2015. október 22., csütörtök

Molnár Csaba: A három kristály legendája
Írta: Molnár Csaba
Kiadó: Tarandus, 2011
Oldalszám: 344

Sam Bostonban éli a tízévesek mindennapjait: iskolába jár, barátaival baseball-meccset néz, lefekvés előtt képregényeket fal. Fogalma sincs róla, hogy ruhásszekrénye időnként rejtélyes átjáróként szolgál.
Más korokban és világokban Moróc, a háromkarú, fehérbundás gun, hatalmas rákszörnyekre vadászik. Kacor, a szépséges szárnyas szlim lovag pedig egy sárkány megleckéztetésére indul. 

Életük mindörökre megváltozik, amikor a köztes világból érkező alakváltók arra kérik őket, induljanak veszélyes küldetésre egymás világaiban. Útjukat számtalan akadály nehezíti: rákszörnyek, a szlimek és a sárkányok közt kirobbanó háború, a bostoni rendőrség és az FBI. Feladatuk egyszerűnek tűnik: egyetlen nap leforgása alatt kell megtalálniuk a világtengely mentén elmozdult kristályokat, különben a három világ széthullik az univerzumban.
Mi célt szolgálnak a kristályok? Miért kell őrizni őket? Mi az a világtengely? Kicsodák a primorok, ezek a különös alakok? Kik esznek szoszát, kik isznak tulát?
A nem mindennapi fantáziával megáldott szerző a válaszokat apránként adagolva, a feszültséget a végletekig fokozza. A valós és képzeletbeli eseményeket váltogatva éri el, hogy a mindvégig fordulatos, filmszerű, izgalmas regényt letéve elgondolkodjunk: talán nem is mesét olvastunk eddig, lehet, hogy nem is a fantázia birodalmában jártunk?!
Lenyűgöző történet a humanitásról, a felnőtté válásról!

(Forrás: http://olvasovanevels.gportal.hu/)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése