2015. október 16., péntek

Béatrice Bottet : A baglyok titka


Írta: Béatrice Bottet 
Illusztrálta: Benjamin Carré
Fordította: Burján Mónika
Kiadó: Könyvmolyképző, 2011
Oldalszám: 296

Hermelinde de Tournissan úrnőt a megtestesült jóságként ismerte és szerette a várnép, és mindenki a birtokán: nem volt olyan rászoruló - legyen úr vagy szolga-, akin ne segített volna. Épp ezért döbben meg mélységesen egyik felkaroltja, a muzsikussá lett parasztfiú, Bertoul, amikor Hermelinde a halálos ágyánál bevallja neki egy bűnét, és megkéri egyben egy óriási szívességre: Párizsba kell visszajuttatnia egy varázskönyvet, amelyet annak idején még az úrnő lopott el jogos tulajdonosától, Magnus Gurhaval mágustól.   

 A fiú Hermelinde végakaratához hűen kiveszi a kötetet a rejtekéül szolgáló tölgyfából, és elindul vele a francia fővárosba. Kalandos útja során találkozik Blanche de Vauluisant kisasszonnyal, aki ellenszenves vőlegénye elől szökött meg. A fiatalok ezután együtt folytatják a (köszönhetően a varázskönyvre áhítozó üldözőiknek) korántsem eseménytelen utat, amelyen nemcsak az izgalmak lesznek állandó kísérőik, de rejtélyes okánál fogva az erdő baglyai is...       
"Halálos ágyán Hermelinde úrnő fontos küldetéssel bízza meg ifjú énekmondóját, Bertoult. A fiúnak Párizsba kell mennie, hogy visszaadja Magnus Gurhavalnak, a nagy mágusnak a varázskönyvét, amit hajdan az asszony ellopott tőle. Bertoulnak útitársa is akad a vándorlásban: egy nemes kisasszony, Blanche, aki a pénzsóvár bátyjai által rákényszerített házasság elől menekül.
A két fiatalra számos viszontagság vár az úton, minden bátorságukra és leleményességükre szükségük lesz, hogy elkerüljék a csapdákat és lerázzák üldözőiket. A varázskönyvre ugyanis más is áhítozik, és semmitől sem riad vissza, hogy megszerezze. De vajon miért köröznek folyton az éj titokzatos madarai, a baglyok Bertoul körül? Ki segít a két fiatalnak eljutni a fővárosba? És mi vár ott rájuk?
Egy fiatal énekmondó és egy talpraesett nemes kisasszony izgalmas kalandjai a sötét középkorban. Különös titkok – mágia – csipetnyi szerelem"

(Forrás: http://olvasovanevels.gportal.hu/)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése