2014. június 30., hétfő

J. Kenner: Forró rabság

1:00 0 Hozzászólás
Mikor nekikezdek egy könyvnek, mindig nagy a lelkesedésem. Persze van, hogy ez csökken, de elmúlni nem szokott teljesen. Mert ha már elkezdek egy könyvet, azt szeretem is befejezni.
A Forró rabság-ot a könyvtár egy eldugott polcán találtam meg, bár lehet jobb lett volna, ha visszateszem a többi kötet közé. Kezdetben nagyon tetszett a történet. Damian és Nikki megismerkedése, az akt ötlete mind olyan területek, amelyekből rendkívül jó könyvet lehetne írni. De az írónő azt gondolt,a hogy jobb, ha lekoppintja a Szürke ötven árnyalatán.
Innen a távolból üzenném neki, hogy HIBA volt. Csupa nagy betűvel. Mert az elején tanúsított eredetiség hamar kikopott a regényből, és egy olcsó utánzattá vált. Bevallom a felétől már csak szenvedtem vele.
Alig vártam, hogy vége legyen. És hogy miért folytattam? Adtam egy utolsó lehetőséget arra, hogy valami nagy durranás, valami váratlan fordulat legyen benne. De ebben hiába reménykedtem.
Ami még pluszban nem tetszett, az a trágárság. Vannak helyzetek, mikor megengedett az, hogy valaki a nyelv ,,szebbik" oldalát használja, de könyvekben ez igen ritka eset. A Forró rabság tele volt olyan szavakkal, amit értelmes, intelligens ember nem használ már a megismerkedés első percétől kezdve.
És bár tudom, hogy sorozatról van szó, így nem lehet befejezett a könyv már az első részben, de attól még ennyi elvarratlan szálat sem kellett volna hagyni benne.
Na jó, kimérgelődtem magam...
Szóval már csak a fülszöveg van hátra, ami talán érdekesebb, mint az egész könyv egyszerre....

Fülszöveg: 
A Stark-trilógia első része
Egy férfi, aki mások szenvedélyével játszik…
Egy nő, aki belemegy a játékba, de nagy árat kér érte…
Damien Stark sportolóból lett milliárdos, akinek nem sokan mernek nemet mondani.
Nikki Fairchild az egyetlen nő, aki felkorbácsolja a szenvedélyét.
Milyen titkokat rejteget Niki, az egykori szépségkirálynő?
És milyen démonok üldözök Starkot?
Ki bírja tovább ezt a kíméletlen játékot?

2014. június 26., csütörtök

Levelek Skye szigetéről

15:35 0 Hozzászólás

"Tisztelt Asszonyom!
Remélem, nem tekinti tolakodásnak, de úgy éreztem, meg kell írnom önnek, mennyire csodálom és becsülöm A sas fészkéből című könyvét. Elismerem, általában nem vagyok oda meg vissza a költészetért. Többnyire a Huckleberry Finn szamárfüles kötetét veszem a kezembe vagy egyéb, halálos veszedelmeket és megmenekülést taglaló könyveket. Az ön verseiben mégis volt valami, ami jobba megérintett, mint bármi az utóbbi években... "


Jessica Brockmole - Levelek Skye szigetéről


Már megint egy olyan könyv, ami a borítójával elbűvölt! Olyan finom, elegáns és romantikus egyszerre, hogy szóhoz se jutok.
Nyilvánvaló volt, hogy találkoznunk kell!
A könyv címe nem okoz meglepetést, a Levelek Skye szigetéről egy két szálon futó levélregényt takar. Az egyik szál az első világháború idején szövődött furcsa barátság és furcsa szerelem egyvelege, mely a Skye szigetét soha el nem hagyó költőnő, Elspeth és a fiatal amerikai álmodozó, Davey között szövődik a levélpapírokon keresztül. A másik szál a második világháború alatt játszódik, és a múltjában kutakodó Margaret és a fronton lévő gyermekkori szerelme között húzódik. Minden 1912-ben kezdődik, mikor is egy levél eljuttatása egy másik kontinensre egy egész hónapot vett igénybe! Tehát nagyon meg kellett gondolni, mikor és mit írunk le a másiknak. Elspeth és Davey között szerelem szövődik, ezzel nem árulok el nagy titkot, ám Elpeth egyáltalán nincs könnyű helyzetben, hiszen két dolog is elválasztja Davey-től, éspedig férje, illetve az éppen kitört világégés... 
Olvasás közben folyamatosan sajnálkoztam azon, hogy megváltozott a világunk, az e-mailekben már nincs lehetőség ilyen mélyreható kapcsolatoknak megszületniük, türelmetlenek vagyunk, nem tudunk várni és mindent azonnal akarunk. Ráadásul a kézírásnak is lőttek lassan... Pedig a várakozás kellemes borzongása, az az érzés, amikor naponta lesed a postást, hogy érkezett-e már leveled, fantasztikus!
Nagyon kellemes, melankólikus hangulatú szerelmes kötet ez, melyet egy nap alatt végigolvastam (pont kórházban, így letennem se kellett szerencsére!). Egy darabig jelölgettem az idézni valókat, ám olyannyira magába szippantott a levél, hogy úgy a felénél elmaradtam :)
Kedvenc lett!

És mindennek a tetejébe íme a gyönyörűen csengő nevű Skye sziget Skócia vidékéről:



Fülszöveg:
Elspeth mindig azt mondta a lányának: életem első kötete kifutott nyomtatásból. Ám amikor bombasorozat éri Edinburgh-t, és Margaret megtalálja anyját a hálószobában egy halom megsárgult levéllel az ölében, a múltra, melyet Elspeth oly gondosan titkolt, hirtelen fény vetül. A következő napon Elspeth eltűnik.
Egyedül maradva a levelekkel, Margaret megismer egy olyan anyát, akit soha nem ismert: egy költőnőt, aki Skye szigetén élt, és aki 1912-ben válaszolt egy Illinois-ban élő fiatal amerikai rajongója levelére.
Szemérmeskedés nélkül, Elspeth és Davey őszintén megosztották egymással álmaikat, félelmeiket – minden olyasmit, amit senki mással. Mert anélkül, hogy valaha is találkoztak volna, kiválóan ismerték egymást.
Az óceán két különböző partján, békeidőben és háborúban, de leginkább papíron és tintán keresztül megélve az eseményeket a Levelek Skye szigetéről egy levél mindent megváltoztató erejéről szól – a levéléről, melyet soha nem kellett volna elküldeni, a levéléről, mely soha nem kerül elküldésre, és a levéléről, melyet örökre megőriz a címzettje.


"1940. június 17.
Ó, Margaret!
…Neked nincsenek titkaid előttem, de én mindig elzárva tartottam előled életem egy részét. Azt a részét, amely kaparni kezdte a falat, amikor ez az újabb háború elkezdődött, azt a részét, amely üvöltve akar kitörni most, azon a napon, amikor elrohantál tőlem, hogy találkozz a te katonáddal.
El kellett volna mondanom neked, meg kellett volna tanítanom neked, hogyan acélozd meg a szívedet. Meg kellett volna tanítanom neked, hogy egy levél nem mindig csak egy levél. A papírra írt szavak átitathatják a lelket. Bárcsak tudtad volna!
Anya"



10*/10

2014. június 25., szerda

Kíváncsi Szerda 88.

10:00 0 Hozzászólás
Június 12-16-án került megrendezésre a 85. Ünnepi Könyvfesztivál és a 13. Gyermekkönyv Napok.Egy korábbi Kíváncsi Szerdában a Könyvfesztiválról kérdeztelek titeket, ami sajnos csak a fővárosban került megrendezésre, ám a Könyvhét minden nagyobb városban helyet kapott, így biztosan többünknek is volt lehetősége ellátogatni. A kérdésem az lenne, hogy kimentetek a Könyvhét valamely napján tartott rendezvényre? Vettetek esetleg valamit, dedikáltattatok?

Törpilla: Mivel kisvárosban élek, sajnos idén sem jutottam el egy könyvheti programra sem... :(

koalány: Igen, kint voltam, bár nem úgy, mint a korábbi években. Régebben ugyanis programokra, dedikálásokra is mentem, most pedig "csak" körbenéztünk kislányommal az egyik délelőtt. Baráth Katalin új krimijét (Az arany cimbalom) vettem meg, de mivel ő egy másik nap dedikált, így nem dedikáltattam vele. Illetve két mesekönyvet is beszereztünk. Szóval az idén visszafogtam magam, korábban volt, hogy egy vagyont hagytam ott. :)

Adri  könyvmoly: Sajnos nálunk semmi program nem volt. A közeli nagyvárosba meg már nem mertem elmenni nagy pocakkal.

2014. június 24., kedd

Kresley Cole: A sötétség démona

1:00 0 Hozzászólás
Volt szerencsém e-book-ban elolvasni a Bookandwalk jóvoltából Kresley Cole egy ismételten szórakoztató írását. A sötétség démona éppen ugyanolyan jó könyv, mint amilyenek Cole korábbi írásai is.
Már nagyon régóta szerettem volna elolvasni a sötétség démonát, mivel minden alkalommal, mikor a A halhatatlan alkonyat után sorozat egy újabb kötetét megjelenteti a kiadó, már tűkön ülök.
Ezúttal Malkom és Carrow történetét ismerheti meg az olvasó. Malkom félig vámpír, félig démon, Carrow pedig boszorkány, aki mások boldogságából nyeri az erejét. A fordulatok egymást követték. Közben pedig pontosan lehetett tudni, hogy a kötet végén ismét feltűnik a ,,boldogan élünk amíg meg nem..." befejezés. És ez így is van jól. 
Malkom azt a fajta férfiasságot testesíti meg, amit csak Cole és talán Ward tud egyedül megszemélyesíteni a paranormál-romantika kategóriában. De nem viszi túlzásba, ezt a neandervölgyi stílust. Finoman árnyalt szereplőként egyértelműen ő lesz mindenkinek a kedvence a kötetben. 
Carrow a nőiesség és a kedvesség képviselője, így a két oldal kiegyenlített.
Annak ajánlanám a könyvet, aki szeretne kikapcsolódni, elveszni egy varázslatokkal teli világban és megismerni azt, hogy a nők fejében milyennek is tűnik a tökéletes, mindent felemésztő szerelem...

Lássuk a fülszöveget: 
Kresley Cole – akinek regényei állandó szereplői a New York Times bestsellerlistájának – perzselően forró meséje egy vámpírvérrel fertőzött, kitaszított démonról és egy sebezhető, fiatal boszorkányról, akit a férfi megvéd mindenkitől – ha kell, még önmagától is. EGY VESZÉLYES DÉMON, AKINEK NEM KÉPES ELLENÁLLNI… 
Malkom Slaine: kínozza sötét múltja, gyötri a vámpíréhség, a védelmét élvező zöld szemű lány pedig a pusztulás szélére sodorja. EGY ŐRJÍTŐ BOSZORKÁNY, AKIT A MAGÁÉNAK AKAR… 
Carrow Graie: elrejti a bánatát, csak a következő bulinak és csínytevésnek él. Egészen addig, amíg nem találkozik egy kínlódó harcossal, aki érdemes rá, hogy megmentsék. ÖSSZEZÁRVA EGY RETTENETES BÖRTÖNBEN… Ahhoz, hogy Malkom és Carrow túlélje a kalandot, a férfinak szabadjára kell engednie a benne rejlő démont és vámpírt. Vajon amikor Malkom azzá a rémálommá változik, amelytől a saját népe is retteg, elveszíti-e a nőt, akiért teste-lelke eleped?

Kiadó: Ulpius-Ház Könyvkiadó KFT:
Oldalak száma: 458
Borító: puhatáblás, ragasztókötött
Kiadás éve: 2013
Fordító: Medgyesi Csilla

2014. június 23., hétfő

Daniel Keyes - Virágot Algernonnak

10:00 0 Hozzászólás

Mi lenne, ha az intelligencia műtéttel megnövelhető lenne? Boldogabb-e az okosabb ember? Charlie Gordon nem lesz boldogabb attól, hogy IQ-ját 70-ről 180-ra növelik. De az eredmény nem is tartós. Néhány hónap alatt megy végbe a szenzációs változás, majd a leépülés. Naplójából – a pszihológus író nagyszerű beleérző-képessége révén – megismerhetjük, hogyan látja a szellemileg visszamaradott ember a saját helyzetét, milyen bonyolult a kísérletező és a kísérleti alany viszonya, mennyire elszakadhat egymástól a szellemi és az érzelmi fejlődés. Elgondolkodtató, hogy miként befolyásolja a visszamaradottból zsenivé váló Charlie környezetében élők hozzá fűződő érzelmeit intelligenciája változása. Fekete Ernő nagyszerű előadása drámai erővel jeleníti meg Charlie Gordon és Algernon, a kísérleti fehér egér fantasztikus történetét.


2014. június 22., vasárnap

Paul Finch - Ne sikíts!

19:19 0 Hozzászólás
Elég, ha megnevezed a nőt, akit akarsz. Mi leszállítjuk neked.

38 nő tűnt el nyomtalanul. Mark Heckenburg nyomozó még nem szembesült ilyen szövevényes és ördögi esettel. Útja London elegáns lakosztályaiból egyenesen Manchester kies ipari negyedébe vezet, a csillogásból a mocsokba. Cégvezetők, iparmágnások, nagyhatalmú politikusok és korrupt tisztviselők, akiket kibogozhatatlan szálak kötnek össze egy alvilági szervezettel. A „klub", amelynek nevét nem sokan merik kimondani fényes nappal, amelynek létezésében illik kételkedni, amely élő szexuális játékszereket szállít rendelésre, teljes diszkréció mellett…

A Ne sikíts! a thriller műfa egyik legjobbja; benne a Scotland Yard legalja és legjava, pörgős cselekmény, vérfagyasztó fordulatok, és egy nyomozó, aki többet tud a kelleténél.

2014. június 19., csütörtök

Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel

10:10 0 Hozzászólás
Mit tegyen az ember, ha Manhattanben él, kilencéves, és feltaláló, ékszertervező, ékszerkészítő, amatőr entomológus, frankomán, vega, origamista, pacifista, dobos, amatőr csillagász, számítógép-tanácsadó, amatőr régész, továbbá ritka pénzérmék, természetes halált halt pillangók, miniatűr kaktuszok, Beatles-kegytárgyak, féldrágakövek és egyebek gyűjtője? Mit tegyen az ember, ha kilencéves, és 2001. szeptember 11-e óta nem látta az apját?

Foer regényének olvasása közben, még ha nem is vagy "bőgős" típus, lehangolódsz, az biztos.
A főszereplő egy kilencéves kisfiú, aki a Word Trade Center összeomlásakor elveszítette édesapját. A történetet nagyrészt ő meséli el, az ő gyermeki, ám annál értelmesebb gondolatait ismerhetjük meg. Oscar, a kisfiú, talál egy rejtélyes kulcsot apja holmijai között. A borítékon csak egy név szerepel: Black. Kezdetét veszi a nyomozás, ugyanis fejébe veszi, hogy felkeres minden Black vezetéknevű embert New Yorkban. Ami tegyük hozzá, nem kevés. Pontos listát ír, ehhez igazítja és osztja be hétvégéit, szabadidejét. Nyomozása során érdekes életutakat és rejtélyeket ismerhetünk meg, mint például a Hatodik kerület eltűnését.
Oscart nemcsak édesapja elveszítése nyomasztja, hanem az a tény is, hogy utoljára ő hallotta apja üzenetrögzítőre mondott utolsó szavait a toronyból.
Megismerhetjük - többé-kevésbé - a fiú családját is: a nagymamát, a nem-beszélő nagypapát, és az anyát, aki nem mutatja ki fájdalmát, illetve a titokzatos bérlőt.
Arra figyelni kellett olvasás közben, hogy nem mindig Oscar az elbeszélő (ez nincs jelölve a fejezetek elején, hogy ki az elbeszélő, bár rá lehet jönni). Emellett levelek is tarkítják a regényt, hogy ezeket ki írta, az is kiderül majd.
A vége is megrázó, nem csak az, hogy megoldódik-e a kulcs rejtélye, hanem pl. mikor felkeresik az apa állítólagos sírját. Valamint a legeslegvégén az idő visszapörgetése. Hány ember játszhatott el a gondolattal egy tragédia után, hogy mi lett volna, ha. Ha az egész fordítva történik meg. Ha az apa visszafele kisétál a toronyból, és hazamegy. És máshogy kezdődik az a borzalmas reggel...

A szerzőről:
Jonathan Safran Foer (született 1977-ben) egyesült államokbeli író. Leginkább Minden vilángol és Rém hangosan és irtó közel című regényeiről ismert. 2009-ben megjelentetett egy ismeretterjesztő művet Állatok a tányéromon címmel.

A regényből film is készült 2011-ben, ITT nézhettek utána. 

2014. június 16., hétfő

Borsa Brown-A maffia ágyában

8:00 0 Hozzászólás
Borsa - Brwn - A maffia ágyában - borítóA Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.

Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 

Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.

Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 

Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alatt kiolvastam a könyvet az elejétől a végéig.  Gyorsan olvasható, mert nem kell sokat agyalni a történeten, mert elég egyszerű, bár nem árt, ha fel vagyunk készülve, hogy száguldani kell a történettel együtt, mert bár az egyik sorban még Angliában van és hezitál Suzanne a másik sorban már Olaszországban van és ott is bár látja, hogy semmi nem olyan, mint a mesében mégis folytatja a már-már önsanyargatással teli napokat. Nekem ez picit túl sok, de lehet csak én vagyok ezzel így, én jobban élveztem volna, ha picit lassabb tempóban folydogál a történet.

Ennek ellenére élvezetes volt, mert kikapcsolt,  annak ellenére is, hogy butuskának gondolom  Suzanne-t, aki köré a történet épül, egy a száját befogni nem képes és a saját sorsa fölött uralkodni képtelen nőnek láttam,  aki beleszeret egy olyan férfiba akibe nem kellene, mert bár ügyvéd, de a maffiához is gyengéd szálak kötik. Innentől kezdve a rabjává válik a férfinak, nem tud tőle szabadulni, aki szereti ugyan Suzanne-t a maga módján, de akár meg is tudná ölni, ha  a szükség úgy hozza, bár sokszor úgy tűnik, hogy nem lenne rá képes, de valószínűleg a családhoz és a maffiához kötőtő szálak az erősebbek. Egyébként csodálom, hogy Suzanne "csak" ennyire hozta ki a sodrából, mert bár nő vagyok egyszer-egyszer engem is irritált a csaj magatartása, hozzáállása.
Aztán ott a másik dolog, ami nekem nem tetszett, mégpedig  Suzanne családi szálai számomra furcsán vannak megjelenítve, mivel nincs olyan erős családi kötelék, hogy harcoljanak a szülők a gyermekükért, jegyzem meg még azt sem derült ki, hogy tudják-e hova ment, mit csinál, hogy éppen esküvő előtt áll, vagy csak úgy általában él-e még. Egyszer sem jelennek meg a történet aktív résztvevőiként, a testvéri szál egyszer-egyszer feltűnik ugyan és próbálja a szerző a könyv folyamán elhitetni az olvasóval, hogy a testvéri szeretet mennyire erős Suzanne és a testvére között, de nekem ez a része nem jött át, bár tény, hogy nem is erről kell szólni a könyvnek, hanem a gyenge nő és az erős, néha már zsarnoki férfi viszonyáról. 

Furcsa, de a férfi főszereplő, Massimo számomra sokkal érdekesebb karakter lett volna, mint Suzanne. Érdekes lett volna az ő szemszögéből is látni a történteket. 

A történet vége nagyon tetszett, bár kicsit szerintem hihetetlen és valószínűleg nem igazán kivitelezhető a valós életben segítség nélkül egy ilyen akció. Sőt nem tudom hány ember lenne arra képes, amit Suzanne meglépett. Igaz ezért vannak a könyve, hogy a valóságból kiragadjanak bennünket és ne a sablonok alapján történjenek a dolgok vagy éppen az alapján amit elsőre racionális lépésnek gondolnánk. Bevallom én azt gondoltam, reméltem, hogy elszöknek és élik az életüket, együtt....

Nem egy habos-babos lányregény az biztos. Nem érzem úgy mintha egy szép kerek történetet kaptam volna, inkább egy se eleje, se vége love story-t.

Szerettem-e? Nem tudom igazából..... Érdekelt, de néha bosszantott. Kicsit lehetett volna kevésbé tömör és kidolgozottabb, de rossznak sem mondanám egy szombat délutánra mindenképpen ajánlom.

2014. június 15., vasárnap

Monica Murphy: Második esély pasi

10:34 0 Hozzászólás
Miután befejeztem a Heti csaj olvasását, nagyon örültem a hírnek, hogy hamarosan várható majd magyarul is a folytatása, mert persze úgy ért véget, hogy komolyan megtiltanám a szerzőknek, hogy így hagyhassák abba a történeteiket. ;o)
Most, hogy túl vagyok már a Második esély pasin is, ha jellemeznem kéne a folytatást, akkor azt mondanám, hogy nem más, mint bizonyos szinten egy fejlődésregény. Fejlődik Fable, Drew, és velük együtt a kapcsolatuk is.

De miről is szól akkor a Második esély pasi?
A Heti csaj ott ért véget, hogy véget ért Fable "munkája", Drew pedig bár beleszeretett a lányba, de lelépett.
A történet 2 hónappal később folytatódik. Fable továbbra se tudja elfelejteni a szexi focistát, na de az élet megy tovább, gondoskodnia kell a 14 éves öccséről, ha az anyjuk erre már nem képes. Munkahelyet vált, új környezetbe kerül, és ahogy számítani lehet rá, Drew is hamar feltűnik a színen.
A srác se tudja kiheverni a lányt ezalatt az idő alatt, folyamatosan őrlődik. Legszívesebben megkeresné, felvenné vele újra a kapcsolatot, na de ott van a múlt, ami közéjük áll és úgy érzi, hogy a lány jobbat érdemelne nála.
Persze az írónő úgy keveri a szálakat, hogy egy izgalmas szituációban újra találkozzanak és egymásra találjanak. A kérdés csak az, hogy a múlt újra közéjük áll-e majd, vagy pedig nem hagyják, hogy győzedelmeskedjen felettük? ...

Nézzük akkor a szereplőinket és a fejlődésüket, ha már fejlődésregénynek tituláltam a sztorit. Azt azért emeljük ki, hogy a műfaján és a keretein belül tartom annak, szóval nagy extrára ne számítsatok azért!
Fable nem egy tipikus nebáncsvirág női karakter. Nem olyan, aki keservesen itatja az egereket, miután otthagyták, hanem olyan, aki a könnyei és a fájdalma ellenére is tudja, hogy vannak kötelességei, és emiatt teszi a dolgát. Nem sír, nem nyavajog látványosan, hanem küzd a talpon maradásért. Ezt nagyon becsültem benne, és a történetben is.

"... addig nem fogok előrelépni, amíg szembe nem néztem a múltammal."

Drew pedig maga a folyamatos küzdelem, ahogy ezt az NA regények egyik főszereplőjére mindig igaz szokott lenni. Nem tudja túl tenni magát Vanessa halálán, és a mostohaanyjával folytatott kapcsolatán sem. Olyan szinten nem, hogy képes a szerelemről is lemondani, mert nem érzi méltónak magát rá.

És ha már mostohaanya. Fable anyja és Drew mostohaanyja is kisebb-nagyobb szerepet kap a történetben. Gondolom sokan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi Vanessa körül az igazság, és mi fog történni Drew mostohaanyjával. Nos, ebben a kötetben mindenre fény derül.

Ami meg a kapcsolatuk fejlődését illeti. A Heti csaj kezdődött a megismerkedésükkel és a szerelembe esésükkel. A Második esély pasi folytatódott a problémákkal, amik egy kapcsolatban elkerülhetetlenek, a kérdés csak az, hogy a szerelem túléli-e ezeket, kitartanak-e egymás mellett a bajban is, vagy pedig elbuknak.

"Ha az ember szeret valakit, folyamatosan kockára teszi az érzelmeit. Ha megtalálja az igazit, azt, akivel lenni akar, akkor azért a személyért megéri kockáztatni."

Nem tartom a folytatást olyan olvasmányosnak, mint az első részt, legalábbis engem olyan gyorsan nem sodort magával, tán annyira ráhangolódnom se sikerült, de akiknek bejött a Heti csaj, ne hagyják ki a folytatást sem! Jobban megismerjük a szereplőket, amiben segít a váltott nézőpont, és bizonyos szálak is lezárásra kerülnek végre.

A könyv 25% kedvezménnyel megrendelhető ITT!
____________________
Eredeti címe: Second Chance Boyfriend (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2014.)
Sorozat: Heti csaj #1
Ára: 3499
Forrás: kiadó
Értékelésem:
***

kép forrása

2014. június 11., szerda

Kíváncsi szerda 86.

19:00 0 Hozzászólás
forrás: famakonyv.hu
A könyves boltok szerelmese vagyok. Jártamban-keltem sokszor betértem csak nézelődni és beszippantani a semmivel sem összehasonlítható illatot. Volt olyan, hogy a vonatra való várakozási időt ütöttem el azzal, hogy a frissen megjelent könyveket böngésztem. Rátok mennyire jellemző ez vagy csak célirányosan mentek könyvesboltba?

koalány: Én is nagyon szeretem a könyvesboltokat, az illatot, velem is előfordult már, hogy "csak úgy" nézelődni, olvasgatni mentem be. Sajnos mostanában kevesebb időm van és inkább célirányosan megyek vásárolni, de mindig jó érzés betérni egy-egy ilyen helyre, valahogy varázsuk van.

Törpilla: Mártihoz hasonlóan sokszor én is vonatra várva megnézem a könyveket.  Régebben keveset jártam könyvesboltba, mert vagy megrendeltem a könyvet a netről vagy elment a könyvtárba. Mostanában viszont ha könyves bolt közelébe járok, akkor "csak úgy" betérek én is. Ilyenkor felfigyelek 1-2 könyvre, hazaérve utánanézek. Ha tetszik, megveszem. :-)

Félcsi: Én imádom a könyvesboltokat. A könyvvel kapcsolatos helyek a kedvenceim, így a könyvtárak, antikváriumok, sőt még az élelmiszerboltok könyves polcai is. Általában nem céltudatosan közelítem meg a helyet. Legtöbb esetben neten vásárolok a kedvezmények miatt, viszont előtte szeretem jól "megszaglászni" a kiszemelt könyvet. Persze, ha betévedek a boltba, akkor az esetek nagy százalékában nem jövök ki üres kézzel, ahogy gondolom a sorstársaim sem. :-)

2014. június 10., kedd

Hétpecsétes titok

15:31 0 Hozzászólás

Emma Donoghue: Hétpecsétes titok

Emma Donoghue regénye meglepett! A szoba című kötete nagy sikert aratott világszerte, ugyan azt még nem olvastam, ettől függetlenül örömmel vettem kézbe az új regényét, a Hétpecsétes titkot. Egy kicsit romantikusabb, intrikákkal fűszerezett regényre számítottam, ám egy mindenfajta romantikát nélkülöző, intrikáktól, feminizmustól túlfűtött regényt kaptam.
Központi témája egy házasságtörés a 19.századi Londonban. Helen Codrington, a szépséges, ifjú menyecske hozzámegy a hajlott korú tengernagyhoz - kész is a rossz házasság, szögezhetjük le előre. És tényleg. Szül két gyermeket, különköltözik férje hálószobájából és elkezd másfelé kacsingatni. Miért is ne, hiszen fiatal, szép, elbűvölő a stílusa - csak nem fogja magát élve eltemetni a vén férje mellet?!
Másik főszereplőnk Mrs. Codrington barátnéja, Emily Faithfull, Fido, aki a feminizmus élharcosa, emellett igazi vénkisasszony, aki egy többnyire nőket alkalmazó nyomdát vezet. És még nyakig belebonyolódik Helen házassági válságába is, amit aztán megbán ezerszeresen.
Valahogy így képzelem a valódi viktoriánus Angliát: a felszínen prűd és hűséges házaspárok a háttérben "érdekes" dolgokat csinálnak, melyeket nem is gondolnánk. Emma Donoghue regénye lerántja a leplet, az biztos! Teszi ezt mindvégig lebilincselő stílusban, és a könyv vége felé még egy olyan titokra is fény derül, amin még én is meglepődtem...!

Fülszöveg:
A Hétpecsétes titok a 19. századi Londonba kalauzolja az olvasót. A megtörtént eseményeken alapuló történet két hősnője a korabeli nőmozgalmak egyik élharcosa, Emily 'Fido' Faithfull, és a jómódban élő, házasságába belefásult szépasszony, Helen Codrington. A két nő hosszú évek után találkozik újra az angol fővárosban, s Fido egyik pillanatról a másikra Helen házassági válságának kellős közepében találja magát. A válság végül botrányos váláshoz vezet, amelyben nemcsak Helen, de Fido jó híre is kockán forog.
A viktoriánus Angliában nem nézik jó szemmel sem a házasságtörést, sem a női egyenjogúsági mozgalmakat, s végképp elutasítóak a válással szemben. Amikor pedig felmerül a gyanú, hogy a két asszony viszonya több is lehetett barátságnál, Fidónak nemcsak a társadalom súlyos ítéletével kell szembenéznie, de önmagával is, és mindazzal, amit önálló, független nőként képviselt.
Emma Donoghue színes tablót rajzol a korabeli angol társasági élet képmutató világáról, a nőket sújtó megkülönböztetésről, a feminizmus kezdeteiről, nem utolsósorban a pusztító szerelmi szenvedélyről.



10/10

2014. június 8., vasárnap

Leiner Laura: Akkor szakítsunk

10:31 0 Hozzászólás
Kíváncsian vártam Leiner Laura újabb történetének a megjelenését, így amint lehetőségem adódott, be is szereztem. Most pedig nagyon csalódott vagyok.
A Szent Johanna gimi annó teljesen magával sodort, és a Bábellel se volt különösebb problémám, bár elég erős SZJG fílingje volt a sztorinak. Na de az Akkor szakítsunk. :oS

Kezdjük azzal, hogy fogalmam sincs, hogyan is néznek ki a főszereplőink. De olyan szinten fogalmam sincs, hogy EGYÁLTALÁN nem tudom. És nem hiszem, hogy én siklottam volna át e fölött, egész egyszerűen szerintem az írónő jobban kitért Lia kabátjának a jellemzésére, mint magára a lányra. A többiekről nem is szólva.
Az Akkor szakítsunk nem más, mint egy unalmas kis semmiség, 336 oldalon keresztül. Egyszerűen nem történik benne semmi, de az nagyon sokáig.

A főszereplőnk a 17 éves Lia lenne, aki Karácsonykor szakított (vagy vele szakítottak, ez nem tiszta, ők se tudják amúgy, hogy is volt már) a barátjával (aki nem mellesleg az osztálytársa is), és Szilveszterkor is érthető módon totál maga alatt van még.
A legjobb barátnője Eszter lenne, aki szirupos, tökéletes kapcsolatban él a barátjával, Csabival.
A négy tizenéves, osztálytárs. Nem kicsit emlékeztet ez a szál az SZJG-re, mintha csak Reniről-Cortezről-Virágról-Ricsiről olvashatnánk. Ráadásul Norbi folyamatosan a mobilját baszkurázza a történetben, ami meg pláne Cortezre emlékeztet, Lia nyavajgása meg Reni szenvedéseire. Az egyetlen "üde folt és váratlan fordulat" a történetben Eszter és Csaba érdekesen alakuló kapcsolata.
Aztán ott van még Lia 22 éves testvére, Szilveszter is, aki épp szakításon van túl, vagyis az utálunk minden boldog embert fázisában.
Lia sír, az olvasónak fogalma sincs miért is szakítottak, amúgy ez a történet legvégéig nem is derül ki, de ne számítsatok nagy meglepetésre, legszívesebben vertem volna a fejemet a falba. :o( Nagyobb csattanóra számítottam.
A történetben ide-oda ugrálunk az időben, ami zavaró is lehetne, de valamennyire feldobja legalább ezt a langyos lábvizet. Szóval eljön a Szilveszter, Lia megtudja, hogy Norbi randizni készül egy buliban, ahová elviekben együtt mentek volna, így fogja magát és elhatározza, hogy bizony majd ő megmutatja, hogy mit veszített a srác. Beszervez egy álbarátot, felkeni a dzsutubos videós sminkjét, megkéri a búslakodó bátyját, hogy fuvarozza már el őt, és Esztit meg Csabit a bulira, és ezzel kezdetét veszi az izgalmasnak ígért éjszaka, ami kb. annyira volt izgis, mintha egy fokkal melegebb kád vízbe ülünk bele nyáron, szóval semennyire. :oS

Az egész sztori annyira szürreális, ahogy eltévednek, ezzel-azzal találkoznak, és így tovább, hogy az már hihetetlen. Az meg, hogy mindez csak egy éjszaka alatt történik, pláne hihetetlen.

Rettentő unalmas volt a könyv, a vége felé már "haldokoltam", és szaggattam volna a lapokat.
Ez most nagyon nem jött össze az írónőnek, és állatira csalódott vagyok. :o(
_________________
Kiadta: GABO Könyvkiadó (2014.)
Oldalszám: 336
Ára: 2990
Forrás: saját
Értékelésem:
**

2014. június 7., szombat

Gyereksarok 82.

8:00 0 Hozzászólás



Ajánló

                                            Geronimo Stilton sorozat

Egy igazán vicces és szerethető sorozatot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.
A televízió mesecsatornái is gyakran műsorra tűzik Geronimo Stilton kalandjait.
Amikor először találkoztam a mesével a képernyőn éppen egy cingár, okoskodó egér (Geronimo Stilton) és egy kövér, kicsit bárgyú (Trappola), de kedves társa volt látható éppen valami csapdából próbáltak kikecmeregni, ki gondolná, de pár másodperc múlva megjelent az elmaradhatatlan női szereplő a jól öltözött, sportos egérlány, (Tea) és az aranyos unokaöccs (Benjamin) is. Ekkor még nem tulajdonítottam nekik túl nagy jelentőséget, bőven elég volt, hogy a kisfiamat egy mese erejéig lekötötték, és jókat kacagott rajtuk. Egy idő után viszont érdekelni kezdett, hogy ki vagy kik lehetnek a vicces rágcsálók.

A főszereplő Geronimo Stilton amellett, hogy igen olaszos nevet visel még XVIII. századi, antik sajthéjdarabkákat is gyűjt, sőt golfozik is, tehát minden olyat csinál, ami egy modern egértől elvárható.
Mindannyian Rágcsáliában élnek, a Rágcsáló Hírek szerkesztőségében dolgoznak, ahol időtlen idők óta Geronimo a főszerkesztő és valahogy folyamatosan mindenféle érdekes rejtély,  kaland vagy éppen bonyodalom keresztezi az útjukat.
Be kell vallanom leültem és végig is néztem egy Stilton mesét, sőt mondhatni tetszett is, ezért amikor legközelebb a könyvtár gyerekeknek szóló könyvei között ott vigyorogtak rám a Geronimo Stilton könyvecskék muszáj volt kikölcsönöznöm az egyiket, aminek a borítója a legjobban tetszett, de kinek ne tetszene amint egy ijedt egér lóg egy liánon a címe pedig Négy egér a fekete dzsungelben?! A borító elsőre elég viccesnek tűnt, tehát a könyvecskétől is elég sokat vártam, de legalábbis azt, hogy ne unatkozzunk olvasás közben. Ezen elvárásom maradéktalanul teljesült is, mint később kiderült
Ráadásul csak egy darabot mertem elsőre kikölcsönözni (ezt később kicsit sajnáltam, jöhetett volna több is), nehogy mellé nyúljak és kicsit féltem tőle, hogy közel sem lesz olyan szórakoztató a csemetének, mint a mesecsatornán ricsajozó egérhad.
Este elővettük és elkezdtük olvasni, én lepődtem meg a legjobban, amikor észrevettem, hogy  ki is olvastuk az első betűtől az utolsóig. Élvezetes, gyorsan olvasható és jól követhető mese volt.
Vigyázat! Vicces képekkel gazdagon illusztrált, tehát altatáshoz nem a megfelelő választás, mert a képeket látni kell, azokkal együtt lesz kerek és élvezhető a történet.
Igaz, hogy 1-2 apróbb részen leakadtunk az elején, amikor az volt az első szó a könyvben: pszichoanalitikus, de ezt gyorsan elmagyaráztam, majd zavartalanul folytattuk a mesét egészen a végéig.

   Mindez már két éve történt, azóta az egerek kalandjai számtalan könyvecskében megelevenedtek és töretlen népszerűségnek örvendenek. A mi polcunkon is ott sorakoznak  a sárgálló Stilton könyvek.

Alexandra kiadó
124 oldal
Puhatáblás, ragasztókötött
Kiadás 2011

2014. június 5., csütörtök

Jodi Picoult - Egyszerű igazság

10:00 0 Hozzászólás
Egy békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával… 
Az Egyszerű igazság torokszorító lélektani dráma és rejtélyekben gazdag krimi egyben, Picoult eddigi legjobbja.
~

Az értékelés spoilereket tartalmazhat!

Elhamarkodott kijelentést tennék, ha azt mondám, hogy Picoult összes művét imádom, mert ezen kívül még csak a Tizenkilenc percet olvastam, mégis úgy érzem, hogy ez egy gyönyörű "barátság" kezdete, mert teljesen beleszerettem a Picoult által teremtett világba és az írói stílusába.

Amikor a molyon elindítottam egy cserét ezért a könyvért, még csak el sem olvastam a fülszöveget, mert úgy voltam vele: "nem érdekel, miről szól, ha Picoult írta." És még így is teljesen betalált a történet, mert mindig is érdekeltek az amisok. A csavar a dologban, hogy a TLC csatornán aktuálisan futnak az Amisok New Yorkban és Amisok Los Angelesben c. sorozatok, amiket mindig figyelemmel kísérek. Az olvasás közben több szereplőt is a sorozat azonos nevű szereplői képével képzeltem el, így nagyon könnyen megelevenedett a fejemben a történet.
Teljesen megdöbbentett az egész könyv. Az amisok iránti lelkes érdeklődőként nagyon örültem neki, hogy ilyen részletesen mutatta be a világukat. Fejet kell hajtanom az írónő előtt, ugyanis a többi könyve ismerete nélkül, csak az Egyszerű igazságra alapozva is el kell ismernem, hogy kiadós kutatómunkát végezhetett a könyve írása előtt. Először is ugye ott van az amis kultúra, amit nem lehet csak úgy tankönyvekből megtanulni, kíváncsi lennék, hogy szerezte az ismereteit. A másik pedig a jogi nyelv és az orvosi nyelv beható ismerete. Nagyon sok munka lehetett abban, hogy ilyen professzionálisan adja vissza a tárgyalások és az egyszerű emberek életét, így minden elismerésem az övé.
Mint mindig, ennél a könyvnél is kialakítottam egy OTP-t (one true pairing ~ tökéletes pár), mint minden könyvnél, és mint mindig, most sem a régi szerelmet választottam, mert szerintem Adam és Katie tökéletesek lennének együtt. De sajnos nem derül ki a könyvből, hogy mi lesz a sorsuk... A vége egy kicsit kiakasztott. Azt hittem, hogy azzal ér véget, hogy a bíróságon, az orvosszakértő által leírt módon halt meg a baba, erre jön egy őrült nagy csavar. Azért sunyi egy dög ez a Sarah...és önző. Az is zavart, hogy nem tudtuk meg, mi lett volna az esküdtek ítélete, mert engem azért érdekelt volna. De hát ezt hívják függővégnek.
Nagy örömömre, amikor a bejegyzéshez kerestem képeket, akkor találtam rá az Ártatlan igazság c. filmre, ami a könyv filmadaptációja. Ez bearanyozta a napomat, és nemsokára meg is nézem. :)

Ez az értékelés most kicsit szedett-vetettre sikerült, de most hagytam a gondolataimat csapongani, remélem nem bánjátok. :)

«««««««««« (10/10)

2014. június 2., hétfő

Niccoló Ammaniti: Én és Te

13:23 0 Hozzászólás
Ne halj meg. Kérlek. Ne halj meg. Majd én segítek. Bízd csak rám…

Niccoló Ammaniti kedvenc hősei a problémákkal küszködő kamaszfiúk (pl. az Én nem félek vagy a Magammal viszlek műveiben). Az Én és Te című rövidke kis regénye is egy Lorenzo nevű kamaszfiúról szól, akit nehezen fogadnak be az osztálytársai, míg végül álarcot vesz fel és azonosul velük, csak hogy közéjük tartozhasson - legalábbis látszatra. Otthon is azt hazudja, hogy síelni megy barátaival, pedig az igazság az, hogy nem is hívták meg. Síelés helyett bezárkózik a pincébe, berendezkedik, és ott tervezi eltölteni az elkövetkezendő egy hetet, távol a számára zavaró külvilágtól.
Érdekes volt belelátni a szorongó kamaszfiú agyába, megismerni gyerekkorát, félelmeit, gondolatait.
Pincebéli életét azonban megzavarja egy váratlanul felbukkanó látogató, aki nagy bajban van. Lorenzo először nem akarja befogadni, sőt, zavarja a lány viselkedése és ottléte, ám hirtelen megváltozik benne valami, félresöpri a kamasz-sértődöttséget, és rájön, hogy baj van, segítenie kell. (Persze úgy, hogy ne bukjon le a hazugsága miatt).

Komoly kérdéseket feszeget a könyv, nemcsak a kamaszkorról, hanem a drogfüggőségről is, családi kapcsolatokról is (szülő-gyerek, elvált szülők, féltestvérek kapcsolata).
Sok mindenre kíváncsi lettem volna még, sajnos valóban elég rövidke könyv, szinte csak egy szelete egy történetnek, és jó lett volna, ha még kiderül egy-két dolog. Talán ezt az olvasó fantáziájára akarta bízni az író?

A Strega-díjas író könyvét Olaszországban eddig már több mint félmillióan olvasták. Sokatmondó tény, hogy a világhírű alkotó, Bernardo Bertolucci éppen az Én és te megfilmesítésével tért most vissza hosszú évek után a rendezéshez.

2014. június 1., vasárnap

Várható júniusi megjelenések

6:03 0 Hozzászólás
Várható megjelenések 2014 június


Várható megjelenés: 2014.06.02. Vavyan Fable: Hol volt, hol nem volt...(banyamese)



Vavyan Fable - Holt volt, holt nem volt...




"Antidepresszáns, immunerősítő. Adagolás: igény szerint. Mellékhatások: gyakori röhögőgörcs, szívtáji felmelegedés, néha pityergés. Hatóanyagok: humor, szeretet, szerelem, akció, őszinteség, tisztaság. Vigyázat, ez egy Banyamese! Humort, varázslatot, hamisítatlan Fable-t, nyomokban..."







Várható megjelenés 2014.06.02. Borsa Brown: A maffia ölelésében


Borsa Brown - A maffia ölelésében
Aki az első részt szerette, ezt imádni fogja!





Suzanne, a szerelme és a Cosa Nostra elől menekülő angol lány New Yorkban rejtőzik el, azonban rá kell jönnie, hogy a saját érzései elől hiába próbálna elbújni. Sivár mindennapjaiból a Massimóval való váratlan találkozása ragadja ki, amelynek eredményeképpen ismét Szicíliában, a szenvedély és a félelem birodalmában találja magát




Vajon ezúttal mégiscsak happy enddel végződik a történetük? 




A lánynak legelőször arra kell rádöbbennie, hogy a külön töltött idő alatt minden és mindenki megváltozott.




Ugyanakkor azt is megérti, hogy bármennyire küzdenek ellene Massimóval, őket összeköti a kémia, és talán valami más is 




BORSA BROWN új könyve a vágyat veszi górcső alá, és arra a konklúzióra jut, hogy a végzetszerű vonzódás elől nincs menekvés, mint ahogyan a maffia öleléséből sem lehet szabadulni. A maffia ágyában érzéki jelenetekben bővelkedő, izgalmas folytatása nem fog csalódást okozni a rajongóknak! 




Várható megjelenés 2014.06.06. Stephen King: Joyland

 Joylandben, az attrakciókkal teli észak-karolinai vidámparkban jókedvet és boldogságot árusítanak, legalábbis tulajdonosának üzleti filozófiája szerint. De azt nem reklámozzák, hogy évekkel azelőtt brutálisan megöltek ott egy lányt, akinek a szelleme azóta kísért az elvarázsolt kastélyban.
Ide érkezik nyári munkára Devin Jones, a magánéleti válsággal küzdő egyetemista. Elhagyta a barátnője, és fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Amikor tudomást szerez Joyland titkáról, nyomozni kezd, hogy kiderítse, vajon ki lehetett a gyilkos.
Madame Fortuna, a médium veszélyre figyelmezteti... Csak nem várható újabb, hasonló gyilkosság?
És ki lehet a kutyás kisfiú meg a piros sapkás kislány Devin jövőjében?

Stephen King új regénye a krimi, a kísértethistória és a romantikus fejlődésregény egyéni ötvözete, amely izgalmas cselekményével, remek jellemábrázolásával és a vurstlis világ sajátos nyelvének megidézésével még az író rajongóinak is meglepetést szerez.

Várható megjelenés 2014.06.10. Jeff Kinney: Egy ropi naplója 7.-A harmadik kerék

Jeff Kinney - Egy ropi naplója 7. - A harmadik kerék  " A szerelem szárnyán szállni – vajon erre született Greg Heffley?
Greg sulijában Valentin-napi bál lesz, és ettől fenekestül felfordul a világa. Minden tőle telhetőt megtesz, nehogy pár nélkül maradjon a nagy estén, de nem könnyű a dolga. A legjobb barátja, Rowley sem áll túl rózsásan, de ez csak sovány vigasz.
Egy váratlan fordulat következtében akad egy lány Gregnek, Rowley azonban pár nélkül marad – ám sok minden változhat egy éjszaka alatt, és sosem lehet tudni, kit talál el Ámor nyila.
AZ OLVASÓK KEDVENCE AZ EGY ROPI NAPLÓJA SOROZAT:
„A könyvvilágban Kinney egy szupersztár!”
- NPR, Backseat Book Club

„Egy ropi világuralomra tör!”
- Time magazin

„A valaha volt egyik legsikeresebb gyerekkönyv-sorozat.”
- The Washington Post

„Telitalálat a motiválatlan olvasóknak, és mindenkinek, aki csak szeretne nevetni egy jót.”
- School Library Journal"


Várható megjelenés: 2014.06.10. Philippa Gregory: A sötétség rendje

 1453, Róma. A fiatal papnövendéket, Lucát eretnekséggel vádolja az inkvizíció, amiért pontatlanul, útmutatás nélkül olvasta a Bibliát, tiltott könyvekből tanult, kételkedett a szent ereklyék szentségében - egyszóval mindenben a saját feje után megy. Ráadásul születésének körülményeiről is furcsaságokat pletykálnak. Csak úgy úszhatja meg a vádemelést, ha csatlakozik a pápa alá tartozó titkos rendhez, amely a sötétség és az embereket kínzó félelem titkait kutatja. Első küldetése a Lucretili-apátságba vezeti Lucát, ahol rémisztően furcsa dolgok történnek, amióta az ifjú apátnő, Isolde vette át a zárda vezetését. Az apácákat rémálmok és tévképzetek gyötrik, némelyiken megjelennek Krisztus sebei. A vizsgálat kideríti, hogy valaki aranyat mos az apátsághoz közeli patakban, ám a kincsnek nyoma sincs sehol. Amikor az egyik apáca váratlanul és különös körülmények között meghal, a koporsója fölött összecsapnak az indulatok, a jámbor nővéreken úrrá lesz a pánik. A bizonyítékok minden kétséget kizáróan Isolde és mór szolgálólánya, Ishraq ellen szólnak.


Philippa Gregory új helyszínt választott új regénye cselekményéhez: a középkori Itália útjait vándor szerzetesek, földesurak, levitézlett keresztes lovagok, földművesek, apácák, mór rabszolgák és banditák járják. A fiatalabb olvasókat célzó fordulatos történetből nem hiányzik a nyomozás izgalma, a középkor borzongató kalandja és persze a szerelmi bonyodalom sem.


Várható megjelenés: 214.06.10. Dav Pilkey: Alsógatyás kapitány kalndjai

 George és Harold ravasz kis fickók. Csínytevéseik mellett saját képregényük készítésében lelik legnagyobb örömüket. Közösen megformálták iskolájuk történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógyatyás kapitányt!
Azonban az iskola földhöz ragadt igazgatója, Mr. Krupp nem értékeli a fiúk humorát sem a bajkeverésben, sem a képregény készítésben. Kifőz hát egy tervet, hogy megálljt parancsoljon a srácoknak, és hóbortjaiknak - örökre!
A történetből kiderül, hogyan dőlt dugába az igazgató terve és elevenedett meg Alsógatyás kapitány, a szuperhős!

Az ünnepelt író és Caldecott-díjas illusztrátor Dav Pilkey életre szóló kalandra hívja az ifjú olvasót e rendhagyóan mulatságos, eseménydús, olvasmányos és gazdagon illusztrált könyvben.
Az Alsógatyás kapitány kalandjai minden oldalán kacagtató képekkel kínál remek olvasmányt kezdő és haladó olvasóknak egyaránt. Nem kétséges, hogy Dav más nagysikerű humoros könyveihez hasonlóan még az olvasástól leginkább vonakodó gyerekeket is hosszú órákra el tudja szórakoztatni.
Az Alsógatyás kapitány kalandjai sorozat elnyerte 2007-ben a Disney Adventures Kids' Choice Award díjat.


7-10 éves korosztály számára ajánlott



Várható megjelenés: 2014.06.12.  Richard Castle: Hőségriadó


Richard Castle - Heat Rises - HőségriadóA New York Times bestseller írója, Richard Castle eddigi legizgalmasabb regényében, a pörgős és fordulatos Heat Rises-ban a kemény és szexi New York-i gyilkossági nyomozónő, Nikki Heat figuráját Jameson Rook, a rámenős riporter alakjával párosítja.



Nikki Heat eddigi legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandját egy pap bizarr meggyilkolása nyitja egy New York-i szexklubban. A nyomozás során szembe kell néznie a város legveszedelmesebb drogbárójával, egy beképzelt CIA ügynökkel és egy rejtélyes halálosztaggal, akik meg akarják őt ölni. Mindez csak a jéghegy csúcsa: a vizsgálat egy sötét összeesküvést fed fel, ami egészen a városi rendőrség legfelső köréig elvezet.

Amikor Nikki túl közel jut az igazsághoz, hirtelen megfosztják a becsületétől és a rendőri jelvényétől: egyedül marad egy seregnyi gyilkos ellen. Csak egy emberben bízhat meg, aki nem rendőr: Jameson Rookban, a riporterben.
New York történetének egyik legzordabb telén Nikki Heatnek eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy a Hőség vissza fog emelkedni."



Várható megjelenés: 2014.06.12. Reneé Rosen: Babaarc

  

"Ez a regény ugyanolyan részegítő, mint egyik főszereplője, az alkohol. A Rosen által megrajzolt chicagói gengszterek hús-vér figurák, akik emberként is ugyanannyi bajt okoznak, mint a fegyvereikből kiröppenő golyók." (Sara Gruen, a Vizet az elefántnak szerzője)
A tizennyolc éves Vera Abramowitz elhatározza, hogy kitör a szegény környékről, ahol gyermekkorát töltötte, és sokkal izgalmasabb életet fog élni, mint az őt egyedül felnevelő édesanyja. Rövidre vágatja a haját, és a térdét látni engedő ruhákban, vastagon kirúzsozott ajkakkal beleveti magát a chicagói éjszakába. Ilyenkor a nappal gépírónőként dolgozó lány vad charlestont jár, és csinos pofikájával kiérdemli a Babaarc becenevet.
Álma hamarosan beteljesülni látszik: egyszerre két fiatalembert is meghódít - az egyik egy jóképű és gazdag bártulajdonos, a másik nem annyira gazdag, de annál sármosabb szerencsejátékos. Mellettük végre bejut abba a csillogó világba, amelyről mindig is ábrándozott. Úgy gondolja, legnagyobb problémája az, hogy a két férfi közül melyiket válassza. Ám egy nap rádöbben, hogy mindkét szeretője gengszter, ráadásul két szemben álló banda tagjai. Vera váratlanul a szesztilalom idején kirobbanó gengszterháború kellős közepén találja magát - az Al Caponéval szemközti oldalon."



Várható megjelenés: 2014.06.13. Vass Virág: Sohanő




ZSÓFI a harmincésatöbbi éves cégvezető krónikus álmatlanságban szenved. Pedig legalább éjszakánként szívesen elszökne abból a világból, ahol a határidők, ovulációs naptárak, lépés- és kalóriaszámlálók diktálják a tempót. Egyre többet veszekszik Zsomborral, és bár minden orvos biztatja, csak nem jön a baba.
Az alvásterapeutája szerint vissza kellene találnia saját belső ritmusához. Ez nem is olyan egyszerű egy csőd szélén álló cégnél, ahol lehetetlen határidőket kell betartatni és kollégákat elbocsátani.
RÓZA, alias Mrs. LIPSTICK, a jó humorú, titokzatos újságíró nem annyira írói, inkább életstílusával arat sikereket a 20-as évek Amerikájában. Iszik, dohányzik, és esténként sokáig kimarad. Megdolgozik a pénzéért, és nem szabadkozik az élete miatt. Fekete bubifrizurájával, porcelánbőrével, sötétre rúzsozott ajkával ő lehetne a dzsesszkorszak reklámarca.
Most hunyjuk le a szemünket. Mikor újra kinyitjuk, egy olyan világban találjuk magunkat, ahol nincsenek okostelefonok, lombikprogramok és céges tréningek. Senki sem hallott még Mark Zuckerbergről és Angelina Jolie-ról. 1929 decemberét írjuk. Miközben mindketten vissza akarnak találni a szerelmükhöz, Zsófi és Mrs. Lipstick, New York legmodernebb asszonya farkasszemet néz egymással...

"Ebben a duplafenekű szerelmi történetben magam is riporter lettem újra. Kicsit másképp, megbillentve, a kordokumentumokat és a fantázia világát összemosva tudósítok a Sohanőről, aki az egészet akarja, így saját magát szorítja korlátok közé. Legnagyobb ellensége az idő, de ebben a regényben cinkosok lesznek. " (Vass Virág)

Follow Us @soratemplates