2015. március 29., vasárnap

Paulo Coelho: Brida
A mű eredeti címe: Paulo Coelho: Brida
Fordította: Nagy Viktória
Kiadta: Athenauem Kiadó (2010)
Oldalszám: 247
Ár: 2990 Ft

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.


Brida, a fiatal és gyönyörű ír nő az élet értelmét és az univerzum titkait kutatja. Találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja, hogyan győzze le a félelmeit, és egy érett nővel, aki megmutatja neki, hogyan táncoljon a világ rejtett dallamára. Mindketten meglátják a Bridában rejtőző különleges képességeket, de hagyják, hogy egyedül induljon felfedezőútjára. Brida igyekszik megismerni a sorsát, keresve a kényes egyensúlyt szerelmi kapcsolata és új, egyre inkább átlényegülő önmaga között. 
A Brida gyönyörű és misztikus történet szerelemről és bátorságról, ami felfedi az Erósz spirituális és az spiritualitás erotikus oldalát is.

◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦◦

Már évek óta hajt a kíváncsiság, hogy megismerkedjek Paulo Coelho legalább egy művével. Most adódott alkalmam és a Bridát olvastam el tőle először.
Sok pozitív véleményt olvastam az íróról, így elég magas mércével kezdtem el olvasni ezt a könyvet. De nem csalódtam benne. Számomra tetszett.
A történet röviden összefoglalva: Brida útkereséséről olvashatunk, melynek kilóméterkövei a boszorkányság, a misztérium, a mágia és a kártyavetés.
A könyv életbölcsességekkel van tele. Nagyon gyakran fordulnak elő, néha már annyira gyakran, hogy kicsit unalmas is…

Engem megérintett 1-2 mélyebb gondolat, ami elég fontosnak is találok.

„Nincs kockázat a szerelemben, és ezt te is meg fogod tanulni. Az emberek évezredek óta keresik és megtalálják egymást.” (108. oldal)

„Csak akkor tudom megérteni az egyszerű dolgokat, ha előbb megismerem a bonyolultakat.” (119. oldal)

„Ami kívül van, azt nehezebb megváltoztatni, mint ami belül van.” (128. oldal)


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése