2015. szeptember 29., kedd

Könyvajánló

Arthur és a villangók sorozat


Írta: Luc Besson
Fordította: Sóvágó Katalin
Kiadó: Cephalion, 2006
Oldalszám: 152 

1. Arthur és a villangók
A nyári vakáció boldog napjait hirtelen sötét felhők árnyékolják be. Egy gonosz vállalkozó meg akarja kaparintani Arthur nagymamájának házát, a tízéves kisfiú utolsó menedékét. Nem marad más megoldás, mint hogy megpróbálja felkutatni titokzatosan eltűnt nagyapja kincsét, még akkor is, ha ehhez néhány milliméteresre kell zsugorodnia… Arthur elindul hát a manó-szerű lények, a Villangók országába, ahol rengeteg fantasztikus kaland, és veszély leselkedik rá, hogy szembenézzen a Villangók fő ellenségével, M.-mel, a Megátkozottal. Arthur bátorságának jutalmaként új barátokra tesz szert, és fiatal szívét először ejti rabul a szerelem. De vajon megtalálja-e a kincset, és eltűnt nagyapját?
Luc Besson, a kultikus rendező első gyermekeknek szóló könyve (melyhez mozifilm is társul) nem csak a rajongók számára jelenthet csemegét! A könyv Céline Garcia eredeti ötlete alapján készült. 

2. Arthur és a tiltott város
Arthur, Holdviola és Tátombák folytatják kalandos utazásukat a Hét Földön. Meg kell találniuk Arthur nagyapját, mert egyedül ő tudja, hol rejtőzik a kincs, amellyel meg lehet hiúsítani Davido terveit. Ámde M, a Megátkozott minden eszközzel igyekszik megakadályozni, hogy három hősünk elérhesse a célját. Megtalálja-e Arthur idejében a nagypapát? Elnyeri-e Holdviola királykisasszony szívét? Sikerül-e megmenteniük életük kockáztatásával a villangó falut? Kövessük mi is a három cimborát az izgalmas kalandokban Nekropoliszba, a Tiltott Város szívébe! 

3. Maltazár bosszúja
„Segítség!” Arthur azt hitte, elájul, mihelyt elolvasta az üzenetet a rízsszemen, amelyet a postás pók hozott: „A villangók veszélyben vannak! Egy másodpercet sem vesztegethetünk!”
Arthur apja ekkor döntött úgy, hogy korábban indul, mint tervezték. Máris ott türelmetlenkedett a kocsija kormányánál. A fejvesztett Arthurnak annyi ideje maradt, hogy szóljon nagyapjának, Archibaldnak: ő talán tehet valamit… Ám a gondolatát sem bírta elviselni, hogy Holdviola halálos veszedelemben forog. Kutyája, Alfréd cinkosságával megszökött a szülői felügyelet elől, vissza a nagyszülői házba, ahová késő éjszaka érkezett.
Hamarosan itt az éjfél, a végzetes óra, amikor a holdsugár telibe találja Archibald távcsövét, és megnyitja az átjárót a villangók világába. Sajnos, elővitorlázik az éjszakából egy felhő, és mindjárt eltakarja a holdat… 


4. Arthur és a világok harca (2007)
Nagyon nagy baj van, mert M, a megátkozott arra használta a holdsugár-ajtót, hogy hatalmasra nőjön, és átjöjjön a másik világba, az emberek közé! A ronda lény jelenleg két méter negyven centiméter hosszú, és ha törik, ha szakad, meg akarja hódítani ezt az új világot!
Ekkora veszélyben Arthurnak és barátainak be kell dobniuk minden trükköt, ki kell használniuk a legváratlanabb helyzeteket, egyáltalán mindent el kell követniük, hogy meghiúsíthassák Maltazár írtózatos tervét. De lehet-e nyerő, aki csak két milliméter?  

(Forrás: http://olvasovanevels.gportal.hu/)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése