2015. október 8., csütörtök

Jacqueline Wilson: Tündérek és titkok  • Írta: Jacqueline Wilson
  • Kiadó: Animus, 2006
  • Oldalszám: 198
  • Fordította: Pálfalvi Ilona
Violet nem tud kitörni mindenkit elbűvölő, és őt is örökké irányítgató bátyja bűvköréből. Amikor Will valamit megtud a saját múltjáról, Violet helyzete még rosszabbra fordul. A kislány egy álomvilágba menekül, melyet legkedvesebb írója, Casper Dream figurái népesítenek be. Úgy tűnik azonban, hogy egy új barátság segítségére lehet Violetnek. De hogyan lehet képes Jázmin, az új barátnő megtörni Will „varázserejét”?
Különös hangulatú ifjúsági regény a sokszoros díjnyertes Jacqueline Wilsontól, a legtöbbet kölcsönzött brit írótól. 

Jacqueline Wilson Bathban született, de gyerekkora java részét Kingston-on-Thames városkában töltötte, ahol ma is él. Mindig is író akart lenni. Első regényét kilencévesen írta, számtalan iskolai füzet látta kárát írói ambícióinak.
Tizenévesként újságot írt, mégpedig a Jackie nevű tini magazinnak, melyet a lap kiadója róla nevezett el. Felnőtt életét egy kiadónál kezdte, ezt követően lett főállású író. Bár gyerekkönyveiről a legismertebb, írt krimisorozatot, és szerzője számos rádiójátéknak is. Emellett gyerekeket oktat az írás mesterségére.
Szenvedélyes olvasó. Folytonosan növekvő könyvtára mintegy tízezer kötetből áll. Több mint hetven könyve jelent meg, a legtöbb külföldön is, műveit harminc nyelvre fordították le. A Szerelmes lányok című regénnyel kezdődő négykötetes sorozatát megfilmesítették, több könyvéből készül rádiójáték. A tíz legsikeresebb gyerekkönyv között, 2000-ben hat műve szerepelt Nagy Britanniában.

(Forrás: http://olvasovanevels.gportal.hu/)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése