2015. április 10., péntek

Edgar Wallace: A különös grófnőKiadó: K.U.K. KÖNYV-ÉS LAPKIADÓ KFT.
Oldalak száma: 252
Borító: PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly: 290 gr
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2011
Fordító: Németh Zoltán
Fordító: Varga István

Richard Horatio Edgar Wallace (1875.április 1. – 1932. február 10.) angol krimi-, újság- és színműíró. 175 regényt, 24 színdarabot és számos újságcikket írt. Regényeit több, mint 160 esetben filmesítették meg.
Ritkán szánom rá magam arra, hogy krimit olvassak. Ennek az az oka, hogy a szórakoztató irodalom (ezen belül is a romantikus regények) sokkal közelebb állnak hozzám.

Ez volt az első könyv, amit Edgar Wallace-től olvastam, pedig eléggé terjedelmes az írói munkássága és számtalan krimijét is megfilmesítették a ’60-as években.

Kicsit vonakodva kezdtem neki e regény olvasásának a műfaja miatt, de az írói stílus és a történet miatt szívesen olvasnék még Edgar Wallace műveket. Szívesem megnézném e könyv filmváltozatát is, mert a történet eseménydús annyira, hogy egy film alapja lehessen.

A fülszöveg:
A nevelőszülőknél felnőtt Lois Margareta Reddle-t munkahelyéről hivatalos iratokkal a Telsbury női börtönbe küldik. Az udvaron sétáló rabok között felfigyel egy nőre, akit különös körülmények között gyilkosságért ítéltek el. Az igazgató elbeszéléséből rádöbben, hogy az asszony nem más, mint az ő sosem látott édesanyja. Elhatározza, hogy mindenképpen bebizonyítja ártatlanságát. Közben új állásajánlatot kap: Moron grófnő titkárnőként kívánja alkalmazni. Lois beköltözik a grófnő palotájába, és ettől kezdve különös dolgok történnek körülötte. Egy autó kis híján halálra gázolja, egy ismeretlen csokoládét küld neki, melyet aztán éjjel valaki ellop a szobájából. Lois rádöbben, hogy valaki meg akarja ölni .


A szereplők a maguk módján szerethetőek: a titokzatos nőtől kezdve a makacs, önfejű nőn keresztül a minden lében kanál nőig szinte mindenki megtalálható és a karakternek megfelelően mindenki a maga módján alakítja a történetet. Persze a rejtélyes jó pasin a csendes, magányos háziúrral is találkozhatunk a könyvben.

Könnyed, kalandos, eseménydús női krimi, ami kiváló szórakozást nyújt jó pár órára.

(Edgar Wallace-ről a wikipedia.hu oldalon találtam információkat, ott bővebben lehet az életéről olvasni.)

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése