2014. december 31., szerda

Kíváncsi Szerda 115

8:30 0 Hozzászólás
Enyém az év utolsó kérdése, ami a következő évről szól.
Ilyenkor mindenféléket megfogadunk.
Neked lesz olyan könyvfogadalmad, amit a jövő évben biztosan elolvasol?

Törpilla: Nem szoktam fogadalmakat tenni, pedig tudom, hogy vannak megtartható újévi fogadalmak, mint pl. abbahagyom a testedzést, úgyis csak időpocsékolás, temérdek pénzt fogok elkölteni ruhára, stb..... :-)
A karácsonyra kapott könyveket mindenképp szeretném elolvasni. :-)

Adri könyvmoly:
Az én könyvfogadalmam az, hogy igyekszem leapasztani az itthoni olvasatlan könyveim számát, ami nem lesz könnyű, tekintve, hogy több mint 400 van. Továbbá a sorozatokat befejezem, nem kezdek újba. Reményeim szerint. Amit mindenképpen el szeretnék olvasni, az a Trónok harca hiányzó részei, továbbá a Fable gyűjteményem nagy része.

Eszter: Én sem szoktam fogadalmakat tenni, de tervezem, hogy a várólistámról is egyre több könyvet olvasok, nem csak recenziós könyveket. :)

Kritta: Igen, lesznek olyan könyvek amit jövőre mindenképpen el szeretnék olvasni, szám szerint 12 db. Ezek azért ennyire biztosak mert jelentkeztem idén  a Várólista csökkentésre. Mivel nem szeretek semmit félbehagyni, így remélem a fogadalomnak is eleget tudok majd tenni és csökkenni fog a várólistám 12 könyvvel, amik már régóta várják, hogy elolvassam őket. 

2014. december 30., kedd

Karácsonyi ajándékozás

6:00 0 Hozzászólás
Kedves Olvasók!

Reméljük, hogy mindenkinek békességben, szeretetben telt az idei karácsony. Talán egy-egy meglepetés is lapult a fa alatt és ami a lényeg együtt volt az egész család. 

A hagyományokhoz híven a blog szerkesztői megajándékozták egymást karácsony alkalmából. Kalapba kerültek  a nevek, mint régen az iskolában. Hetekig csak találgatni tudtuk, hogy kitől kapunk ajándékot és közben próbáltuk elkészíteni a mi angyalkánk által küldött meglepetést és reményekkel telve vártuk, hogy tetszik-e a nagy szeretettel kigondolt ajándék. 

Ne is szaporítsuk tovább a szót, beszéljenek helyette  a képek, idén ezeket kaptuk egymástól ajándékba és abban is biztos vagyok, hogy idén is mindenki nagy szeretettel gondolt a másikra, amikor összeállította a kis meglepetést, mert nagyon szép ajándékok kerültek a fa alá.

                                                                 Niki kapta ajándékba:


Törpilla kapta ajándékba:


Kritta kapta ajándékba:



Eszter kapta ajándékba:


Adrihoz is megérkezett az ajándék:






2014. december 28., vasárnap

Paulo Coelho: Házasságtörés

20:26 0 Hozzászólás
A 21. század gyors információ áramlásának köszönhetően Paul Coelho legújabb könyve magyarországi megjelenése előtt is már felkapott volt, így részemről izgatott várakozás előzte meg, hogy kézbe vehessem. Magamhoz képest elég gyorsan szert is tettem rá és másnap éjt nappallá téve kiolvastam. Őszintén szólva csak latívúszókban tudok róla beszélni; egy fantasztikusan jól megírt élettörténet; minden olyan érzelmi megnyilvánulást és azok mögöttes tartalmát bemutató regény, amelyeket a kapcsolataink során átélünk.
Paul Coelho-ban azt szeretem, hogy a kiteljesedett élethez szükséges lelki támaszt nyújtó gondolatokat a túlcicomázott spirituális tanok helyett életszerű cselekményekbe szövi. A Házasságtörés is ilyen. A szerelem szabadságáról szól. Számomra egyetlenegy kivetnivaló van az egész könyvben, maga a címe. Provokatívnak tartom, és mellette úgy érzem, hogy nem is igazán kapcsolódik magához a történethez. A házasság egy eskü, amellyel két ember összeköti egymás életét. Egy olyan szerződés, amely életre szóló biztonsági kötelék  - kellene, hogy legyen. Régen természetes volt, hogy egy nő nem tud érvényesülni a férje nélkül, és a házasság biztonságot nyújtott. Míg a mai világban a férfi elvárja, hogy a felesége a gyerekek és a házimunka mellett ugyanúgy hozzájáruljon a családi kasszához.
Házasságtörés számomra azt jelenti, ha valaki azt a esküt, hogy jóban rosszban melletted állok, megszegi. Természetesen a jóban könnyű egymás mellett állni, amikor még új a szerelem és teljes a bizalom. A "rossz" pedig a változásokkal járó nehézségek sorozata. Ez lehet egy új lélek érkezése, illetve a várakozás, vagy csupán egy új hobbi esetleg egy szimpla kalandvágy. Ez utóbbi esetben a felek gyakran feladják az egykor holtomiglan-holtodiglan fogadalmat és elválnak, vagy pedig a lemondás láncával hordozzák tovább a köteléket. Van viszont egy harmadik megoldást és erről szól a Paul Coelho új könyve, vagyis hogyan lehet a "rosszban" is egymás mellett kitartani. 
"A szenvedély és szabadságvágy megrendítő története". Ha címet adhatnék Neki, akkor az a Szeretet szabadsága lenne. Bizonyos szempontból ez is lehet provokatív, de ha valaki elolvassa a könyvet, akkor rájön arra mit is jelent mindez; hogyan lehet az, hogy szabadon szeretünk valakit anélkül, hogy feltételeket és elvárásokat szabnánk neki. Így talán utópikusnak hangzik, de Paul Coelho tökéletesen eléri, hogy ne legyen a valóságtól elrugaszkodott, hanem egy valóban megvalósítható kiteljesedés lehetőségét adja a kezünkbe. 
A fülszöveg Linda szerepét emeli ki, Ő a "megbecsült feleség, odaadó anya és ambiciózus újságíró". Én azt gondolom, hogy a férj szerepének és annak, ahogyan Ő megéli a kapcsolatot szintén nagy jelentősége van. Mindketten érzelmi válságot élnek át, másként. Ez azért is fontos a történet "üzenetének" szempontjából, hogy ne tűnjön lesarkítottnak a szabadság megélésének a módja. 
Mindenkinek ajánlom, aki társra vágyik és ezt hosszú, tartalmas kapcsolatban képzeli el. 
                                          *****************************
A szerző facebook oldalán áramlanak a könyvvel készített közös fotók. Ez a kép számomra az egyik leghitelesebb bizonyítéka annak, hogy Coelho valóban nagyot alkotot.

2014. december 18., csütörtök

Lakatos Levente: Aktus

2:11 0 Hozzászólás
Egy fanatikus olvasó számára a legjobb könyv az, ami egyszerre szórakoztat, és tesz fel kérdéseket. Felütve az első oldalakat, arra vágyunk, megismerjük azokat a karaktereket, akik a betűk között bujkálva raboskodnak. Az utolsó oldallal pedig felszabadítunk belőlük valamit, amit azután mindig magunkban hordozunk. Ajánló Lakatos Levente Aktus c. könyvéről.


Forrás: itt

Lebilincselő.

Most, az utolsó sorok után, azt gondolom, ez a legjobb, és legmegfelelőbb szó minden tekintetben az Aktusra. És most érzem igazán azt, hogy a magyar könyvpiac, hibái és nehézségei ellenére is tud olyan színvonalas írókat kiállítani az olvasótábor elé, mint amilyen Lakatos Levente is.
Az Aktus egy olyan kötet, aminek olvasása során folyamatosan kérdéseket teszünk fel magunknak:
-Én hogy élem az életem? 
-Milyen módon lehetünk szerelmesek? 
-Hogyan kezeljük a családi kapcsolatunkat? 
-Kiléphetünk-e a szüleink, vagy párjaink árnyékából, hogy betáncoljuk magunkat a való, saját életünkbe?
-Meddig nyúlik a komfortzónánk?

A könyv a férfi-ő kapcsolatra épülve olyan karaktereket sorakoztat fel (van, akit már ismerhetünk korábbról is), akik más-más szempontból állnak hozzá az alávetettség, vagy teszem azt a szolgalelkűség kérdéséhez. 
Leventével történt levelezésem során feltettem neki a kérdést, hogy mekkora kutatómunka volt a regényben, hiszen a karakterek jellemábrázolása, és az események részletei olyan messzemenően kidolgozottak, amilyen manapság igen ritkaság számba megy. A válasz csak annyi volt, hogy ő bizony alapos. Azt hiszem a jó írók pedig így, zsigereikben érzik, mit, hogyan kell bemutatni.

Nem szeretem azokat az ajánlókat, amelyek elárulják a történet azon mozzanatait, amelyek döntő fontossággal bírnak a cselekmény alakulásában, így ezt most nem is teszem meg. Hiszen csodás élmény volt úgy végigolvasni a regényt, hogy nem tudtam, a szálak mikor, milyen módon, és hogyan futnak össze.

A regény felépítésében szeretném kiemelni az időrendiség pontosságát, és a szálak tökéletes elvarrottságát. Minden a helyére került. Nem maradt bennem hiányérzet, megértettem az előzetes utalásokat, az apró jeleket. Az időben a jelenből a múltba, majd ismét a jelenbe ugrás alapból egy olyan belső feszültséget okoz, ami arra sarkall, hogy olvassuk az Aktust.

Egyszerre ötvözi magába a szerelmet, a ragaszkodást, a családi elfogadást, műfajilag pedig a krimit és az erotikát. Minden mondat olyan feszültséget tartalmaz, ami olvasásra, és értelmezésre buzdítja olvasóját, mindvégig olyan szilárdan és realistán állva a talajon, amilyen a való élet is.

Most, miután az utolsó oldalakat is ,,befaltam", érzem, hogy Anton mély ragaszkodása, Laura talpraesett nőiessége, Anna érzékenysége, Richárd kétségbeesése, és Dávid férfias természete képes volt olyan mély nyomot hagyni, hogy ők valószínűleg belekerültek a ,,vérkeringésembe". 

Csak egyet tudok mondani: Olvasd el életed legjobb Aktusát. Mert bizony azt olvasni is lehet, nem csak átélni!


Fülszöveg: 


A tragédia, amelyről egyikük sem tehet, mégis az árnyékában kell élniük. A kegyetlen igazság, amely mindkettejüket egyszerre roppanthatja össze. És a visszavonhatatlan ígéret, amely garantálja, hogy találkozásukkor fény derül a titokra.

Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban…

Laura, a rendőrség kötelékéből frissen kilépett, harmincas évei elején járó gyilkossági nyomozó önmagát és a boldogságot keresi. Felfedezőútján, amelyet a karizmatikus kriminálpszichológus, dr. Lengyel Dávid személye keresztez, egy több évtizedre visszanyúló gyilkossági üggyel szembesül. Laura ismét kénytelen különbséget tenni vélt és valódi vágyai között. Főleg az után, hogy végre találkozik a számára tökéletes férfival…

A dr. Lengyel-sorozat harmadik kötete birtoklási vágyról, bűnről és megbocsátásról szól – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.


2014. december 17., szerda

Kíváncsi Szerda 113.

7:00 0 Hozzászólás




Közeledik a szeretet ünnepe, az igazi tél, a meghitt, nyugis időszak vagy pont az ellenkezője, a kapkodós, rohangálós, csomagolós, sütős-főzős karácsony.
Van ilyenkor időtök egy kicsit leülni és olvasni? Van nálatok hagyománya ilyenkor a könyveknek is?
Vagy a bejgli és karácsonyi dalok veszik át teljesen a terepet?




Adri könyvmoly:
Ilyenkor ezer helyre megyünk, sütök-főzök és rendszerint túlvállalom magam. De igyekszem egy kis időt magamra is fordítani, és legalább egy könyvet nyugisan elolvasni. Általában ez egy olyan könyv, amit nagyon szerettem volna, ajándékba kaptam vagy régóta vár a sorára és nagyon piszkálja a fantáziám.
Az együtt sütött mézeskalácsnak, a közös ajándékbontogatásnak és játéknak, a mesenézős, nyugis délutánnak van hagyománya. De idén szeretnék egy kifejezetten karácsonyi mesekönyvet, amiben kis mesék vagy történetek vannak és néha felolvasni a 3 éves nagylányomnak és a kis 4 hónapos csöppömnek egy-egy fejezetet vagy részt.

Törpilla: A karácsony előtti napokon lót-fut az egész család, hogy meglegyen minden, viszont december 24. szentestén a nyugalomé a főszerep. December 25-26-án pedig caládlátogatások vannak (+ persze jó kis hízókúra..... :-)  )



2014. december 16., kedd

Beth Revis: Túl a végtelenen

4:00 0 Hozzászólás

Túl a végtelenen #1

Emlékszem, ez volt az egyik olyan könyv kb. tavaly ilyenkor, aminek a megjelenését nagyon vártam a Könyvmolyképző Kiadótól. Tán hamarabb is sor került volna az olvasására, ha ez az évem nem olyan rohanósan alakul, mint ahogy alakult, na de ami késik, az nem múlik ugyebár. ;o) Tény és való, hogy nem tudtam az olvasásával olyan gyorsan haladni, mint ahogy szerettem volna, de ez nem változtat azon, hogy nagyon kellemes olvasmányhoz volt szerencsém. Egyetlen dolog zavart csak a történettel kapcsolatban, hogy nagyon emlékeztetett a Ragyogásra. 

Fülszöveg: "Mi kell ahhoz, hogy valaki életben maradhasson egy hazugsággal teli űrhajó fedélzetén?

A tizenéves Amyt lefagyasztották, hogy az Isten Útja űrhajó fedélzetén évszázados út után eljuthasson egy távoli csillag bolygójára. A fiatal lánynak mindenről le kellett mondania. Hátrahagyta a fiúját, a barátait és az egész bolygóját, hogy a szüleivel együtt a Csillagközi Életbárka Program résztvevője lehessen. Azzal a szilárd meggyőződéssel merültek el a fagyasztómedence dermesztő folyadékában, hogy három évszázad múlva egy új bolygón, a Centauri Földjén ébresztik fel a családot. Mielőtt azonban az Isten Útja célba érhetett volna, valami történt a lefagyasztott testeket őrző raktárban. Valaki titokzatos módon hozzányúlt a negyvenkettedik számú fagyasztótartályhoz és Amy kis híján meghalt, amikor erőszakosan kirángatták fagyott álmai közül. Ötven év magány vár rá.
Ráadásul valaki meg akarta gyilkolni.
A földi tizenéves egy különös, zárt világban találta magát. Az űrhajó fedélzetén minden értelmetlennek tűnik. Az Isten Útja 2312 utasa vakon hallgat zsarnoki, félelmetes vezetőjük szavára. A könyörtelen kiskirály lázadó utódját, Korost viszont valósággal lenyűgözte a lány. Az ifjú arra is szeretne rájönni, hogy alkalmas-e az űrhajó vezetésére.
Amy annyira szeretne megbízni Korosban. De hát hogy a csudában bízhatna meg egy olyan fiúban, aki még sosem járt a hajó hideg, fém falain kívül?

A kétségbeesett lány csak abban lehet biztos, hogy barátjával együtt halálos versenyfutás előtt állnak. Ki kell deríteniük az Isten Útja rejtett titkait, mielőtt újra lecsapna rá a gyilkos, aki már egyszer megpróbálta megölni."

Elgondolkodtató a téma, amit az írónő próbált a YA műfaján belül körbejárni. Lényegében ugyanazok a kérdések motoszkáltak a fejemben olvasva a Túl a végtelenent, mint a Ragyogás esetében. Milyen lenne egy űrhajón élni, távol a Földtől? Mennyi időnek kéne eltelnie, hogy hiányozni kezdjen? Milyen lenne úgy élni, hogy tudod, soha nem fogsz célba érni, nem fogod a lábadat az új otthonod földjére tenni?
Aztán persze jöhetnének a "komolyabb" kérdések is. Mi történne, ha egy űrhajón lázadás, háború törne ki? Vagy ha elromlik, akkor mi lesz az utasokkal? Kérdések, kérdések.

Olvasmányos, érdekes, izgalmas kötet, a vége felé egy nagyobb csattanóval, amire azért nem számítottam, de kellemes borzongással töltött el, hogy vajon ez mikhez fog vezetni a trilógia következő köteteiben. ;o)
___________________
Eredeti címe: Across The Universe (2011.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2013.)
Oldalszám: 534
Ára: 2999
Forrás: saját
Értékelésem:



2014. december 12., péntek

Lakatos Levente: Aktus (ajánló)

11:16 0 Hozzászólás
Lebilincselő.
Izgalmas.
Szövevényes.
Fordulatos.
Erotikus.

És még sorolhatnám a jelzőket, amelyek bennem sorakoznak Lakatos Levente Aktus című könyve kapcsán. A szerencsések egyike vagyok, akik megjelenés előtt olvashatják a könyvet, és nyakig merültem benne.
A terveim szerint itt most nem egy ajánló, hanem egy bejegyzés, egy kritika szerepelne, viszont hátra van még egy rész a könyvből, és egy átfogó képet szeretnék nektek nyújtani arról, mit is alkotott Levente.
Szóval csak pár nap türelem...
Addig is:

A tragédia, amelyről egyikük sem tehet, mégis az árnyékában kell élniük. A kegyetlen igazság, amely mindkettejüket egyszerre roppanthatja össze. És a visszavonhatatlan ígéret, amely garantálja, hogy találkozásukkor fényderül a titokra. 

Anna, a húszas évei elején járó táncterapeuta életcélja, hogy segítsen sebzett lelkű embertársain. Lélektánc névre keresztelt kurzusának ajtaja mindenki előtt nyitva áll, ám a jóhiszeműségével visszaélnek. Egy este titokzatos fiatal férfi érkezik a foglalkozásra, megjelenése fenekestül felforgatja Anna nyugodt életét. Pedig ekkor még nem is sejti, hogy Richárd súlyos titka az ő múltját, jelenét és jövőjét is alapjaiban írja át. Szenvedélyes kapcsolatuk időzített bomba, amely azonban nem csak egyszer robban…

Laura, a rendőrség kötelékéből frissen kilépett, harmincas évei elején járó gyilkossági nyomozó önmagát és a boldogságot keresi. Felfedezőútján, amelyet a karizmatikus kriminálpszichológus, dr. Lengyel Dávid személye keresztez, egy több évtizedre visszanyúló gyilkossági üggyel szembesül. Laura ismét kénytelen különbséget tenni vélt és valódi vágyai között. Főleg az után, hogy végre találkozik a számára tökéletes férfival…

A dr. Lengyel-sorozat harmadik kötete birtoklási vágyról, bűnről és megbocsátásról szól – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

2014. december 10., szerda

Kíváncsi Szerda 112.

14:30 0 Hozzászólás
Kép forrása
Nincsen Karácsony könyvek nélkül?

Bevallom, nekem nagyon hiányozna, ha legalább egy könyvet ne kapnék Karácsonyra. Akár olyat, amit én magam kérek és súgom meg családtagjaimnak, akár olyat, amivel meglepnek. Ha nem is mindenkinek, azért igyekszem én is könyvet (is) ajándékozni karácsonyra.
Ti hogy vagytok ezzel?

Nektek is hiányozna, ha nem lenne könyv a fa alatt? 





Törpilla: Évek óta az a hagyomány az én családomban, hogy tőlem kapnak könyveket ajándékba, így szinte  már várják is. Nálunk szokás, hogy kívánság listát írunk karácsonyra. Az én listámon 90%-ban könyvek vannak..... :-) Reménykedek, hogy karácsonykor találok 1-2 könyvet a fa alatt, amit nekem szántak ajándékként.... :-)

Kritta: Legtöbbször csak gyerekkönyv kerül a fa alá, az viszont szinte mindig. A felnőttek inkább év közben kapnak könyvet, születésnap, névnap stb. és év végére a nagyon vágyott könyvek már a polcon lapulnak, így a karácsony nálunk nem a könyves ajándékozások időszaka. 

Adri könyvmoly:
Az én családom úgy van vele, hogy bármit adnak nekem szívesen, csak könyvet ne! Hisz annyi van. De néha azért férj bevállal egy-egy meglepit és mégis könyvet kapok. :)
Tudják, hogy annak örülök a legjobban, de nem biztos, hogy eltalálják az ízlésem. Ha megkérdezik melyiket szeretném, az meg már nem olyan.
Könyvet venni ilyenkor csak a gyerekeimnek szoktam( illetve a legkisebb első karácsonya, szóval ő még nem kapott). Esetleg apóst vagy sógornőmet lepem meg ritkán egy nekik tetsző könyvvel.

2014. december 9., kedd

Katie Ashley: A javaslat

4:00 0 Hozzászólás

Az ajánlat #2

Februárban még arról írtam, milyen jó, hogy hamarosan megjelenik ez a könyv, mert Az ajánlatot nagyon szerettem olvasni. Most pedig, hogy végre befejeztem az olvasását -igen, végre-, jöjjön hát a bejegyzésem róla. Igaz, egy mondatban is el tudnám intézni az egészet: kár volt érte.

Az ajánlat egy nagyon kellemes romantikus történet volt. Igaz, voltak benne számomra kicsit érthetetlen dolgok, de ettől függetlenül kellemes olvasmány, szimpatikus szereplőkkel. Na de a folytatása. :oS

Ott maradt félbe a történet, hogy Emma és Aidan sikerrel jártak, a nő teherbe esett. Mindennek szépnek és jónak kellett volna lennie, mert érezhetően kötődni kezdtek a főszereplőink egymáshoz, de aztán a pasi beparázott és elkövetett egy hatalmas hibát, ahogy pedig lennie kell, lebukott. Emma pedig érthető módon faképnél hagyta.
Hetek teltek el, Emma és Aidan külön élnek, a kapcsolatot se tartják. Aztán rosszul lesz Aidan apja, és a kórházban a főszereplőink újra találkoznak. A vonzalom továbbra is kölcsönös, Aidan pedig nem hagyja ki a kínálkozó lehetőséget, hogy megpróbálja bebizonyítani a nőnek, benőtt a feje lágya és tudja, hogy mekkora hibát követett el. Ugyanis Emmat az orvosa ágynyugalomra ítéli, Aidan pedig elvállalja, hogy ápolja a kényszerpihenő alatt. A terve persze az, hogy ezalatt az idő alatt visszaszerzi a gyermekének az anyját, mert hát végre leesett neki, hogy szerelmes belé. ...

Jó kis sztori lehetne a fentiek alapján, ugye hogy ugye? Csak hát igen. :oS Az agyamra mentek a szereplőink. Feszt nyavajogtak, nyivákoltak és igazán semmi se történt a kötetben, egyszerűen untam. Hiányzott belőle a lendület, az élet, meg úgy egyáltalán az érzelmek. Mindaz, ami az első részt jóvá tette -különösen a szerethető karakterekre célozva-, a folytatásban odalett. A szerethető embereinkből kiakasztó karakterek lettek, így alig vártam, hogy végre a történet végére érjek.
Tipikusan az az eset, amikor kár volt egy ilyen folytatásért, mert bizony átértékelte bennem az első részt is.
_____________________
Eredeti címe: The Proposal (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2014.)
Oldalszám: 336
Ára: 3499
Sorozat: Az ajánlat #2
Forrás: saját
Értékelésem:

2014. december 5., péntek

2014. december 2., kedd

Várható megjelenések- december

6:00 0 Hozzászólás
Várható megjelenések 2014. december

Várható megjelenés 2014.12. 05: Cassandra Clare: A mennyei tűz városa
A végzet ereklyéi VI. kötet

A Végzet Ereklyéi zárókötete


Erchomai, mondta Sebastian. Jövök.
Árnyvadászok



A sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.
Sebastiant a világon semmi sem győzheti le; - egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik a Végzet Ereklyéinek befejező kötetében.






Várható megjelenés 2014.12. 05: Sheila O'Flanagan: Teérted mindent

Lainey Ryan élete viharos időszakába lép. Korábbi kapcsolatai egymás után fulladtak kudarcba, így nem csoda, hogy az aktuális szerelem is hemzseg a kérdőjelektől. Vajon a potenciális nagy Ő is csak csalóka délibáb, vagy épp ő lesz a kulcsa Lainey boldogságának?

Olaj a tűzre, hogy anyja, akivel szinte idegenként tekintenek egymásra, Dublinba látogat. Az ismert feminista Deanna mindig fölényesen elutasítja lánya választásait - különösen, ami a férfiakat illeti. Pedig Lainey most legkevésbé az ő kőkemény ítéletére kíváncsi.
Anyja élete azonban jóval többet rejt annál, mint amiről Lainey-nek tudomása van. Lassacskán oszladozik a köd, és Deanna végre feltárja hosszú ideig rejtegetett családi titkait, Lainey pedig rádöbben, hogy minden ember (még a férfigyűlölő feminista is) holtig tartó szerelemre vágyik. Néha azonban a régi álmokat el kell engedni ahhoz, hogy az ember végül rátalálhasson arra, amit annyira keresett.





Várható megjelenés 2014.12. 08:Laura Hillenbrand: Rendíthetetlen

1943 májusában az amerikai légierő egyik repülőgépe lezuhant a Csendes-óceán fölött. A tizenegy fős legénységből mindössze hárman élték túl a becsapódást, köztük a gép bombázótisztje, egy fiatal hadnagy: Louis Zamperini.

Zamperini gyerekkorában a környék réme volt, állandó csínyeivel rettegésben tartotta városa lakóit, ám amikor bátyja hatására sportolni kezdett, kiderült, hogy istenáldotta tehetség.
A legjobb egymérföldes futók között tartották számon, fiatal kora ellenére sikerült kijutnia az 1936-os berlini olimpiára, ahol bekerült az 5000 méteres síkfutás döntőjébe. Nagy jövő előtt állt, a következő olimpia egyik sztárja lehetett volna. A következő olimpia azonban elmaradt, Zamperini pedig Pearl Harbor után a csendes-óceáni hadszíntéren találta magát. Egy bevetés során repülőgépe lezuhant, és Louis közel két hónapig hánykolódott az óceánon egy mentőcsónakban. Partot érve azonnal japán hadifogságba került - és az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek...


Várható megjelenés 2014.12. 08: Kate Morton: Titkok őrzője

"...minden ember életében van egy pillanat, amikor útkereszteződéshez ér, s valami döbbenetes történik, ami az egész életét megváltoztatja."


1941: Elsötétítés. Harsognak a szirénák, Londonra bombák hullanak, ám Dorothy csak azzal törődik, hogy megteremtse saját önálló életét. Ő más. Nem olyan, mint a szülei, ő sikeres, gyönyörű, és boldog akar lenni Jimmyvel. Mindenáron.
1961: Egy forró nyári napon, míg családja a suffolki tanyaháznál, a patak partján piknikezik, a tizenhat esztendős Laurel gyermekkori lombkunyhójában bújik meg, és arról álmodozik, hogy Londonba szökik, ahol fényes jövő vár rá. De még mielőtt véget érne az idilli délután, Laurel szemtanúja lesz egy döbbenetes bűnténynek, ami a világon mindent megváltoztat.
2011: Laurelt, aki immár körülrajongott színésznő, egyre inkább elborítják a múlt árnyai. Emlékek kísértik: édesanyja halálos ágya mellett testvéreivel felidézi azt a hajdani nyári napot. A rejtély vonzerejének engedve visszatér egykori otthonába, hogy megpróbálja összerakosgatni a titokzatos történetet darabkáit. Három idegen - Dorothy, Vivien és Jimmy - története ez, akik három nagyon különböző világból származtak, három idegené, akiket valamikor régen a háborús Londonban hozott össze a véletlen, és akiknek az élete sorsszerűen egybefonódott.



Kate Morton legutóbbi sikerregényének szálai az 1930-as, az 1960-as évek és a jelen között szövődnek. Egy bűntett, a szerelem és a kiszámíthatatlan véletlen szolgáltatja a történet bonyodalmait, és az olvasó alig várja, hogy feltáruljanak a szereplők titkai, s megtudja, vajon a végén minden a helyére kerül-e.



Az ausztrál KATE MORTON Queensland hegyei között nőtt fel. Tanult színjátszást Londonban és angol irodalmat Ausztráliában, ma pedig Brisbane-ben él a családjával, dzsesszzenész férjével és három gyermekükkel. Ahogy korábbi regényei mindegyike, a Titkok őrzője is számos országban óriási sikert aratott. A világszerte rendkívül népszerű szerző négy kötetéből összesen immár közel tízmillió példány kelt el.


Várható megjelenés 2014.12. 09: Thomas Meehan: Annie

A MODERN FILMVÁLTOZAT ALAPJÁUL SZOLGÁLÓ KLASSZIKUS TÖRTÉNET.

Nélkülöző szülei az árvaház lépcsőjén hagynak egy kéthónapos csecsemőt. A kicsi nyakában ezüstláncon egy félbetört medál, a takarójára tűzve pedig egy levél, mely így szól: "Kérjük, gondoskodjanak a mi kis drágaságunkról. Annie-a neve, és mi nagyon szeretjük. Október 26-án született. Hamarosan visszajövünk érte. Egy fél medált a nyakláncán hagytunk, a medál másik felét megtartottuk, tehát ha visszajövünk érte, ebből tudják majd, hogy ő a mi kicsikénk."
"...amióta Annie az eszét tudja, szilveszter éjszakáján képtelen lehunyni a szemét. Mert szilveszter az évfordulója annak a tizenegy évvel azelőtti éjszakának, amikor őt két hónapos korában egy fonott kosárban az árvaház lépcsőjén hagyták. Valaki becsengetett, azután elfutott az éjszakában. Annie fakó rózsaszín gyapjútakaróba volt bugyolálva, a nyakán pedig félbe törött ezüstmedált viselt. A takaróhoz aláíratlan üzenetet tűzött valaki: „Kérjük, gondoskodjanak a mi kis drágaságunkról. Annie a neve, és mi nagyon szeretjük. Október 26-án született. Hamarosan visszajövünk érte. Egy félbe tört medált a nyakláncán hagytunk, a medál másik felét megtartottuk, tehát ha visszajövünk érte, ebből tudhatják majd, hogy ő a mi kicsikénk."
És mert szilveszter este hagyták az árvaházban, Annie a fejébe vette, hogy anyja és apja egy másik szilveszterkor jön majd vissza érte. Így aztán minden esztendőben, míg a többi gyerek azt számolta, hányat kell még aludni karácsonyig, Annie ehelyett a szilveszterig hátralevő napokat számlálta..."

2014. december 1., hétfő

Karácsonyi nyereményjáték

1:00 0 Hozzászólás

Karácsony alkalmából egy nyereményjátékot hirdetünk. 
A megfejtéseket 2014. december 7-én vasárnap déli 12 óráig tudjátok leadni. 
A helyes megfejtők között 3 könyvet és 1 könyvjelzőt sorsolunk ki. 

A nyereménykönyvek:
Szilvási Lajos: Karácsony
Thury Zsuzsa: Angéla
Danielle Steel: Ugrás a sötétbe


Várjuk a helyes megfejtéseket!


nnmbnbmbnmbnmb

Follow Us @soratemplates