyja, hogy új életet kezdjen. 

Elysse de Warenne a londoni társaság kedvelt alakja szellemességével, kecsességével, bájával, de mindvégig nyomában jár a pletyka, miszerint nem más, mint egy oltár előtt faképnél hagyott feleség. Senki előtt nem fedi fel az igazságot, hogy már hat éve nem látta a férjét, és hogy valójában el sem hálták a házasságot. Amikor aztán Alexi váratlanul visszatér Angliába, Elysse minden tőle telhetőt elkövet, hogy elnyerje a szívét és kivívja a helyét az életében.


Várható megjelenés 2015.06.26. Tiffany Reisz: A Szent

Tiffany Reisz: A szent


Eleanor Schreiber egy zavarodott, zabolátlan tizenéves lány, aki megesküszik, hogy soha többé nem lép templomba. A lázadó tini azonban találkozik Stearns atyával, aki örökre megváltoztatja az életét. Már semmi nem állhat annak útjába, hogy az legyen, amit a sorsa diktál neki: Nora Sutherlin, az ismert erotikus regényíró, egyben Manhattan legismertebb dominája…

Follow Us @soratemplates