2015. április 3., péntek

Elizabeth Adler: Toszkánai nyárKiadó: ULPIUS-HÁZ KÖNYVKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 382
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 300 gr
ISBN: 9789632540153
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2007
Fordító: Nagy Zsolt

Egyik kedvenc írónőm Elizabeth Adler. Terveim között szerepel, hogy megszerezzem az összes magyarul megjelent regényét.

A Toszkánai nyár című regényben egy könnyed, szórakoztató, néhol kicsit csöpögő, kiszámítható történetet olvashatunk.

A fülszöveg:
Gemma Jericho elvált, agyonhajszolt New York-i orvosnő, akinek életét az egyre nehezebben kezelhető kamaszlánya és állandóan aggódó édesanyja tölti ki. Egy titokzatos toszkánai örökségről szóló levél azonban felvillantja előtte a változás lehetőségét: búcsút mond hát az unalmas hétköznapoknak, s családjával Olaszországba utazik. Gemma azt reméli, hogy a kiruccanás alatt kibékülhet lányával, és a változás új értelmet adhat édesanyja életének is. Ám a toszkánai valóság sokkal bonyolultabbnak bizonyul, mint amilyenre Gemma számított. A helybéliek ugyanis azt hiszik, hogy az örökséget képező romos villa jogos tulajdonosa Ben Raphael, a gazdag és sármos amerikai vállalkozó. Az ízléskülönbség, a pletykaéhség és az egyre durvuló viták miatt Gemma élete leggyötrőbb, ugyanakkor leggyönyörűségesebb szerelmi viszonyába keveredik a csodabogár amerikaival. A toszkánai nyár örökre megváltoztatja életszemléletét és az életét is. Elizabeth Adler számos pazar helyszíneken játszódó romantikus regény világhírű szerzője, aki finom humorral átszőtt fordulatos történetben varázsolja elénk a lenyűgöző toszkán tájat és lakóit.

A helyszín, Toszkána szépsége a leírásokból is magával ragad. A szereplők a szívemhez nőttek, akiknek az élete a regény végére teljesen megváltozik egy villaörökség miatt, mely mellett egy szerelmi történet is elénk tárul.

A happy enddel végződő, a csodálatos helyszínen játszódó történet olvasmányos, laza és kellemesen kikapcsolt. Szívesen barangolnék én is a könyvben megismert helyszíneken.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése