2015. július 19., vasárnap

Victoria Forester: A lány, aki tud repülni

Kiadó: KÖNYVMOLYKÉPZŐ KIADÓ KFT.
Oldalak száma: 294
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 350 gr
ISBN: 9789632454078
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2011
Árukód: 2217647 / 1073610
Sorozat:VÖRÖS PÖTTYÖS KÖNYVEK
Fordító: Pásztor Judit
„Egy igazi csajt nem lehet megzabolázni hacsak nem a megfelelő módszert használod. Piper McCloud tud repülni. Csak így, egyszerűen. Tény, hogy a rükverc még nem igazán megy neki, és a fordulatai is kissé esetlenek, de a bukfencben nagyon profi. A probléma csupán az, hogy Lowland egyszerű lakosai félnek Pipertől. Anyjának és apjának fogalma sincs, mit kezdjen vele. Ezért aztán jónak tűnik az ötlet, hogy a kislány hagyja el szülei farmját, és költözzön be egy szupertitkos, szigorúan őrzött iskolába, ahol csupa kivételes képességgel megáldott gyerek tanul. Eleinte nagyszerű is volt minden: az a sok új barát, olyan adottságokkal, mint szuper-erő vagy szuper-zsenialitás (plusz az a rengeteg házi sütésű almás pite!) De Piper különleges volt, még a különlegesek között is. És ennek vannak bizonyos következményei. A következmények pedig túl szörnyűek ahhoz, hogy beszélni lehessen róluk. Túl eszelősek, hogy megfontolásra méltók legyenek. És túl veszélyesek, hogy figyelmen kívül lehessen hagyni őket. Hol szívderítő, hol rémisztő fordulataival Victoria Forester első regénye a lázadás és bátorság felejthetetlen története egy leigázhatatlan kis hősnőről, aki tud, aki fog, akinek muszáj repülni.
"Ez a regény a Kis ház a prérin és az X-man legkülönösebb, legédesebb keveréke. Egész végig csak mosolyogtam (kivéve azokat a helyeket, ahol sírtam). Készülj fel egy szívmelengető élményre." -(Stephenie Meyer, The Twilight Saga)”
◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦
Szép a borító, több helyen olvastam erről a könyvről pozitív értékelést…..
Részemről kb. ennyi a pozitívum….
Évekkel ezelőtt olvastam egy értékelést erről a könyvről, ami felkeltette a figyelmemet. Idén, 2015-ben tudtam megszerezni és elolvasni ezt a regényt. Utólag azt érzem, hogy túl sok reményt fűztem hozzá és csak az időmet pazaroltam a könyv elolvasására.
Nem tudom pontosan, miért érzem azt, hogy nem volt igazi számomra ez a könyv….. Talán azért, mert olyan gyermeteg, össze-visszaság, káosz jellemezte……
Néhány idézet a könyvből:
„Piper elhatározta, hogy leugrik a tetőről. És ez nem hirtelen ötlet volt. Ez volt a terve – felmászni a tető gerincére, azon végigfutva felvenni a kellő sebességet, aztán elrugaszkodni.
És végül a legfontosabb: nem leesni.
Arra az esetre, hogy mi lesz, ha leesik, nem dolgozott ki különös tervet, mert ha leugrasz a háztetőről, és a fejeden landolsz, onnantól kezdve valójában semmiféle tervre nincs szükséged. Ezt még Piper is tudta.” (első mondat)
„Mama mindig azt mondja, hogy „ahol akarat van, ott mód is van”. Én biztosan akarom, tehát kell lennie valamilyen módnak, hogy véghez is vigyem.”
„A McCloudok emberemlékezet óta mindig Lowlandben éltek, ugyanazon a húszholdnyi, kövekkel teli földön. Piper nagyapja, dédnagyapja, ükapja, és az ő őseik, mind ugyanabban a házban vették az első, utolsó és az összes közbeeső lélegzetüket, ahol Piper is született, így aztán a McCloudok soha nem is gondoltak rá, hogy máshol éljenek. Betty McCloud szerint úgy helyes, ha az ember nem túl sokat mozgolódik, hogy a Mindenható tudja, hol találja, ha keresi.” (7-8. oldal)
„– [..] Igazán jó dolog, ha van az embernek barátja. Ettől úgy érzi… – Piper gondolkodott egy darabig, keresve a legmegfelelőbb szót –, …kapcsolódik. Hogy van valaki, aki vigyáz rá, és van valaki, akire ő is vigyáz.” (131. oldal)
"Könnyű vagyok, mint a felhő, s szabad, mint a madár.
Része vagyok a kék égnek, s tudok repülni már." (26. oldal)
„– Szerintem senkinek sem árt, ha álmokat és terveket sző magának. Mert ha nem teszi, akkor sohasem jut sehová.” (65. oldal)
„Nem számít, ki mit kér, és hogy milyen kedves veled, van néhány dolog, amit meg kell őrizned magadból.” (181. oldal)
„Az életben semmi fontosat nem tanulhatsz meg anélkül, hogy előbb ne követnél el néhány hibát!” (254. oldal)
 „Létezik egy hely, valahol mélyen minden ember bensőjében, amely mindentől el van rejtve, és nagyon nehéz megtalálni. Ha a dolgok rosszra fordulnak, és az élet túlságosan nehéz lesz, megesik, hogy az ember elbujdosik erre a helyre, és soha többé nem tér vissza onnan.” (249. oldal)
„Gondolkoztál már azon, hogy vajon miért van annyi szomorú és rettegő ember a világon? Én mindig szerettem volna megtanítani az embereket repülni, de már nem akarom. A repülés csodálatos dolog, de ha lehetőségem lenne rá, inkább azt tanítanám meg nekik, hogy hogyan legyenek boldogok.” (294-295. oldal)
Ajánlom minden olyan fiatalnak és fiatallelkűnek, akit érdekel egy érdekes, kelekótya kislány története!

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése